به گزارش جام جم آنلاین، تازهترین گزارش دفتر اطلاعات و دادههای آب شرکت مدیریت منابع آب ایران نشان میدهد که میزان بارش از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه ۱۴۰۱) تا نهم اردیبهشت ماه با ۱۸۴.۳ میلیمتر بارش در مقایسه با زمان مشابه پارسال که ۱۶۸.۷میلیمتر داشته ۹ درصد رشد را نشان میدهد.
میزان بارش در این مدت در مقایسه با دوره بلندمدت با بارش ۲۱۶.۵ میلیمتر، کاهش ۱۵درصدی را نشان میدهد.
بر پایه این گزارش، استان کهگیلویه و بویراحمد در بین استانهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تانهم اردیبهشت ماه با دریافت ۷۸۰ میلیمتر بارش در مقایسه با ۵۵۴.۹ میلیمتر بارش پارسال، با رشد ۴۱ درصدی مقام پُربارشترین استانهای کشور را دارد.
همچنین استان چهارمحال و بختیاری از ابتدای سال آبی جاری تا اول اردیبهشت ماه با دریافت ۷۳۷.۶ میلیمتر بارش در مقایسه با ۵۹۲.۵ میلیمتر بارش سال آبی پارسال با رشد ۲۵ درصدی مقام دوم پربارشترین استانهای کشور را از آن خود کرده است.
استان سیستان و بلوچستان نیز در مدت یاد شده با دریافت ۵۵.۵ میلیمتر بارش در مقایسه با ۶۳.۹ میلیمتر بارش پارسال با کاهش ۱۳ درصدی، دارای کاهش بارندگی است.
ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک بوده و دارای متوسط بارش ۲۵۰ میلیمتر است که این میزان بارش حدود یکسوم متوسط جهانی است.
متوسط بارش کشور در گذر زمان رو به کاهش بوده است، بهطوری که میانگین بارش ۵۳ ساله کشور حدود ۲۵۰ میلیمتر بوده، اما میانگین ۱۳ساله اخیر به ۲۳۲ میلیمتر کاهش یافته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت