طبق گزارشها، دلیل لغو سخنرانی نتانیاهو تهدید معترضان صهیونیست برای قطع سخنرانی وی بودهاست؛ معترضانی که مخالف طرح او برای اصلاح ساختار قضایی رژیمصهیونیستی هستند. لغو سخنرانی نتانیاهو در شرایطی صورت گرفت که ساکنان فلسطین اشغالی روز شنبه برای شانزدهمین هفته متوالی در شهرهای مختلف علیه نخستوزیر این رژیم تظاهرات کردند. تصاویر منتشر شده از تلآویو نشان میداد که دهها هزار نفر در این تظاهرات مشارکت داشتهاند. به گزارش رسانههای رژیمصهیونیستی، حداقل ۳۸۰ هزار نفر در سراسر سرزمینهای اشغالی در تظاهرات روز شنبه علیه نتانیاهو مشارکت کردند. براساس گزارشها، این تظاهرات مقدمهسازی برای تظاهرات میلیونی روز پنجشنبه در قدس اشغالی است، تظاهراتی که «یارو لوین» وزیر دادگستری رژیمصهیونیستی نیز اعلام کرد در آن شرکت خواهدکرد. با آنکه نتانیاهو پیشتر اعلام کرد روند تصویب این طرح را به تعویق انداخته و منتظر نتایج گفتوگوها با معارضان میشود اما برپایی تظاهرات ادامه یافتهاست. طی ماههای اخیر اراضی اشغالی شاهد تظاهرات علیه طرح اصلاحات قضایی نتانیاهو بودهاست و مخالفان این طرح آن را تلاشی برای کاهش قدرت مقامهای قضایی در برابر قدرتهای اجرایی دانستهاند. با اینحال، نتانیاهو اصرار دارد طرح او برای اصلاحات قضایی، دموکراسی را تقویت و تعادل بین قوای مقننه، مجریه و قضایی را احیا کند. به دنبال گسترش اعتراضات، نتانیاهو که با اتهام فساد مواجه است چند روز پیش از توقف موقت طرحهای اصلاحات قضایی خبر داد اما معترضان با تاکید بر ضرورت توقف کامل این طرح، همچنان به تجمعات خود ادامه میدهند.
خطرناکترین بحران
در همین حال رئیس رژیمصهیونیستی با اشاره به تظاهرات متوالی ساکنان اراضی اشغالی در مخالفت با تصویب نهایی طرح اصلاحات قضایی، میگوید که اسرائیل با خطرناکترین بحران داخلی خود از سال ۱۹۴۸ تاکنون مواجه است.
اسحاق هرتزوگ در مصاحبه با روزنامه یدیعوت آحارانوت با بیان اینکه بحران فعلی، حوزههای مختلفی را در فلسطین اشغالی دربرگرفتهاست، گفت: تماسها برای ایجاد راهکار این بحران ناموفق بوده و خجالت نخواهم کشید از اینکه بگویم چه کسی مقصر است. وی همچنین با اشاره به اینکه پیشنهاد استعفا از مسئولیت خود را رد کردهاست، گفت: منبه شدت مورد اعتماد تمام اقشار مردم هستم. پیشنهادهای مختلفی در این خصوص دریافت کردهام که این پیشنهاد نیز جزو آنها بود. من این پیشنهاد را رد کردم و به نظر نمیرسد این پیشنهاد اصلا بجا باشد.
ناامید از آینده
شرایط فعلی در سرزمینهای اشغالی روز به روز بدتر میشود و نتایج یک نظرسنجی در فلسطین اشغالی نشان میدهد ۴۸ درصد ساکنان فلسطین اشغالی بر این باورند که وضعیت رژیمصهیونیستی در آینده بدتر خواهدشد. بنا برگزارش شبکه صهیونیستی «آی۲۴»، در نظرسنجی مؤسسه کانتر که نتایج آن روز شنبه منتشر شدهاست، ۴۸ درصد ساکنان اراضی اشغالی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا وضعیت در سالهای آینده در فلسطین اشغالی بهتر خواهدشد یا بدتر، گزینه بدتر را انتخاب کردهاند. بر اساس این نظرسنجی تنها ۲۰ درصد ساکنان بر این باورند وضعیت «بهبود خواهدیافت»، ۱۹ درصد معتقدند «تغییری رخ نخواهدداد» و ۱۳ درصد دیگر نیز گفتهاند «نمیدانند» اوضاع در سالهای آینده در فلسطین اشغالی به چه صورت خواهدبود. آی۲۴ همچنین با اشاره به اینکه ۵۳۳مرد و زن ۱۸سال به بالا در این نظرسنجی شرکتکردهاند، افزود ۴۷ درصد ساکنان فلسطین اشغالی مخالف شرکت سیاستمداران در مراسم «روز یادبود» هستند که قرار است دوشنبه (امروز) برگزارشود.
فرودهای اضطراری سریالی
ماجرای فرودهای اضطراری هواپیماهای این رژیم همچنان ادامه دارد و دیروز یک فروند هواپیمای مسافربری خطوط هوایی رژیم صهیونیستی با ۱۵۹ سرنشین، بهدلیل نقص فنی در یکی از موتورهای آن به فرودگاه بنگوریون در تلآویو بازگشت. گفته میشود پرواز بوئینگ ۷۸۷ خطوط هوایی «اِل-عال» به مقصد توکیو، دقایقی پس از بلندشدن از فرودگاه بنگوریون واقع در تلآویو، بهدلیل نقص فنی به این فرودگاه بازگشت. به نوشته منابع صهیونیستی، نقص فنی این هواپیما که در یکی از موتورهای آن رخ داده، برای سرنشینان آن خطر چندانی نداشته اما بهدلیل طولانیبودن مسیر امکان ادامه پرواز میسر نبود. جزئیات بیشتری از نقص فنی این هواپیما یا سرنشینان آن هنوز منتشر نشدهاست. فرود اضطراری هواپیماهای مسافربری خطوط هوایی رژیمصهیونیستی مدتی است تقریبا هر هفته اتفاق میافتد و تاکنون مسئولان این رژیم توضیحی برای آنها ارائه نکردهاند. این در حالی است که رژیم صهیونیستی با تبلیغاتی گسترده مدعی است که ناوگان هوایی برتر منطقه را در اختیار دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت