حالا آنطور که بیتا... برقراری، مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر خبر میدهد، آییننامه اجرایی ماده ۲۱ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در روز ۶ فروردین سال جاری تصویب و ابلاغ شده است. براین اساس مادران خانهدار غیرشاغل روستایی و عشایری که سه فرزند و بیشتر دارند، میتوانند تحت پوشش رایگان بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار بگیرند.
بیمه رایگان مادران روستایی دارای ۳فرزند و بیشتر
بر اساس ماده ۲۱ قانون مذکور، دولت مکلف است در راستای اجرای بند «ب» ماده (۱۰۳) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، حداکثر شش ماه پس از لازمالاجرا شدن این قانون، با تقویت صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر نسبت به بیمه مادران خانهدار دارای سه فرزند و بیشتر اقدام کند.
در ادامه این قانون آمده است در خصوص مادران غیرشاغل دارای سه فرزند و بیشتر ساکن مناطق روستایی و عشایری صددرصد حق بیمه توسط دولت پرداخت میشود و با تولد فرزند چهارم و پنجم به ازای هر فرزند دو سال به سوابق بیمهای بیمهگذار افزوده خواهد شد.
برقراری درباره میزان حق بیمه مشمولان که قرار است به صورت رایگان تحت پوشش درآمده و دولت بهعنوان کارفرما آن را تقبل کند، میگوید: «حق بیمه را دولت پرداخت میکند که سالانه به ازای هر نفر در سال ۱۴۰۲، دو میلیون و ۲۵۰هزار تومان میشود.»
به گفته وی، مادرانی که سه فرزند و بیشتر دارند، مشمول این بیمهاند و اگر در حین بیمهپردازی فرزند چهارم و پنجم متولد شود به ازای هر فرزند دوسال به سنوات بیمهپردازی مادر افزوده میشود.
مشمولان دارای شرایط به کارگزاریها مراجعه کنند
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر درباره نحوه مراجعه و عضویت در این صندوق اینگونه توضیح میدهد: «مشمولان حائز شرایط میتوانند به کارگزاران و مدیریت استانها مراجعه کنند. ۱۵۰۰کارگزاری در مناطق مختلف کشور داریم که روستاییان و عشایر میتوانند به این کارگزاریها مراجعه کرده، ثبتنام کنند و از بیمه اجتماعی رایگان صندوق برخوردار شوند.»
به موجب آییننامه اجرایی صندوق که با حمایت جدی دولت تصویب و ابلاغ شده است، سن ورود و عضویت در صندوق از ۱۸ تا ۵۰ سالگی درنظر گرفته شده و تمام روستاییان و عشایر میتوانند برحسب شرایط خود عضو شده و از خدمات ما برخوردار شوند. برای مادران دارای سه فرزند و بیشتر نیز همینگونه است.
علاوه بر این، متقاضی در زمان ثبت درخواست بیمه پرداز (بیمه اجباری) یا مستمریبگیر اصلی هیچیک از صندوقهای بیمه اجتماعی نباشد. امکان بهرهمندی از مزایای این آییننامه برای آن دسته از متقاضیان که در زمان اقدام به عضویت، بیمه شده صندوق باشند فراهم است.
چنانچه بیمه شده در ایام بیمه پردازی، صاحب فرزند چهارم و پنجم شود به ازای هر فرزند دو سال سابقه متصل به سنوات بیمهپردازی ناشی از اجرای این آییننامه اضافه میشود.
همچنین در صورت عدم صحت مدارک و مستندات ارائه شده و عدم تأیید استعلامهای صورت گرفته از سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، سازمان ثبت احوال کشور و سایر مراجع ذیصلاح، بیمهشده از حمایتهای موضوع این آییننامه خارج خواهد شد و در صورت ارائه مدارک و مستندات قانونی بیمه شده مطابق ضوابط مشمول این آییننامه قرار خواهد گرفت. در هر مرحله از عضویت چنانچه ثابت شود بیمه شده شرایط قانونی مندرج در این آییننامه را نداشته است هیچ حقی نسبت به سوابق بیمهای نخواهد داشت و تمام مبالغ پرداختی از بیمه شده دریافت و مطابق ضوابط قانونی با او رفتار میشود.
سازمان ثبت احوال کشور و تمام صندوقها، دستگاهها و نهادهای مرتبط با موضوع اجرای این آییننامه موظفند زیرساختهای لازم برای اخذ استعلام برخط و رایگان جهت دسترسی صندوقی به تمام اطلاعات هویتی مشمولان این آییننامه و افراد تحت تکفل ایشان را فراهم کنند.
منبع پرداخت حق بیمه مادران روستایی
طبق قانون مجموع حق بیمه قابل پرداخت به صورت صددرصدی توسط دولت پرداخت میشود.
منابع قابل تخصیص برای اجرای این آییننامه در هر سال شامل منابع موضوع ماده(۲۱) قانون و سایر منابع مجاز در بودجه سنواتی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور با رعایت سازوکار ماده(۳۰) قانون برنامه و بودجه کشور تعیین و تخصیص مییابد.
نقل و انتقال سوابق پرداخت حق بیمه بیمهشدگان مشمول این آییننامه به صندوقهای بیمهای دیگر و بالعکس تابع قوانین و مقررات مربوط به نقل و انتقال بین صندوقها و ضوابط این آییننامه خواهد بود.
نماینده جنبش جهاد اسلامی فلسطین در ایران در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دکتر رجبیدوانی بهمناسبت سالروز مبعث رسول گرامی اسلام(ص) تشریح شد
در گفتوگو با رئیس سازمان دامپزشکی کشور آسیبشناسی شد
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با دبیرکل «باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکوی ایران» عنوان شد