نایب رئیس سندیکای تولید کنندگان دارو در گفت‌وگو با جام جم آنلاین:

افزایش کمبودهای دارویی از اردیبهشت | وضعیت شرکت‌های داروسازی خراب‌تر از سال گذشته

نایب رئیس سندیکای تولید کنندگان دارو می‌گوید: مشکلات شرکت‌های داروسازی نسبت به سال گذشته بیشتر شده‌ است و چنانچه شرایط تغییری نکند در ماه‌های پیش‌رو داروهای بیشتری دچار کمبود خواهند شد.
نایب رئیس سندیکای تولید کنندگان دارو می‌گوید: مشکلات شرکت‌های داروسازی نسبت به سال گذشته بیشتر شده‌ است و چنانچه شرایط تغییری نکند در ماه‌های پیش‌رو داروهای بیشتری دچار کمبود خواهند شد.
کد خبر: ۱۴۰۴۲۹۷

به گزارش جام جم آنلاین، شرایط بازار دارویی کشور مناسب نیست و این روزها بسیاری از شهروندان برای تهیه دارو با مشکلات جدی رو به رو هستند. نگران کننده‌تر اینکه از شرکت‌های داروسازی نیز خبر می‌رسد که وضعیت این شرکت‌ها نیز مناسب نیست و به دلیل کاهش مواد اولیه و نقدینگی  تولید برخی داروها را کاهش داده‌اند.

 در چنین شرایطی دولت نیز به وعده‌های خود عمل نکرده است و بانک‌ها نیز وام‌های مورد نیاز را به شرکت‌های دارو سازی پرداخت نکرده‌اند.

علاوه بر این مراکز درمانی نیز بدهی‌های خود را به شرکت‌های توزیع و تولیدکنندگان دارو پرداخت نکرده‌اند به همین دلیل شرایط شرکت‌های داروسازی نسبت به سال گذشته بدتر شده است.

 شرایط  شرکت‌ها بدتر شده ‌

افزایش کمبودهای دارویی از اردیبهشت | وضعیت شرکت‌های داروسازی خراب‌تر از سال گذشته

اواخر سال گذشته بود که اعلام شد مراکز درمانی دولتی و نیمه دولتی بیش از 8000 میلیاردتومان به شرکت‌های توزیع دارو و تولیدکنندگان دارو بدهکار هستند.

‌ با توجه به اینکه در روزهای پایانی فروردین قرار داریم به نظر می‌رسد این میزان بدهی افزایش یافته ‌ و شرایط برای شرکت‌های داروسازی ناگوارتر از سال گذشته شده باشد، زیرا شرکت‌های داروسازی برای تامین ارز و خرید مواد اولیه به اعتبار نیاز دارند و اگر مراکز درمانی بدهی‌های خود را بموقع پرداخت نکنند شرکت‌های داروسازی برای تامین مواد اولیه با مشکلات  جدی رو به رو می‌شوند.

این درحالی است که مواد اولیه بسیاری از شرکت‌های تولید کننده دارو به حداقل رسیده است و آنها ناگزیر برای تولید دارو اولویت‌هایی را در نظر می‌گیرند که با تولید آنها سرمایه اولیه شان زودتر به شرکت بر گردد.

 مهدی پیرصالحی، نایب رئیس سندیکای تولید کنندگان دارو در این باره به خبرنگار جام جم آنلاین می‌گوید: وضعیت شرکت‌های داروسازی نسبت به سال گذشته بدتر شده ‌برای نمونه شرایط تامین مواد اولیه  نسبت به اواخر سال گذشته خراب‌تر شده است.

افزایش کمبودهای دارویی

افزایش کمبودهای دارویی از اردیبهشت | وضعیت شرکت‌های داروسازی خراب‌تر از سال گذشته

کارشناسان معتقدند شرایط نامناسب شرکت‌های داروسازی به زودی به بحث کمبودهای دارویی در کشور دامن خواهد زد، زیرا وقتی شرکت‌های داروسازی قادر به تامین ارز و خرید مواد اولیه نباشند، میزان تولید دارو کاهش می‌یابد. علاوه بر این آنها تولید برخی داروهای بیمارستانی را نیز از اولویت خارج می‌کنند، زیرا بسیاری از مراکز درمانی بدهی‌های خود را پرداخت نکرده‌اند و ‌ شرکت‌های داروسازی با توجه به بودجه محدودی که در اختیار دارند، ترجیح می‌دهند به تولید اقلامی بپردازند که هزینه آن زودتر به شرکت برگردانده می‌شود. به عبارت دیگر آنها تمایل به تولید داروهای بیمارستانی ندارند، زیرا مراکز درمانی دولتی و نیمه دولتی بدهی‌های خود را بموقع پرداخت نمی‌کنند.

افزون بر این قرار بود از سوی بانک‌ها نیز به شرکت‌های داروسازی وام پرداخت شود. اما به نظر می‌رسد دولت نیز تاکنون برای این مهم قدم‌های جدی برنداشته است.

قرار بود بانک‌ها حدود 10هزار میلیارد تومان وام در اختیار شرکت‌های داروسازی بگذارند. اما تاکنون بانک‌ها به وعده خود عمل نکرده‌اند و کمتر از 3000 میلیاردتومان وام پرداخت شده است.

نایب رئیس سندیکای تولید کنندگان دارو نیز در گفت‌وگو با جام جم آنلاین تایید می‌کند که بانک‌ها نیز برای پرداخت وام به شرکت‌های داروسازی به وعده خود عمل نکرده‌اند.

با توجه به چنین شرایطی پیرصالحی هشدار می‌دهد که اگر چنانچه شرایط تغییری نکند اقلام دارویی بیشتری در ماه‌های پیش‌رو دچار کمبود خواهد شد.

او ادامه می‌دهد: باید دید دولت و سازمان برنامه و بودجه چه تصمیمی برای حل مشکلات شرکت‌های داروسازی خواهند گرفت.‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
نشر، پاسوز قاچاق کتاب

نادر قدیانی معتقد است به جای حمایت مستقیم از ناشر مخاطب یا نویسنده، باید از ترویج کتابخوانی در مدارس حمایت کرد

نشر، پاسوز قاچاق کتاب

نیازمندی ها