به گزارش جام جم آنلاین همدان و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، علی رضایی در جلسه شورای پژوهشی مرکز پژوهشهای شورای شهر که با حضور اعضای منتخب برگزار شد، افزود: مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان طبق اساسنامه تیپ مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی شهرها از سال 1392 فعالیت خود را رسماً آغاز نموده و در طول این مدت از پیشنهادها و نظرات کارشناسی اعضای هیئت علمی ذیل شورای پژوهشی و کمیتههای تخصصی (در حوزههای شهرسازی و معماری، فرهنگی و اجتماعی، فنی و عمرانی، حملونقل و ترافیک،محیطزیست و سلامت، فناوری اطلاعات و ارتباطات و ....) در طرحها و پروژههای شهری استفاده کرده است. با توجه به وجود مرکز پژوهشهای شورای شهر و فعالیت همزمان دفاتر و مراکز مطالعاتی در مجموعه شهرداری و همچنین با عنایت به دستورالعمل شوراي پژوهش مديريت شهري و روستايي از طرف سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور مبني بر تشكيل شوراي پژوهش شهرداريهاي مراكز استانها، لازم است تدابیری اندیشیده شود که به سمت یکپارچهسازی مراکز پژوهشی گام برداریم.
رضایی با اشاره به اینکه تشریک مساعی و ایجاد هماهنگی بین مراکز و واحدهای پژوهشی در مجموعه شهرداری و شورای شهر نقش بسیار مهمی در کاهش موازیکاری و دوبارهکاری و هدررفت منابع مادی و معنوی دارد، افزود: هماندیشی، ارتباط و تعامل این مراکز و نیازسنجی دقیق و احصاء اولویتهای پژوهشی و همچنین نظارت بر چگونگی و مراحل تهیه و تدوین، تصویب و اجرای طرحها و پروژههای شهری، بر افزایش بازده و ارتقای کیفیت نتایج و خروجی مطالعات تأثیرگذار است.
وی تقویت رابطه علمی مدیریت شهری با دیگر مراکز علمی را حائز اهمیت دانست و اظهار داشت: منابع اندک و فرصتهایی که در توسعه شهری وجود دارد، اگر با اندیشه و مباحث علمی پیش نرود کارایی و اثربخشی لازم را نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه باید تمامی طرحهای مدیریت شهری بر مبنای مطالعات علمی صورت پذیرد، اظهار داشت: در دوره ششم شورای شهر همدان، کمیتههای تخصصی مرکز پژوهشها ذیل کمیسیونهای تخصصی شورا تشکیل شده است و هم اکنون در حال فعالیت هستند که باید از این فرصت نیز برای مباحث علمی پژوهشی توسعه شهری استفاده شود.
رضایی با اشاره به جلسات مختلف مرکز پژوهشها، یادآور شد: تقویم زمان جلسات باید تعیین و پیش بینی و از فرصتها به صورت بهینه استفاده شود تا موضوعات به صورت یکپارچه مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به روند توسعه شهرها، گفت: در این راستا اگر شورای شهر به عنوان عضوی از پیکره شهری که در حال توسعه است در نظر گرفته شود، شورا به منزله قلب آن و مرکز پژوهشها هم مغز آن محسوب میشود تا بتواند به عنوان مغز این پیکره بیندیشد و عمل کند.
محمود مسگریان با اشاره به اهمیت جایگاه مرکز پژوهشها و شورای شهر در تصمیمگیری اضافه کرد: بهرهگیری از نظرات و تخصص کارشناسان از برنامههایی است که باید در این مرکز محقق شود.
عضو شورای پژوهشی مرکز پژوهشهای شورای شهر همدان هم در این جلسه با اشاره به مشکلات شهر در حوزههای مختلف، گفت: مباحث فرهنگی-اجتماعی از مهمترین مشکلات و بخشهایی است که باید به آن پرداخته شود چرا که در صورت رفع مشکلات این حوزه دیگر حوزهها نیز تحت شعاع قرار خواهند گرفت.
دکتر محمدرضا عراقچیان با بیان اینکه در مباحث اجتماعی و رفتاری با مشکلاتی مواجه هستیم، اضافه کرد: شورای شهر باید مباحث ارتقاء فرهنگ اجتماعی را در برنامههای آتیها خود لحاظ کند.
دیگر عضو شورای پژوهشی مرکز پژوهشهای شورای شهر همدان با بیان اینکه هر کدام از مسئولین در جایگاه خود نقش بسزایی در حوزه های مختلف دارند گفت، اعتقاد بر این است که هر کدام از مسئولین در جایگاه خود یک قدم جلوتر رفته و این امر انباشت مواردی همچون ثروت، توسعه شهری، میراث فرهنگی و غیره را به دنبال دارد.
دکتر اسدا... نقدی اجرایی شدن نظرات و مطالعات مراکز پژوهشی و مطالعاتی را امری مهم دانست و گفت: برای این پژوهشها و مطالعات هزینه و وقت صرف شده است که باید اجرایی شوند.
وی اظهار داشت: در جابجایی مدیران باید نگاه تحلیلگری و بهبود دادن به مباحث را به مدیران بعدی انتقال داد.
نقدی با اشاره به فعالیت کمیتههای مرکز پژوهش های شورای شهر همدان، اظهار داشت: باید از موازی کاریها جلوگیری شود و در جابجایی مدیران و مسئولین بهبود کارها را مد نظر گرفت نه اینکه که با رفتن یک مدیر طرحها ابتر بماند و طرح جدید جایگزین آن شود باید از مطالعات گذشته و طرح ها بهره گرفته شود.
وی یکی از ماموریت های مهم شهر همدان را حوزه گردشگری شمرد و گفت: یکی از محورهای اساسی توسعه و رونق اقتصادی شهر همدان حوزه گردشگری است که با توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی که دارد میتواند در جهان مطرح باشد.
دکتر نقدی با بیان اینکه همدان ویژگیهای منحصر به فردی در عرصه اجتماعی دارد، گفت: تراز همدان باید در تصمیمگیریها، مطالعات و پژوهشها مدنظر قرار گرفته و حفظ شود.
عضو دیگر شورای پژوهشی مرکز پژوهشها و عضو سابق شورای شهر همدان در این جلسه با بیان اینکه تعدد مراکز تصمیمگیری در حوزه پژوهش نتیجه بخش نخواهد بود، گفت: باید از موازیکاری بپرهیزیم چراکه تنها هدر رفته هزینه و وقت را به دنبال دارد .
محمد رضا الیاسی با تاکید بر حمایت از پایان نامههای پژوهشی دانشجویان توسط مدیریت شهری، اظهار داشت: متاسفانه بروکراسی اداری در حمایت از پایان نامههای دانشجویی باعث عدم استقبال دانشجویان از این طرح شده است که باید روند پرداخت اصلاح شود تا باعث ترغیب بیشتر دانشجویان و پژوهشگران جهت همکاری با مرکز گردد.
الیاسی با اشاره به اهمیت و جایگاه مرکز پژوهشها گفت: لازم است در برخی از تصمیمگیریهای حساس شهرداری که نیاز به اخذ مصوبه از شورا دارند، مصوبه شورا بر اساس دریافت نظر کارشناسی از مرکز پژوهشها باشد تا نتایج خوبی حاصل شود.
دیگر عضو شورای پژوهشی مرکز پژوهشهای شورای شهر همدان نیز بیا بیان اینکه پژوهش محوری در اجرای پروژهها باید نهادینه شود، گفت: در تصمیمگیریهای کلان متاسفانه به آمار توجهی نمیشود و توجه به این مباحث در حوزه برای تصمیمگیری حائز اهمیت است.
نرگس نورالهزاده بیتوجهی به آمار و مطالعات پژوهشی را علت عمده مشکلات در حوزه پروژههای خرد و کلان شهری دانست و اظهار امیدواری کرد که با پررنگ شدن نگاه پژوهشمحوری در حوزه اجرایی و تصمیمگیری بتوانیم فاصله بین مطالعه و اجرا را کم کرده و اثربخشی و کارایی پروژههای شهری را ارتقاء بخشیم.
گفتنی است؛ در ادامه این جلسه دیگر اعضای شورای پژوهشی به بیان نظرات و پیشنهادات خود برای پیشبرد اهداف مرکز پژوهشها پرداختند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت