به گزارش جام جم آنلاین، برنامه «رویداد» با حضور دکتر منصوره سادات مرتضوی مدیر پژوهشگاه زن و خانواده تهران به ماجرای ویدیوئی که از معلم قائمشهری این روزها در فضای مجازی پربازدید شده است، پرداخت و به سئوالات خبرنگار جامجم پاسخ گفت.
دکتر منصوره سادات مرتضوی اظهار داشت: یک معلم دهه هفتادی قطعا با ما فرق دارد و همچنین سلیقه و ذائقه مخاطب نسل ما نیز با ما متفاوت است و شاید معلم از این دید به این ماجرا نگاه کرده و در قالب آموزشی ویدیوئی را منتشر کرده است اما قسمت بد ماجرا فارغ از نگاه جنسیتی انتقال صحیح شاخصها و ملاکهایی است که یک فرد به عنوان معلم یا مربی به دانشآموزان است.
وی افزود: مسئله آموزش و حقوق کودکان و نوجوانان در کشور و همچنین در سطح بینالملل ذیل سند ملی است. حقوق کودک و نوجوان مصوبه عالی انقلاب فرهنگی و مجلس مسئله بسیار مهمی است. مسئله آنجاست که علیرغم آنکه در آموزش و پرورش کلان سندهایی مانند سند تحول آموزش و پرورش وجود دارد و هدف اصلی آن حیات طیبه در آموزش و پرورش است، این سوال پیش میآید که آیا واقعا در سایر بخشهای نظام آموزشی کشور از تربیت نیروی انسانی تا گزینش و ورود نیروها به سیستم آموزشی و شکلگیری نظامهای آموزش یک نظام واحد مشاهده می شود؟ و یا اینکه برای فعالین این عرصه در نظام آموزشی کشور نظامنامه مشخصی برای عرصههای مهارتی، تربیتی یا جعبه ابزار روش تدریس برای ارتباط با نسل جدید به آنها ارائه شده؟
وی با بیان اینکه معلم یا هر فعال فضای مجازی که تحت عنوانهای بلاگر میشناسیم افرادی هستند که برای فرزندان ما الگو هستند؛ افزود: در بحث کلانتر آن باید گفت که همه ما در جهانی تحت عنوان جهان شبکههای اجتماعی زندگی میکنیم و باید بپذیریم که مقوله سواد رسانهای فراتر از آموزشهایی است که با آن آشنا هستیم و میبایست بیش از پیش آموزش سواد رسانهای فارغ از مهارتهای اولیه مورد توجه قرار گیرد.
مرتضوی تاکید کرد: طبق قانون حمایت از کودکان جمهوری اسلامی، ویدیویی منتشر شده براساس بند موجود در این قانون برقراری ارتباط با کودک و نوجوان در فضای مجازی به منظور هر گونه توزیع، تکثیر، نمایش، تولید و یا فروش و همچنین انتشار آثار سمعی و بصری که خلاف ارزشهای اسلامی است یک اقدام مجرمانه محسوب میشود و حداکثر مجازات را در پی دارد.
وی عنوان کرد: در صفحه این معلم مشاهده میشود که ایشان به نوعی روشهای تدریس خود را در کلاس درس به همراه و دانشآموزان خود به اشتراک میگذاشته در صورتی که معلوم نیست که آیا رضایتنامهای از والدین در این خصوص وجود دارد و این از مصادیق مجرمانه است و نباید این اتفاق بیافتد که این امر از منظر قانونی اشکال داشته است.
مرتضوی معتقد است؛ در عرصه تعلیم و تربیت در نقش والد یا معلم نباید نگاه جنستی داشت لیکن کرامت یک زن در عرصههای مختلف به واسطه فرهنگ غنی اسلامی ما همواره برتری دارد اما اصل بر کرامت انسانی است و مهم است که در عرصه تربیتی به محتوای آموزش، شیوه و روش ارائه آن دقت کافی و لازم را داشته باشیم. مسلما بکارگیری ابزارهای که توامان با حوزه هنر و رسانه هستند روشهای آموزشی نوینی است که سیستم آموزشی ما در این عرصه دچار کمبود است. لیکن نظارت، شاخص و نظام نامههایی که در عرصههای معرفتی و کلان ارزشهایی که باید به فرزندانمان منتقل کنیم خلاهایی است که در نظام آموزش و پرورش مشاهده می شود که نتیجه آن ویدیو این معلم و همچنین مواردی دیگر که در مدارس و خواندن سرودهای دستهجمعی از خوانندگان تائید نشده می باشد. بنابراین؛ مسئولین و فعالان عرصه تعلیم و تربیت در این حوزه براساس تجهیز افرادی که برای فرزندان ما الگو هستند، باید تدبیری بیاندیشند.
گفتنی است؛ «برنامه رویداد» به تهیه کنندگی بهزاد محمودزاده شنبه تا چهارشنبه 12:30 تا 13:30 از رادیو گفتگو پخش میشود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم