وزیر امور خارجه در گفت‌وگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا:

اوکراین را تشویق کنید مدارک‌ مستند‌ درباره ادعایش ارائه دهد

اتجادیه اروپا موضعی متناقض در قبال ایران اتخاذ می‌کند که بیانگر سردرگمی سردمداران دولتهای اروپایی درقبال کشورمان است.
کد خبر: ۱۳۹۸۷۶۹

به گزارش جام جم آنلاین، سیدمجتبی جلال‌زاده: کشورهای غربی بسته تحریمی تازه‌ای علیه مقامات جمهوری اسلامی تصویب کرده‌اند و همزمان، از مواضع پیشین خود در مورد تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران عقب نشسته‌اند.

عقب‌نشینی اروپا در برابر موضع سرسختانه پارلمان اروپایی خشم جریانات جنگ طلب ضدایرانی را دوچندان کرده و آنها را از پیگیری پروژه ایران‌ستیزی مایوس ساخته است.

دلیل اینکه اروپا با وجود این عقب‌نشینی، همچنان به بسته‌های تحریمی روی می‌آورد، دو مساله است؛ اول، حفظ فشار بر ایران برای امتیازگیری در مذاکرات احتمالی درباره موضوعات دفاعی و منطقه‌ای، و دوم، پاسخ به مطالبه کاذب ایران‌ستیزانه‌ای که رسانه‌های غربی در افکارعمومی اروپا درباره جنگ اوکراین و اغتشاشات خیابانی به راه انداخته‌اند.

اروپا در واقع با درک شکست پروژه فشار خیابانی، عملا در تله خودساخته رسانه‌ای گرفتار شده و به‌دنبال راهی برای فرار از آن است.

اینکه لندن، شبکه تروریستی ایران اینترنشنال را از اروپا به آمریکا تبعید می‌کند تا این شبکه به سرنوشت سایر شبکه‌های فراموش شده سلطنت‌طلب دچار شود، نشانی از عقب‌نشینی رسانه‌ای اروپا برای حفظ رابطه با ایران است.

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اخیرا با پرخاش خبرنگار تندرو بی‌بی‌سی درباره اینکه چرا سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار نمی‌دهد، روبرو شد و به او یادآوری کرد که هیچ حکمی از دادگاه برای چنین اقدامی وجود ندارد و بنابراین اروپا نمی‌تواند قوانین خود را برای خوشایند جریانات جنگ‌طلب زیرپا بگذارد.

انتظار می‌رود لندن، بعد از اخراج ایران‌اینترنشنال، تغییراتی را در سیاست‌های بی‌بی‌سی فارسی برای هجمه روانی علیه ایران اعمال کند تا اروپا بیش از این با مزالبات انباشته‌ای که امکان پاسخگویی به آنها را ندارد، روبرو نشود.

اروپا می‌داند که تنها راه مطلوب برای حفظ منافعش در خاورمیانه، برقراری رابطه‌ای سازنده با ایران است. رابطه‌ای که هم مانع از تشدید نزدیکی ایران به چین و روسیه شود و هم بتواند نقش‌آفرینی کشورمان در منطقه را کنترل کند.

به اذعان رسانه‌های غربی، ایران در حال حاضر یک بازیگر موثر تسلیحاتی در سطح جهان است و نوع رفتار با چنین بازیگر مهمی باید هوشمندانه و به‌دور از هیجانات جنگ‌طلبانه باشد.

بنابرای سیاستمداران اروپایی به‌دنبال راهی برای حفظ رابطه با ایران هستند. درست مانند سالهای انتهایی دهه ۱۳۸۰ که پس از شکست پروژه اغتشاشات خیابانی سال ۸۸ و ناکامی سناریوی ترور دانشمندان هسته‌ای و تحریم‌های به اصطلاح فلج‌کننده، چاره‌ای جز ارسال پیام از سوی واسطه‌ها نیافتند و در عمان، به امضای برجام چراغ سبز نشان دادند.

حالا هم واسطه‌ها دوباره به کمک غرب آمده‌اند تا اشتباهات خود را جبران کنند و کیست که نداند، اول راه برای تغییر رویکرد، اصلاح سیاست‌های ضدایرانی در رسانه‌های غربی است. گامی که هرچند دیرهنگام، اما رفته رفته آغاز می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها