به گزارش جام جم آنلاین از پایگاه خبری تحلیلی بازار بورس، در برنامه امروز جام انقلاب از موضوعاتی که مورد بحث و بررسی قرار گرفت، پاسخ به شبهات اقتصادی بود. بر همین اساس هدایت الله خادمی در روی خط برنامه آمد و درباره آغاز وابستگی کشور به درآمدهای نفتی از زمان رژیم پهلوی گفت: پیش از انقلاب 46 شرکت خارجی در صنعت نفت ایران کار می کردند و مدیریت و برنامه ریزی این صنعت با آنها بود. از سال 1292 تا 1357 کشور حدود 132 میلیارد دلار درآمدهای نفتی به دست آورد اما کشور همچنان فقیر بود.
وی افزود: البته در زمان شاه نیز در مقطعی کشور درگیر تحریم نفت شد، این تحریم مربوط به اختلاف پهلوی با هفت خواهران نفتی بود. هفت خواهران، ۷ شرکت نفتی تشکیل دهنده «کنسرسیوم نفت ایران» بودند. این کارتل، از اواسط دهه ۱۹۴۰ تا اواخر دهه ۱۹۷۰ میلادی، صنعت نفت جهان را، تحت سلطه خود داشت. در نهایت رژیم پهلوی رئیس شرکت نفت ایران را تغییر داد و با 7 خواهران به توافق رسید که نتیجه اش عادی شدن فروش نفت و وابستگی روز به روز بودجه کشور به درآمدهای نفتی بود.
این کارشناس حوزه نفت و انرژی با اشاره به نظام بودجه نویسی کشور یادآور شد: متأسفانه بعد از انقلاب با وجود تأکید رهبر معظم انقلاب وابستگی بودجه کشور به درآمدهای نفتی نه تنها کم نشد بلکه هر سال افزایش پیدا کرد. رهبر معظم انقلاب بارها و بارها فرمودند «نفت خام فروشی نشود» اما هیچ کدام از دولت ها به این رهنمود گوش ندادند.
وی ادامه داد: اگر درآمدنفتی صرف احداث و توسعه پالایشگاه های کشور می شد امروز به جای خام فروشی، فرآورده های نفتی صادر می کردیم و قدرت های جهانی نمی توانستند ما را تحریم کنند. به عبارت دیگر خام فروشی زمینه تحریم کشور را فراهم کرد. رهبر معظم انقلاب درباره آفت های خام فروشی نفت بارها تذکر دادند اما ما متوجه نشدیم و فقط دو پالایشگاه بعد انقلاب ساخته شد یکی زمان وزارت آقای آقازاده بود و یکی دیگر هم ستاره خلیج فارس است که چند سال پیش افتتاح شد.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب بر توجه مسئولان به حوزه تولیدات محصولات دانش بنیان تأکید می کنند اما مسئولان نگاه دیگری به این حوزه دارند، در عمل شاهد هستیم یکسری شرکت های کاغذی ثبت می شوند و عده ای با پروانه فعالیت این شرکت ها فقط دنبال این هستند که در شهرک های صنعتی زمین بگیرند یا از تسهیلات بانکی کم بهره استفاده کنند.
هدایت الله خادمی با اشاره به ضرورت مراقبت از عوامل نفوذ گفت: رهبر معظم انقلاب وقتی درباره پروژه نفوذ تذکر و هشدار دادند، ما متوجه معنا و مفهوم آن نشدیم اما الان به شخصه عملکرد برخی مسئولان اجرایی را می بینیم بیشتر به معنا و مفهوم «نفوذ» پی می برم. هم اکنون داریم سرمایه های کشور را هزینه می کنیم اما آنچه اتفاق می افتد اشتغال زایی برای خارجی هاست. آیا این جز نفوذ، نادانی و ناکارآمدی معنای دیگری دارد؟ بنابراین باید خطر نفوذ را جدی گرفت.
برنامه جام انقلاب امروز شانزدهم بهمن ماه با تهیه کنندگی فریدون ماهر، سردبیری مصطفی صادقی و سیدمجتبی جلالزاده، امین صبحی و امید کرمانیها به عنوان اعضای تحریریه از رادیو انقلاب پخش شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت