طی مراسمی در تالار وحدت

برگزیدگان جایزه جلال معرفی شدند

داستان‌واره‌ای با کمترین تخیل

من به طور شخصی اجازه نداشتم که درباره شخصیت امام تخیل کنم. در کشور ما هنوز انسان‌های زیادی هستند که از نزدیک ایشان را دیده‌اند و طبیعتا کار نوشتن درباره این شخصیت را سخت می‌کند.
کد خبر: ۱۳۹۹۶۱۲
نویسنده هادی حکیمیان - نویسنده روح‌ا...

در این داستان در حد دو سه مورد و خیلی کوتاه تخیل داشته و عمدتا نقل‌قول‌ها را هم دقیقا بر اساس اسناد و مدارک موجود آورده‌ام. همچنین در این کتاب برخی اسناد وجود دارند که برای اولین‌بار منتشر شده‌اند. چندین سال قبل داشتم برای خودم درباره امام مطالعه می‌کردم که دیدم ایشان چقدر قبل از دهه ۴۰ فعالیت سیاسی داشته‌اند؛ اما ما عمدتا امام را از سال ۴۲ می‌شناسیم و همه‌جا این شخصیت طوری معرفی شده که انگار کار سیاسی خود را از سال ۴۲ شروع کرده‌است. در ذهن من نیز این بود که فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی ایشان از همان سال شروع شده‌است؛ اما در اسناد دیدم که امام‌خمینی(ره) در دهه ۲۰ و ۳۰ هم فعالیت سیاسی داشته‌است. می‌خواستم در این‌باره مقاله‌ای بنویسم که دیدم حجم آن زیاد شد و درنهایت تصمیم گرفتم که به کتاب تبدیلش کنم. تصمیم گرفتم کتابی درباره فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی امام از دوران جوانی که مصادف با دوران رضاشاه بود تا سال ۴۱ که بحث لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی مطرح شد، بنویسم؛ ولی بعدها این کار به سفارش انتشارات شهرستان ادب تبدیل شد به یک اثر داستانی که کل زندگی امام را پوشش می‌دهد.نگارش این کتاب چهار سال به طول انجامید. کتاب «روح‌ا...» رمان ـ به آن معنای عام که دست نویسنده در استفاده از تخیل باز است ـ نیست؛ زیرا در مورد یک شخصیت واقعی نوشته شده که ما به‌ازای بیرونی دارد.من این اجازه را نداشتم که درباره شخصیت حضرت امام(ره) تخیل کنم، بنابر این بر اثر خیلی کم و محدود رنگ تخیل دیده می‌شود و درحقیقت کتاب یک داستان‌واره از زندگی امام‌خمینی(ره) از کودکی تا زمان فوت ایشان است و داستان با جریان تشییع پیکر ایشان در بهشت زهرای تهران در خرداد ۱۳۶۸ تمام می‌شود. خیلی از کتاب‌هایی که درباره امام‌خمینی(ره) نوشته‌اند تا پیروزی انقلاب پیش آمده و بعد آن را ننوشته‌اند اما در این کتاب دو فصل درباره بعد از انقلاب و زمان جنگ و مدیریت حضرت امام(ره) در جامعه و جنگ-چیزهایی که به نظرم برای نسل جدید مفید می‌آمد-را هم نوشته‌ام. سعی کردم این کتاب را به‌گونه‌‌ای بنویسم که برای یک خانم خانه‌دار هم جذاب باشد. از برخی فنون زندگی‌نامه‌نویسی و داستان‌نویسی، تصویرسازی و دیالوگ در این داستان و چند سند جدید که حتی در صحیفه امام(ره) هم نیامده، در اثر استفاده شده که منابع آن مستند و رسمی است. این کتاب قصد داشت به چند سؤال پاسخ دهد؛ ابتدا این‌که چرا سال ۵۷ انقلاب شد و اساسا چه لزومی داشت که در ایران یک انقلاب مذهبی اتفاق بیفتد؟ همچنین بحث غرب‌ستیزی و آمریکاستیزی انقلاب هم که چند سال اخیر توسط برخی افراد مطرح تاریخ‌پژوه و استادان علوم‌سیاسی منکر شده ، در این کتاب با سند مشخص و مبین شده‌است.

منبع: ضمیمه قفسه کتاب روزنامه جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها