به گزارش جام جم آنلاین، شهر تهران برای راهپیمایی ۲۲ بهمن آماده است؛ بگونه ای که علاوه بر برقراری محدودیتهای ترافیکی، دستگاه های مختلف اعم از حمل و نقل عمومی و سازمانهای فرهنگی شهرداری تهران اقدامات زیادی را در راستای برگزاری باشکوه راهپیمایی ۲۲ بهمن انجام خواهند داد.
مسعود درستی مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران اعلام کرد: روز شنبه ۲۲ بهمنماه ۱۴۰۱ متروی تهران و حومه با آمادگی کامل، خدمات ویژهای را به شهروندان و مسافران ارائه خواهد کرد و در این روز خدماترسانی در خطوط ۱، ۲، ۳، ۴ و ۷ متروی تهران و حومه افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: با توجه به قرارگیری تعدادی از ایستگاههای متروی تهران در مسیر راهپیمایی ۲۲ بهمن، استفاده از ناوگان حملو نقل ریلی درونشهری بهترین انتخاب برای شهروندان است و متروی تهران در نظر دارد با کاهش فاصله حرکت قطارها در این روز بهترین خدماترسانی را به شهروندان ارائه دهد.
مدیرعامل شرکت بهرهبرداری متروی تهران و حومه افزود: در این روز با افزایش اعزام قطارها در خطوط ۱، ۲، ۳، ۴ و ۷ متروی تهران و حومه؛ فاصله حرکت در خط یک و ۲ از ۷ دقیقه به ۵ دقیقه، در خط سه از ۱۰ دقیقه به ۷ دقیقه، در خط چهار از ۷ دقیقه به ۴ دقیقه و در خط هفت از ۱۴ دقیقه به ۱۲ دقیقه کاهش مییابد. ضمن آنکه در صورت نیاز آمادگی برای اعزام قطارهای فوقالعاده نیز وجود دارد.
درستی با اشاره به اینکه خدمات مترو از ابتدای صبح روز ۲۲ بهمن تا پایان مراسم راهپیمایی رایگان است، خاطرنشان کرد: بعد از پایان مراسم نیز پذیرش مسافر در ایستگاههایی که در مسیر راهپیمایی قرار دارند، جهت بازگشت راهپیمایان به مقاصد خود به صورت رایگان انجام میشود و طبق روال هر سال و به منظور حفظ نظم و امنیت در برگزاری مراسم روز ۲۲ بهمن، ایستگاه متروی میدان آزادی واقع در خط ۴، تا پایان مراسم بسته خواهد بود.
همچنین فردا خدماترسانی ویژه شرکت واحد اتوبوسرانی برای شرکتکنندگان در مراسم ۲۲ بهمن انجام خواهد شد و ناوگان اتوبوسرانی تهران نسبت به جابهجایی شهروندان از میدانها و مبادی اصلی شهر به سمت خیابان و میدان آزادی اقدام خواهد کرد.
️چهارراه تهرانپارس، یافتآباد، میدان خراسان، پایانه خاوران، میدان رسالت، شهرک شهید محلاتی، ابوذر، نازیآباد، فلکه دوم صادقیه، شهرک شهید باقری، تهرانسر، دولتآباد و میدان شهر ری، محلهایی هستند که اتوبوسها، شهروندان را از آن نقاط سوار و در خیابان آزادی پیاده خواهند کرد و پس از پایان مراسم نیز مسافران را به مبادی اولیه باز خواهند گرداند.
سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی هم برای خدمترسانی ویژه در سالروز پیروزی انقلاب اسلامی اعلام آمادگی کرده، عنوان کرده که سازمان تاکسیرانی با استقرار خودروهای وَن در محورهای مختلف شهر، شرکتکنندگان در مراسم راهپیمایی را به خیابانهای آزادی و انقلاب اسلامی منتقل خواهد کرد و در ️میدان ولیعصر (عج)، پل شهید ستاری (جاده مخصوص کرج)، میدان حُرّ، میدان امام خمینی (ره)، بلوار استاد معین، خیابان فرودگاه مهرآباد، بزرگراه جناح و میدان فتح، محلهایی هستند که تاکسیهای وَن در آنها مستقر میشوند تا شهروندان را به محورهای منتهی به مسیر راهپیمایی منتقل کنند.
در این میان خیابان آزادی نیز میزبان راهپیمایان شده است، بگونه ای که مهدی اخ الصنایع شهرداری منطقه ۱۰ با اشاره به نواخته شدن زنگ انقلاب در مدارس سطح منطقه در نخستین روز دهه فجر و حضور مدیران منطقه ۱۰ در این مراسمها، از تکریم کلیه ایثارگران شاغل، عطرافشانی مزار شهدا به ویژه شهدای انقلاب اسلامی، دیدار با خانوادههای معظم شهدای دوران انقلاب اسلامی، برگزاری مسابقه پیامکی دانشآموزان ویژه فرزندان ایثارگران شاغل، برگزاری تور نیمروزه سیاحتی – زیارتی ویژه ایثارگران شاغل در منطقه، تکریم از پدران معظم شهدای شهرداری و شهروندی با اهدای هدایا، مسابقه عکاسی موبایلی و عکس سلفی با خانواده در راهپیمایی ۲۲ بهمن خبر داد.
وی با یادآوری برگزاری برنامههای فرهنگی و اجتماعی در ایام دهه فجر در بیش از ۴۰ آیتم، گفت: برگزاری جشن دهه فجر و ولادت امام علی (ع)، مراسم شبی با شهید گمنام، مراسم جشن در مساجد و اعتکاف، راهاندازی کاروان سیار خودرویی، جشن ولادت امام جواد (ع) در مساجد سطح منطقه، غبارروبی مزار شهدای گمنام، سوگواره حضرت زینب(س) در مساجد سطح منطقه، برگزاری دومین دوره لیگ مدارس فوتبال، جمعآوری و نصب زمینهای چمن مصنوعی در سطح منطقه، برگزاری رقابتهای ورزشی بانوان، برگزاری جشن دهه فجر و تهیه و اهدای البسه و کفش به کودکان کار با مشارکت خیرین، توزیع غذای گرم بین خانوادههای کودکان کار، تأمین ودیعه مسکن و وسایل منزل جهت یکی از خانوادههای کودکان کار، برگزاری کارگاههای آموزشی آشنایی با آرمانهای امام خمینی(ره)، برگزاری مسابقه نقاشی کودکان با همکاری خانه خلاقیت در مجموعه شهربانو، مسابقه کتابخوانی، طراحی روزنامه دیواری فجر برای دانش آموزان در کلیه مدارس سطح منطقه، اجرای جشن در مدارس و محلات محروم، ارائه خدمات به راهپیمایان روز ۲۲ بهمن و برپایی غرفه آموزش شهروندی در مسیر راهپیمایی از جمله اقدامات منطقه ۱۰ در این ایام محسوب میشود.
اخ الصنایع با بیان اینکه ساختمان ستادی منطقه ۱۰ به عنوان ساختمان رسانه راهپیمایی ۲۲ بهمن انتخاب شده است، عنوان کرد: امکانات لازم برای ارسال و انتشار خبر، عکس و فیلم از سوی خبرنگاران در این منطقه فراهم شده و همچنین محلی به عنوان استودیو انقلاب به منظور مصاحبه با مهمانان و راهپیمایان در نظر گرفته شده است.
شهردار منطقه ۱۰ با اشاره به نقش تبلیغات محیطی شهر در آراستگی مناظر شهری اظهارکرد: به منظور بزرگداشت دهه فجر، فضاسازی سیمای بصری منطقه و آراستگی معابر با نصب ۴۵۰ تخته پرچم مقدس ایران، ۳۲ هزار و ۴۰۰ مترطول ریسه پارچهای و نوری و هزار متر طول کتیبه ایران در میادین و معابر منطقه انجام شد.
به گفته اخ الصنایع، علاوه بر تبلیغات محیطی اقداماتی از قبیل نصب ۲۰۰۰ تخته بنر پرتابلی و داربستی، ۴۹ عدد طاق نصرت در مسیر BRT خیابان آزادی حد فاصل خیابان شهیدان تا بزرگراه شهید نواب صفوی و همچنین بزرگراه شهید نواب صفوی، نصب ۴۰۰ تخته پرچم ایستاده و دیواری در نواحی سهگانه انجام شده است.
وی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده تصریح کرد: علاوه بر شش پرچم بزرگ ایران، ساختمانهای ستادی منطقه، ساختمانهایی مانند پلیس راهور تهران بزرگ، دانشگاه سوره، ساختمان پیشین ناحیه مقاومت بسیج مقداد واقع در میدان جمهوری اسلامی ، سهراه آذری، بوستان شهید غنیپور و سرای محلات نیز آذینبندی شدهاند.
به گفته شهردار منطقه ۱۰، آرایش محیطی با استفاده از فضای سبز و گیاهان، نورپردازی، تغییر رنگ المانهای نوری به رنگ پرچم ایران، رنگآمیزی کافوهای مخابرات، برق و جداول، شستوشو، پاکسازی و جرمزدایی از معابر و انهار آنها، نصب هزار مترمربع اسپیس داربست در میدان جمهوری اسلامی و معابر اصلی، برپایی غرفه در میادین و محورهای اصلی و جدارهسازی زیرگذر خیابان آزادی و پل نوسازی در بزرگراه شهید نواب صفوی به مقیاس ۱۲ هزار مترمربع از دیگر اقدامات این ایام است.
اخ الصنایع از خطکشی خیابان آزادی حد فاصل بزرگراه شهید نواب صفوی تا خیابان شهیدان به میزان ۲۵ هزار مترطول خبر داد و خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات انجام شده در این ایام، خطکشی مسیر ویژه اتوبوسهای تندرو حد فاصل بزرگراه شهید نواب صفوی تا خیابان شهیدان به میزان شش هزار مترطول و تعویض استوانههای ترافیکی مسیر ویژه اتوبوسهای تندرو زیرگذر آزادی به تعداد ۱۶۰ عدد است.
وی از بهسازی و ترمیم معابر منطقه در ایام دهه فجر نیز خبر داد و اظهار کرد: به منظور کنترل و جلوگیری از آبماندگی در معابر، اقداماتی برای اصلاح انهار در سطح منطقه انجام شده و ترمیم و بهسازی پیادهروهای خیابان آزادی و معابر اصلی منطقه برای استفاده هرچه بهتر توانیابان نیز در دستورکار قرار دارد. همچنین همسطحسازی دریچههای محور آزادی، اصلاح و مرمت جدول، لکهگیری آسفالت و مرمت نوار حفاری و درزگیری آسفالت سوارهرو از دیگر اقدامات انجام شده در این مدت است.
مصطفی زیبایی نژاد معاون فرهنگی شهرداری تهران نیز با اشاره به اینکه چند پهنه با خدمات مختلف در طول مسیر میدان آزادی تا میدان فردوسی برنامه ریزی شده است، عنوان کرد: پهنه ورزش و سرگرمی که ضلع شمالی خیابان آزادی از خیابان یادگار امام تا شهید نواب صفوی فعالیت می کند، شامل برنامه هایی از قبیل قلعه شادی و بازی های بادی، ورزش های باستانی و زورخانه ای، تنیس روی میز، دارت، فوتبال آدمکی، فوتبال دستی، گلف پارکی و به همراه بازی های الکترونیک و فکری و ... خواهد بود.
زیبایی نژاد ادامه داد: از خیابان قریب تا جمالزاده شمالی پهنه هنری برگزار خواهد شد که اهم فعالیت های آن اجرای برنامه ی نقاشی و رنگ آمیزی دیوارنگاه آزادی توسط کودکان و نوجوانان به همراه اجرای موسیقی زنده اقوام ایرانی و نمایشهای میدانی و خیابانی نمایشگاه تجسمی خواهد بود.
وی درباره پهنه جهاد و مقاومت نیز تشریح کرد: این پهنه با برپایی نمایشگاه بزرگ جهاد و مقاومت با حضور کشورهایی از منطقه و پذیرایی محلی آنها در چهارراه ولیعصر ( عج ) تا ضلع جنوبی خیابان انقلاب به فعالیت خواهد پرداخت.
مدیر کل فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه از ضلع شمالی خیابان آزادی تا بیمارستان محک پهنه سلامت با استقرار دستگاه های بینایی سنجی، شنوایی سنجی، مشاوران و حضور متخصصان پزشکی و سلامت فعالیت می کند، گفت: عرضه دست آوردهای حوزه کارآفرینی، صنایع دستی و مشاغل کوچک کارآفرین نیز تحت عنوان پهنه کارآفرینی از ضلع جنوبی خیابان آزادی اتوبان یادگار امام(ره) به شهروندان ارائه خدمت خواهد کرد.
زیبایی نژاد همچنین گفت: از اصلی ترین برنامه هایی که برای دهه فجر طراحی شده انتخاب ۱۱۰ نقطه محوری در محلات برای ایجاد شور و نشاط شهروندان ایستگاه های فرهنگی-تبلیغی و پذیرایی با همکاری مجموعه های مردمی است که در حال اجرا در سطح شهر می باشند و رویکرد جشن ها امسال محله محوری است و در سال های آینده در نظر داریم تا در ۳۵۲ نقطه از محله های شهر محل هایی را برای برگزاری این جشن در نظر بگیریم، البته در کنار ۱۱۰ نقطه میادین بزرگ، محل های شاخص نیز برای برگزاری برنامه ها و جشنواره ها مشخص شده است.
وی با بیان اینکه کاروانهای سرود افتخار در این نقاط برنامه اجرا می کنند، تاکید کرد: ستادهای مردمی دهه فجر در برخی از مساجد شکل گرفته و شهرداری در این زمینه به ستادهای مردمی کمکهایی انجام میدهد.
مدیرکل فرهنگی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در ادامه گفت: برای شب ۲۲ بهمن ماه در محدوده هایی مانند برج میلاد، پل طبیعت، برج آزادی و ۲۲ میدان شهر و بسیاری از سرای محلات و مساجد برنامه نورافشانی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه کاروان روایت فجر در مناطق مختلف به اجرای برنامه می پردازند، افزود: استیج برنامه شاد خانواده بزرگ ایرانی در شهر تهران برگزار می شود.
مدیرکل فرهنگی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در انتها یادآور شد: تکریم پرچم جمهوری اسلامی ایران در قالب تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر توسط سازمان زیباسازی تحت عنوان ۴۴ سال با هم اکران شده است.
رضا صیادی مدیر عامل سازمان زیباسازی شهر تهران از نصب ۱۵۰ ابر پرچم در قالب پویش پرچم افتخار و رونمایی از المان حاج قاسم در بزرگراه شهید سلیمانی در ایام الله دهه فجر خبر داد و اعلام کرد:
رونمایی از المان حاج قاسم در بزرگراه شهید سلیمانی، برگزاری رویداد هنری "کاتبان روایت انقلاب" و مرور نوستالژیک شعارهای انقلاب در خیابانهای پایتخت، برگزاری آیین «سرو قامتان» در محل عمارت عین الدوله و رونمایی از ۱۱ نقاشی دیواری از جمله برنامه های ایام دهه فجر است که توسط سازمان انجام شده است.
وی تاکید کرد: در راستای اجرای پویش پرچم افتخار نصب ۶ عدد تلویزیون شهری، ۴ عدد رادیو انقلاب و ۱۹ دوربین عکاسی در نقاطی از شهر، اجرای تونل پرچم و نصب ۱۵۰ ابر پرچم انجام شد. علاوه بر ابر پرچم ها بیش از ۱۰ هزار پرچم بزرگراهی در ۴۰ معبر پایتخت نیز نصب شده است. آماده سازی ۳۰۰ هزار پایه پرچم خودرویی، ۵۰۰ هزار پرچم لیبلی و ۵۰ هزار پرچم دستی نیز انجام شده است.
صیادی افزود: اجرای چهل موکب در سطح شهر ، نصب حجله نمادین شهدای انقلاب در پلازای میدان هفتم تیر، اجرای ویدئو مپینگ و نورافشانی در ۲۲ منطقه سطح شهر نیز از دیگر برنامههای سازمان زیباسازی شهر تهران به مناسبت جشن انقلاب بوده است.
همچنین سردار محمدحسین حمیدی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ محدودیتها و ممنوعیتهای ترافیکی ویژه راهپیمایی ۲۲ بهمن در تهران را اعلام کرد و گفت: برابر تصمیمات اتخاذ شده ممنوعیتهای ترافیکی طی دو مرحله در مسیرهای راهپیمایی و منتهی به میدان آزادی اجرا خواهد شد. بر این اساس مرحله اول محدودیتها از ساعت ۲۲ روز جمعه ۲۱ بهمن ماه اجرا خواهد شد و از محدوده ضلع شمال غربی میدان آزادی حد فاصل خیابان محمدعلی جناح تا جاده مخصوص مسیر شرق به غرب خیابان آزادی از ابتدای خیابان شهید برادران عزیزی به سمت غرب، مسیر غرب به شرق جاده مخصوص از ابتدای راستگرد مخصوص به سمت آیت الله سعیدی و میدان و بزرگراه محمدعلی جناح به سمت جنوب از خیابان دانش همچنین در رینگ خارجی ضلع جنوب میدان آزادی به سمت رینگ داخل نیز ممنوعیت تردد وجود دارد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ با بیان اینکه مرحله دوم محدودیتها و به عبارتی ممنوعیتهای اصلی تردد از ساعت هفت صبح روز ۲۲ بهمن ماه آغاز شده و تا پایان مراسم و تخلیه کامل جمعیت ادامه خواهد داشت، ادامه داد: از خیابان آزادی حد فاصل میدان آزادی تا میدان انقلاب و در ادامه میدان انقلاب تا میدان فردوسی و در صورت نیاز از میدان فردوسی تا میدان امام حسین(ع) ممنوعیت تردد اعمال شده است. در بزرگراه محمدعلی جناح نیز ممنوعیت تردد از فلکه دوم صادقیه تا میدان آزادی است. در بخش جنوبی میدان نیز از میدان فتح تا میدان آزادی ممنوعیت تردد اعمال شده است.
وی با اشاره به دیگر ممنوعیت های تردد در تهران برای راهپیمایان ۲۲ بهمن، گفت: تمامی خروجیهای بزرگراه شیخ فضل الله نوری به بزرگراه جناح در طول برگزاری راهپیمایی مسدود است. همچنین مسیر جنوب به شمال بزرگراه نواب در قسمت بالای تونل از میدان جمهوری تا خیابان آزادی و در قسمت شمالی از میدان توحید تا خیابان آزادی با ممنوعیت تردد خودروهای سواری همراه خواهد بود.
سردار حمیدی افزود: در بزرگراه یادگار امام در خیابان تیموری تا دوربرگردان ضلع جنوب به سمت خیابان آزادی، خیابان برادران رحمانی از میدان رحمانی تا جاده مخصوص، خیابانهای اکبری، حبیب اللهی، بلوار برادران عزیزی از آخرین تقاطع به سمت جنوب تا خیابان آزادی نیز مسدود است و خودروهای سواری اجازه تردد در آن را ندارند.
وی به محدودیت های ترافیکی هسته مرکزی شهر نیز اشاره کرد و گفت: خیابان کارگر از خیابان جمهوری تا بلوار کشاورز، خیابانهای فردوسی و سپهبد قرنی از خیابانهای جمهوری تا سمیه، خیابان ولیعصر حدفاصل جمهوری تا طالقانی نیز دارای ممنوعیت تردد خواهد بود.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ افزود: در مجموع خیابانهای عمود بر خیابانهای انقلاب و آزادی در شمال و جنوب این خیابانها شامل جمالزاده، نوفلاح، اوستا، اسکندری، خوش، رودکی، جیحون، فرصت شیرازی، دکتر غریب، نیایش، قدس، فلسطین، ۱۶ آذر، ۱۲ فروردین، دانشگاه، فخر رازی، ابوریحان و ... در طول برگزاری راهپیمایی ۲۲ بهمن با ممنوعیت تردد خودروهای سواری روبرو هستند.
وی با بیان اینکه یک سری ممنوعیتهای توقف نیز در این محدوده اعمال شده است، اظهار کرد: این محدودیتها نیز از ساعت ۲۲ روز جمعه ۲۱ بهمن ماه آغاز شده و بر این اساس توقف در مسیر شرق به غرب خیابان آزادی از ابتدای خیابان شهید برادران عزیزی به سمت غرب، مسیر غرب به شرق جاده مخصوص از ابتدای راستگرد مخصوص به سمت بزرگراه آیت الله سعیدی، بزرگراه جناح از خیابان دانش به سمت جنوب و رینگ خارجی میدان آزادی به سمت داخل ممنوع خواهد بود.
به گفته سردار حمیدی، همچنین توقف در مسیر اصلی راهپیمایی به ویژه در طول خیابانهای انقلاب و آزادی و خیابانهای اطراف آن نیز در طول زمان برگزاری راهپیمایی ممنوع بوده و لازم است رانندگان نسبت به تغییر جای پارک خودروهای خود اقدام کنند.
وی با بیان اینکه پایانه مسافربری غرب از ساعت ۲۲ روز جمعه تا پایان مراسم راهپیمایی ۲۲ بهمن تعطیل است، گفت: اتوبوسهایی که بنا بود در این زمان به پایانه غرب برسند به پایانه جنوب هدایت خواهند شد.
رییس پلیس راهور تهران بزرگ با تاکید بر اینکه تردد تمامی موتورسیکلتها در مسیر راهپیمایی ممنوع است، نیز ادامه داد: در طول زمان راهپیمایی، مسیرهای جایگزین برای رانندگانی که قصد رسیدن از شمال به جنوب یا برعکس را در شهر دارند پیش بینی شده که این مسیرها عبارتند از بزرگراه امام علی، تونل توحید، بزرگراه ستاری، خیابان حافظ و خیابان شهید مفتح.
سردار حمیدی با اشاره به مسیرهای ۱۲ گانه راهپیمایی گفت: آن بخش از مسیرها که خارج از محدودههای گفته شده باشد از سوی مأموران پلیس راهنمایی و رانندگی اسکورت شده و تمهیدات ترافیکی لازم نیز در این خصوص اتخاذ خواهد شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت