بخش فارسی رسانه آمریکایی «صدای آمریکا» در خبری اختصاصی به نقل از یک سخنگوی شورای امنتی ملی این کشور بدون ذکر نام وی و همزمان با سفر رئیس جمهوری کره جنوبی به واشنگتن، این مطلب را منتشر کرد.
براساس گزارش صدای آمریکا، بخش فارسی این رسانه آمریکایی پیشتر از کاخ سفید پرسیده بود که آیا دولت ایالات متحده این هفت میلیارد دلار، و دیگر داراییهای ایران را که در اختیار سایر متحدان و شرکای ایالات متحده است، ابزارهای موثری برای چانهزنی میداند که میتواند آزادی آمریکاییهای بازداشتشده و زندانی در ایران را تسهیل و یا محقق کند؟
این سخنگو گفت که وجوه مزبور در یک حساب «محدودشده» که «برای تجارت بشردوستانه قابل دسترسی است» نگهداری میشود.
او افزود که ایالات متحده پذیرای توصیههای کرهجنوبی و دیگران بوده است تا اطمینان حاصل شود که این مبالغ میتواند «از جمله از طریق انتقال به سایر بانکهای مورد اعتماد و در حسابهای محدودشده مشابه» برای اهداف بشردوستانه مورد استفاده قرار گیرد.
این سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا با این حال تاکید کرد که در حال حاضر هیچگونه اطلاعات روزآمد یا برنامه تازهای در این زمینه وجود ندارد.
این سخنگو مطالبی نیز در خصوص موضوع زندانیان مطرح کرد و ادعا کرد: آمریکاییهایی که «به طور غیرقانونی در ایران زندانی هستند» باید فورا آزاد شوند.
تارنمای بخش فارسی صدای آمریکا در ادامه گزارش خود نوشت: پیشتر خبرگزاری آمریکایی انبیسی به نقل از مقامات آگاه گزارش داده بود که دو طرف در حال بررسی پیشنویس طرحی شامل تبادل زندانیان و آزادیسازی میلیاردها دلار از پولهای بلوکه ایران در بانکهای کرهجنوبی هستند. در آن گزارش نیز تاکید شده بود که مطابق با این پیشنویس، در صورت آزاد شدن این منابع مالی، جمهوری اسلامی تنها میتواند از آن برای خرید غذا و دارو و یا مسائل انساندوستانه استفاده کند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد