سفر رئیسی و پایان بحران ۱۲ساله سوریه

سفر رئیس جمهور ایران به سوریه در برگیرنده پیامی بسیار مهم و راهبردی برای جهان است و آن این‌که سوریه پس از حدود ۱۲سال بحران نفسگیر، توانسته از مشکلات عبور کند و اکنون آماده می‌شود تا جایگاه خود را در عرصه معادلات منطقه‌‌ای و بین‌المللی از سر بگیرد.
سفر رئیس جمهور ایران به سوریه در برگیرنده پیامی بسیار مهم و راهبردی برای جهان است و آن این‌که سوریه پس از حدود ۱۲سال بحران نفسگیر، توانسته از مشکلات عبور کند و اکنون آماده می‌شود تا جایگاه خود را در عرصه معادلات منطقه‌‌ای و بین‌المللی از سر بگیرد.
کد خبر: ۱۴۰۶۵۶۴
نویسنده حسن هانی زاده | کارشناس مسائل منطقه

افزون بر این، سفر رئیس جمهور کشورمان به سوریه این پیام را نیز مخابره می‌کند که ایران در جنگ و صلح در کنار سوریه خواهد ایستاد‌.‌ سوریه ‌محوری‌ترین کشور عضو‌ جبهه مقاومت است و با توجه ‌به این‌که این کشور ‌به جامعه جهانی برگشته ‌و از خطر بزرگی رهایی پیدا کرده، اکنون می‌تواند‌ نقش تاثیرگذار خود را در معادلات جهانی و منطقه‌ای ایفا کند. علاوه بر این شاهد تغییراتی در هندسه قدرت نیز خواهیم بود، زیرا محور مقاومت تقویت خواهد شد و سوریه به‌عنوان رکن اصلی محور مقاومت در آینده خواهد توانست، نقش تاثیرگذاری در تقابل با اسرائیل ایفا کند.
لازم به یادآوری است که توافق‌نامه ایران و عربستان در پکن نیز به همگرایی منطقه کمک کرده و خروج سوریه از بحران به‌نوعی برآیند توافق‌نامه ایران و عربستان است، زیرا سوریه در حال بازگشت به اتحادیه عرب است و دعوت ‌پادشاه عربستان از بشار اسد برای شرکت در نشست سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در ریاض نیز نشان از این دارد که منطقه به سمت همگرایی، صلح پایدار و ایجاد وفاق بین ایران و کشورهای عرب حرکت می‌کند. به این ترتیب می‌توان گفت کشورهای عرب به این نتیجه رسیده‌اند که محور مقاومت یک واقعیت است که در منطقه وجود دارد و نمی‌توان با ابزارهای خشونت آمیز دولت سوریه را سرنگون کرد. به همین دلیل این روزها به سمت همگرایی و جذب سوریه به سوی اتحادیه عرب حرکت می‌کنند. البته در این بین برخی معتقدند که با توجه به تغییر معادلات ممکن است، غرب فشار بیشتری تحمیل کند اما در طول بحران ۱۲ساله سوریه، آمریکا، رژیم صهیونیستی و کشورهای غربی از همه ابزارهای خشونت‌آمیز استفاده کردند، برای نمونه با هزینه ‌۸۰میلیارد دلار حدود ۱۵۰هزار عنصر تروریستی را آموزش داده و آنها را به سوریه فرستادند. این درحالی است که‌ این اقدامات بی‌نتیجه بوده است. در واقع چنانچه غرب چنین سیاست‌هایی را ادامه دهد، نتیجه بهتری نخواهد گرفت به همین دلیل به نظر می‌رسد غرب به این نتیجه رسیده که با دولت بشار اسد تعامل داشته باشد.
درباره تاثیر این فشارها بر کشورمان نیز می‌توان گفت فشارهای اقتصادی ادامه خواهد داشت اما‌ ایران نیز برای مقابله با این رویکرد سازوکارهای مناسب خود را دارد. به همین دلیل به نظر می‌رسد اگر غرب هرگونه ابزار و سناریویی در حوزه سیاسی، اقتصادی و نظامی تعریف کند، ایران با استفاده از امکانات بومی خود می‌تواند این فشارها را کاهش دهد. نکته دیگر این‌که برخی ‌منتقدان می‌گویند،‌ بهتر بود که آقای بشار اسد به ایران سفر می‌کرد اما ‌برخلاف این انتقادها باید گفت سفر آقای رئیسی صرفا برای تقویت جایگاه سوریه و اعلام این نکته بوده که‌‌ بحران ۱۲ساله سوریه پایان یافته است.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها