روز ۱۵تا ۲۲اسفند بهعنوان «هفته منابع طبیعی» نامگذاری شده است که نخستین روز این هفته یعنی ۱۵اسفند «روز درختکاری» و بهانهای است برای آنکه با کاشت درخت و گسترش فضای سبز، ریههای زمین را برای هوایی تازه و پاکیزه آماده کنیم. تقریبا در ۳۳ کشور جهان یک روز منحصر بهفرد برای روز درختکاری، درنظر گرفته شده که بیشتر توسط پویشهای مردمی و طرفداران محیطزیست برگزار میشود.
در برخی کشورها بهقدری برای درختان ارزش قائل هستند که اگر در ساخت یک ساختمان و هر پروژه دیگری در مسیر ساختوساز، درختی وجود داشته باشد، آن درخت هرگز قطع نخواهد شد و به زندگیاش ادامه خواهد داد و این مسیر پروژه است که تغییر خواهد کرد. در فرهنگ ایرانی اسلامی هم برای درخت و فضای سبز ارزش و اهمیت ویژهای قائل است و روایات متعددی بر لزوم توجه به محیطزیست و درختکاری دلالت دارد. طبق روایات اسلامی، کاشت درخت از باقیاتالصالحات است. همچنانکه امام صادق(ع) فرمودهاند: «شش چیز است که پس از وفات مومن به او ملحق میشود و ثوابش به او میرسد؛ فرزندی که برای او استغفار کند و قرآن و مصحفی که از خود بهجای گذارد و مردم آن را تلاوت کنند و درختی که بکارد و صدقه آبی که جاری گرداند و چاه آبی که بکند و سنتی که پس از مرگ او به آن اخذ و عمل شود.»
رهبر معظم انقلاب هم همهساله بهمناسبت روز درختکاری نهالی غرس میکنند. ایشان در یکی از بیاناتشان در تاریخ چهاردهم اسفند۱۳۹۲ پس از کاشت یک اصله نهال فرمودند: «از مردم خواهش میکنیم که درخت را پاس بدارند و فضای سبز را اهمیت بدهند. «هر ایرانی یک درخت» که گفته میشود و در زبانها هست، شعار خوبی است. سعی کنند در این ایام- که ایام درختکاری و فصل درختکاری است-هرچه میتوانند کاشت درخت را افزایش بدهند.»
سال گذشته هم پویش بزرگ نهالکاری برای ساخت ایران سرسبز، با شعار هر ایرانی یک درخت و به یاد هر شهید یک هزار نهال برگزار شد. مشارکت حداکثری مردم و تشکلهای مردمنهاد بهعنوان جلوهای از همبستگی و وفاق ملی جهت ایجاد فضای سبز و پوشش گیاهی و تقویت فرهنگ خوداتکایی ازجمله اهدافی است که در پویش ملی ایران سبز دنبال میشود.
روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت