جام جم آنلاین؛ در این شهر باستانی، سندی مهم از تاریخ کهن ایران و آثار ارزشمند دیگر و نیز جاذبههای طبیعی زیبا و شگفت انگیزی وجود دارد که چشم هر بینندهای را به سوی خود خیره میکند.
نادر رحیمی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان سرپل ذهاب در آستانه ایام نوروز، در خصوص جاذبههای مهم گردشگری این شهرستان برای میهمانان نوروزی اظهار کرد: سرپل ذهاب بسته کاملی از جاذبههای مختلف گردشگری تاریخی، طبیعی، مذهبی و جنگ است.
وی ادامه داد: یکی از این جاذبههای مهم تاریخی این شهرستان سنگ نگاره آنوبانی نی در داخل شهر سرپلذهاب است، نقش نگارهای مربوط به یکی از پادشاهان لولوبی با نام آنوبانی نی که حدود ۴۸۰۰ سال قدمت دارد.
به گفته این مسئول، برخی از کارشناسان و باستان شناسان بر این باورند که برای ساخت کتیبه جهانی بیستون و تاق بستان از کتیبه آنو بانی نی الهام گرفته شده است.
رئیس میراث فرهنگی سرپلذهاب از زیج منیژه دیگر اثر تاریخی این شهرستان به عنوان شاهکار مهندسی و معماری دوره ساسانی یاد کرد و گفت: این بنای تاریخی که در مسیر جاده کرمانشاه به سرپلذهاب واقع شده، سالمترین بنای برجای مانده از ساسانیان در استان کرمانشاه است.
وی یادآورشد: هرچند در گذشته زیج به مکانی برای رصد ستارگان گفته میشد، اما طبق نظر برخی از کارشناسان بنای زیج منیژه سرپلذهاب احتمالا یک عمارت و یا کاخ بوده است.
رحیمی به اثر تاریخی دیگری که در نزدیکی زیج منیژه قرار دارد اشاره کرد و گفت: تاق گرا در فاصله ۱۵ کیلومتری شهر سرپلذهاب در گردنه پاتاق نیز یکی دیگر از آثار تاریخی این شهرستان محسوب می شود، اثری که برخی از باستان شناسان معتقدند یک پاسگاه مرزی مربوط به اواخر دوره اشکانی است، اما اکثر باستان شناسان براین باورند که به دوره ساسانی بر میگردد.
وی در ادامه از جاذبههای طبیعی کم نظیر این شهرستان نام برد و گفت: آبشار پیران واقع در روستایی به این نام یکی از زیباترین آبشارهای ایران است که هرساله گردشگران زیادی از آن بازدید میکنند.
رئیس میراث فرهنگی سرپلذهاب ارتفاع این آبشار را بیش از ۱۵۰ متر اعلام کرد و افزود: از این آبشار به عنوان بلندترین آبشار پلکانی ایران نام برده میشود.
وی از سرپلذهاب به عنوان سرزمین سراب های زیبا و چشمههای جوشان هم نام برد و گفت: سراب ماراب، سراب گرم، سراب قلعه شاهین و سراب بلاغ چند نمونه از سرابهای زیبای این شهرستان هستند.
رحیمی به وجود دشتهای گسترده در این شهرستان هم اشاره کرد و یادآور شد: دشت ذهاب، دشت قلعه شاهین، دشت بشیوه و دشت پاتاق از جمله بهترین دشتهای ایران هستند.
وی در ادامه یکی دیگر از ظرفیتهای گردشگری این شهرستان را و جود یادمانهای دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: سرپلذهاب در طول هشت سال دفاع مقدس بصورت مستقیم درگیر جنگ بود و اکنون هم یادمانهای شهدای سرپلذهاب، شهید شیرودی، بازی دراز و پادگان ابوذر که از آن به عنوان دوکوهه غرب کشور یاد می شود، یادگارهایی از آن دوران در این شهرستان هستند.
رئیس میراث فرهنگی سرپلذهاب از وجود بقعه احمدابن اسحاق هم به عنوان یک جاذبه مهم مذهبی در این شهرستان یاد کرد و افزود: احمدابن اسحاق از یاران امام حسن عسگری(ع) است که گفته میشود امام زمان(عج) را دیده است.
وی در پایان سخنانش با بیان اینکه مردم سرپلذهاب آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی هستند، عنوان کرد: هرچند در این شهرستان هتل و خانه مسافر نداریم، اما دو اقامتگاه بوم گردی در روستاهای پیران و قلاویز به همراه ۹ مدرسه تجهیز شده برای اسکان مسافران نوروزی در نظر گرفته شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد