بزرگان آسیا، علیه هژمونی آمریکا
ازسرگیری رابطه ایران و عربستان چگونه به هندسه جدید غرب آسیا نقش می‌دهد؟

بزرگان آسیا، علیه هژمونی آمریکا

رئیس مجلس علمای الرباط المحمدی عراق در گفت‌وگو با «جام‌جم»:

بهانه‌ای برای انفعال در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی وجود ندارد

جوبایدن، رئیس جمهور آمریکا که قبلا نیز در سال۲۰۰۶، زمانی که در کسوت یک سناتور در سنای آمریکا حضور داشت، طرح تجزیه عراق برمبنای مؤلفه‌های قومیتی و مذهبی را مطرح کرده بود، پس ازحضور در مسند ریاست جمهوری تلاش مذبوحانه‌ای را با هدف تجزیه منطقه و کشورهای مسلمان بر اساس تعمیق اختلافات و شکاف‌های قومیتی و مذهبی آغاز کرده است.
جوبایدن، رئیس جمهور آمریکا که قبلا نیز در سال۲۰۰۶، زمانی که در کسوت یک سناتور در سنای آمریکا حضور داشت، طرح تجزیه عراق برمبنای مؤلفه‌های قومیتی و مذهبی را مطرح کرده بود، پس ازحضور در مسند ریاست جمهوری تلاش مذبوحانه‌ای را با هدف تجزیه منطقه و کشورهای مسلمان بر اساس تعمیق اختلافات و شکاف‌های قومیتی و مذهبی آغاز کرده است.
کد خبر: ۱۴۰۳۰۳۹
نویسنده محمد علیزاده - گروه بین‌الملل

در چنین شرایطی نقش علمای مسلمان برای تثبیت اتحاد در برابر این نقشه شوم دشمن بیش از پیش باید پررنگ شود. در این خصوص گفت‌وگویی با السید عبد القادر الحسنی الآلوسی، رئیس مجلس علمای الرباط المحمدی عراق صورت داده‌ایم. مؤسسه رباط محمدی، یک مؤسسه فرهنگی ـــ تبلیغی است که در زمینه وحدت و تقریب بین‌المذاهب و در مراکز، مناطق و استان‌های سنی نشین فعالیت دارد.‌


طی سال‌های اخیر، تلاش‌های پنهان غرب برای ایجاد و ترویج اختلافات بنیادین میان مسلمانان، بر اساس مؤلفه‌های قومیتی و مذهبی وارد فاز آشکارتری شده است. تحلیل شما از این موضوع چیست؟
کسی در اقدامات تحریک کننده و جنگ‌طلبانه آمریکا و شبکه وابسته به آن در کشورهای مسلمان شک و شبهه‌ای ندارد. این فعالیت‌ها سال‌هاست در حال انجام است. اکنون این توطئه‌های خطرناک از فاز پنهان، وارد فاز آشکار شده و همین مسأله، فرصت و زمینه مناسبی را برای ایجاد یک راهبرد مشترک و وحدت آمیز در قبال آنها ایجاد کرده است. زمانی که این توطئه‌ها در فاز پنهانی‌تری هدایت می‌شد، این موضوع ( ایجاد وحدت رویه در مواجهه با توطئه‌های دشمنان) سخت‌تر به نظرمی رسید اما اکنون این فرصت برای هم افزایی مسلمانان و علمای اسلامی در مواجهه با توطئه‌های وحدت شکن و تجزیه‌طلبانه غرب فراهم آمده است. بنابراین اکنون بهانه‌ای برای انفعال در برابر اقدامات توطئه آمیز دشمنان وجود ندارد. 

در ایجاد رویه‌ها و روندهای وحدت آمیز در برابر دشمنان، چه مؤلفه‌ها و الزاماتی وجود دارد؟ با توجه به اهمیت برهه زمانی کنونی که به آن اشاره کردید، این موارد چگونه می‌تواند تحقق یابد؟
در اینجا وحدت میان مسلمانان در برابر طرح‌های تجزیه طلبانه،  یک الزام محسوب می‌شود، نه یک مطلوبیت. علمای مسلمان باید تلاش خود را در رسیدن به این هدف مشترک و مقدس به کارگیرند. تقویت تفکرات افراط گرایانه و ارائه تصاویر نادرست و شکننده از دین مبین اسلام، یکی از اقدامات تحریک‌آمیز دشمنان محسوب می‌شود. ما دین اسلام را دین محبت و رحمت می‌دانیم و بر همین اساس، مقابله با تفکرات افراط‌گرایانه با انجام برنامه‌های فرهنگی را از مهم‌ترین مسئولیت‌ها و وظایف خود می‌دانیم. بنابراین بخش مهمی از مواجهه با نقشه‌های ضد دینی و تجزیه طلبانه دشمنان معطوف به فعالیت‌های فرهنگی و جمعی است. 

 تروریسم تکفیری هم در قالب گروه‌هایی مانند داعش و جبهه النصره و هم در قالب برخی گفتمان سازی‌های کاذب از سوی غرب و به‌صورت خاص دولت آمریکا در حال تقویت است. اسناد و شواهدی نیز درخصوص فعالیت دوباره داعش در حوزه شامات وجود دارد. نظر شما در این خصوص چیست؟
دقیقا به همین خاطر است که می‌گوییم بخش مهمی از این نبرد ( نبرد با توطئه‌های دشمنان) جنبه‌ فرهنگی دارد. دشمن در صدد گفتمان سازی کاذب در جهان اسلام و تصویرسازی نادرست از این دین آسمانی است. بنابراین باید در مقابل جنگ فرهنگی دشمنان،  با اتحاد و کارآمدی کامل حاضر شویم. امت اسلامی باید تقویت تقریب مذاهب اسلامی، گفت‌وگو و تفاهم بر سر مشترکات، پرهیز از اختلاف افکنی و نمودهای تشدید آن، بازگشت به قرآن و فهم دقیق رویکردهای قرآنی در جلوگیری از تفرقه و اتحاد دنیای اسلام را در دستور کار و عمل خود قرار دهد. فراموش نکنیم که ما برای دفع توطئه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی، نیاز به خلق این منظومه واحد داریم. این همان ایده امت واحد اسلامی است که توسط بزرگان دین نسبت به آن بارها تاکید شده است. اگر تصور کنیم که توطئه‌های آمریکا در تقابل با ملت‌های مسلمان نقطه پایانی دارد یا به خودی خود پایان می‌پذیرد، دچار خطایی بزرگ در تصور و محاسبات خود شده‌ایم. تهدیدهای آمریکا علیه منطقه و ملت‌های مسلمان موضوع تازه‌ای  نیست و تنها راه مقابله با تهاجم، حفظ وحدت و برادری است.

 آثار عملیاتی وحدت مسلمانان در برابر توطئه‌های آشکار آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه از جمله تلاش برای تجزیه کشورهای مسلمان را چگونه تحلیل می‌کنید؟
وحدت به طورکلی قدرت آفرین است. وحدت مسلمانان در برابر توطئه‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی نیز قدرت آفرین بوده و منجر به افزایش تاثیرگذاری ما در این نبرد همه جانبه خواهد شد. همبستگی و وحدت ایران، عراق و دیگر مسلمانان قطعا قدرت جمعی ما را در برابر دشمنان دین اسلام و متعلقات آنها افزایش خواهد داد. نقش علمای مسلمان در هدایت این روند و شکل‌دهی منظومه نهایی وحدت امت اسلامی، غیرقابل انکار است و باید این نقش آفرینی بیش از پیش تقویت شود. 


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها