۱۰مرد افغان پس از ورود غیرقانونی به ایران باند سرقت خشن تشکیل دادند +عکس

۱۰مرد افغان که غیرقانونی به ایران آمده‌بودند، با تشکیل باند خطرناک سرقت مسلحانه از ویلا، علاوه‌بر ایجاد رعب و وحشت برای مهمانان ویلاهای البرز، طلا و گوشی‌های تلفن همراه آنها را سرقت می‌کردند. اعضای باند «وحشت» بعد از چهارمین سرقت خود در دام پلیس گرفتار شدند. این در حالی است که ردپای آنها در سرقت‌های مشابه در اطراف تهران به دست آمده‌است. اعای این باند برای این‌که رمز گوشی‌ها را از مالباختگان بگیرند، با اسلحه کودکان را تهدید می‌کردند.
کد خبر: ۱۳۹۴۲۴۱
نویسنده محمد غمخوار - دبیر گروه حوادث

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از روزنامه جام جم ، رسیدگی به این پرونده از اوایل آذر امسال و با گزارش سرقت از ویلایی در استان البرز آغاز شد. بررسی‌ها مشخص کرد، در این ویلا مهمانی خانوادگی برگزار شده‌بود که دزدان شبانه به آنجا حمله کرده و با تهدید مهمانان، گوشی‌های تلفن همراه آنها را سرقت کرده‌بودند.
این پرونده وقتی رنگ جدی به خود گرفت که ۱۷آذر امسال با گزارش سرقت مسلحانه از ویلایی در منطقه اسکویی شهرستان فردیس، کارآگاهان پلیس آگاهی البرز دریافتند با باندی خشن روبه‌رو هستند که سرقت‌های سریالی در استان را آغاز کرده‌اند. در آن شب مرد جوانی وحشت‌زده در تماس با پلیس از حمله دزدان مسلح به ویلای پدرزنش در این منطقه خبر داد. کارآگاهان مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی در محل سرقت حضور یافتند و علاوه بر وحشت مهمانان ویلا، با به هم ریختگی وسایل آنجا روبه‌رو شدند.
مرد جوانی که با پلیس تماس گرفته‌بود، در تحقیقات گفت: «امشب در ویلای پدرزنم، مهمانی خانوادگی داشتیم. حدود ساعت یک بامداد هفت مرد افغان با قمه و چاقو وارد ویلا شدند و با تهدید و سر و صدا باعث وحشت ما شدند. آنها دست مردان جوان را با دستبندهای پلاستیکی بستند و با چاقو و ضرب و جرح، تلفن‌های همراه و طلاهای زنان را سرقت کرده و گریختند.»
با بازبینی دوربین‌های مداربسته اطراف محل سرقت، مشخص شد دزدان خشن ۱۰نفر بودند که ابتدا یک‌نفر از بالای دیوار وارد ویلا شده و در را باز کرده‌بود. هفت نفر از اعضای این باند با چاقو و قمه به داخل ویلا حمله‌ور شده و سه نفر دیگر مقابل در ایستاده و کشیک می‌دادند.
با توجه به حساسیت ماجرا، تیمی از کارآگاهان با دستور سرهنگ محمدنادربیگی، رئیس پلیس آگاهی استان البرز مسئول رسیدگی به این پرونده شدند. تحقیقات برای شناسایی دزدان ادامه داشت تا این‌که شب یلدا سرقت مشابه دیگری این بار در منطقه ماهدشت به پلیس آگاهی گزارش شد. در این سرقت، دزدان به شیوه‌ای مشابه وارد ویلایی شده و با تهدید و کتک زدن مهمانان، از آنجا سرقت کردند. مرد صاحبخانه که با ضربه قمه دزدان دچار جراحت شدید شده‌بود، در تحقیقات گفت: «امشب در ویلا مهمانی شب یلدا برگزار کرده‌بودیم که حدود ساعت ۱۱شب ۹ مرد افغان با قمه و چاقو و اسلحه وارد ویلا شدند. همسرم با دیدن آنها، سریع در ورودی ساختمان را قفل کرد ولی سارقان با شکستن شیشه‌ها وارد شدند. آنها با تهدید، تلفن‌های همراه ما را سرقت کرده و گفتند در برابر خواسته‌شان مقاومت نکنیم. بعد سراغ طلاهای زنان رفتند. قبل از ترک ویلا، رمز گوشی‌ها را خواستند و برای این‌که ما را مجبور به دادن رمز گوشی کنند، یکی از آنها سلاحش را روی سر پسرم گذاشت و تهدید کرد اگر رمز اشتباه باشد شلیک می‌کند. برای حفظ جان کودکم، مقاومت نکرده و رمزهای گوشی‌ها را دادیم.»
با شناسایی هویت دزدان، تحقیقات برای دستگیری آنها آغاز شد و در یک عملیات همزمان ۹عضو این باند دستگیر شدند.
سردار عباسعلی محمدیان، رئیس پلیس استان البرز دیروز در تشریح این پرونده به جام‌جم گفت: «پس از وقوع دومین سرقت، تحقیقات گسترده خود را آغاز کردیم و متوجه شدیم دزدان از اتباع افغان غیرمجاز هستند که هیچ رد و نشانی از آنها ثبت نشده‌است. با کشف سرنخ‌هایی به دنبال دستگیری دزدان مسلح بودیم که سومین سرقت گزارش شد. سرانجام با چند روز عملیات شبانه‌روزی اعضای این باند دستگیر شدند. دو عضو اصلی باند هنگام فرار با شلیک پلیس زمینگیر شدند که یکی از آنها در بیمارستان بستری است.»

وی افزود: «با انتقال متهمان به پلیس آگاهی مشخص شد، آنها غیرقانونی وارد ایران شده و این باند را تشکیل داده و از چهار ویلا سرقت کرده‌اند که چهارمین محل سرقت نیز شناسایی شد. همچنین بخشی از اموال سرقتی و اسلحه اعضای این باند کشف شده‌است و تحقیقات برای شناسایی دیگر جرایم آنها ادامه دارد. اعضای این باند در جریان سرقت‌ها به چند مالباخته با قمه حمله کرده و آنها را مجروح کردند.»

محمدیان با اشاره به برخورد قاطع دستگاه قضا با اعضای این باند گفت: «با توجه به احتمال افزایش سرقت‌ها و تردد اعضای این باند در سطح استان تهران، بازپرس دادسرای جنایی کرج دستور انتشار چهره بدون پوشش متهمان را صادر کرد. افرادی که در دام اعضای این باند گرفتار شده‌اند می‌توانند برای طرح شکایت به اداره مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی البرز در میدان طالقانی کرج مراجعه کنند.»

فرمانده انتظامی استان البرز در پایان هشدار داد:«هموطنان برای استخدام نگهبان و سرایدار از شرکت‌های دارای مجوز و معتبر کمک بگیرند و سراغ اتباع خارجی بدون مجوز نروند. هیچ هویتی از این افراد ثبت نشده و در صورت ارتکاب جرم به راحتی از کشور خارج شده و کشف جرم را با مشکل روبه‌رو می‌کنند.»

​​​​​​​فکر نمی‌کردیم دستگیر شویم

اسد ۳۲ ساله، سرکرده و طراح این باند است. مردی که وقتی نتوانست در کشورش کاری مناسب پیدا کند، راهی ایران شد و باند «وحشت» را تشکیل داد و مدت‌ها کابوس خانواده‌هایی بود که به ویلای آنها حمله کرده‌بود. در حالی که همدستانش می‌گویند به پیشنهاد او وارد باند شده‌اند اما اسد مدعی است خودش توسط یک افغان دیگر به نام سمیع عضو باند سرقت شده است. اسد دیروز در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم به تشریح جزئیات سرقت‌ها پرداخت.

اهل کجایی؟
افغانستان.

بقیه اعضای باند هم اهل افغانستان هستند؟
بله.

چرا به ایران آمدی؟
کاری در کشورم پیدا نکردم و ۴۵ روز قبل به صورت غیرقانونی به ایران آمدم تا کارگری کنم اما با سمیع آشنا شدم و او خواست در باندش همکاری کنم. من هم چون کاری نداشتم قبول کردم.

سمیع کجاست؟
به افغانستان فرار کرد.

به چند ویلا دستبرد زدید؟
چهار تا.

چطور سرقت می‌کردید؟
هموطنانم که به عنوان سرایدار و نگهبان کار می‌کنند، آمار ویلاهایی را که در آن مهمانی برگزار شده‌بود، به ما می‌داد. ما هم شبانه و به صورت گروهی به آنجا حمله می‌کردیم. تعدادمان زیاد بود و اسلحه و قمه داشتیم به همین دلیل در برابرمان مقاومت نمی‌کردند. گاهی نیز از نقاب‌های شیطانی استفاده می‌کردیم تا بیشتر باعث وحشت شویم.

چه اموالی را سرقت می‌کردید؟
فقط گوشی و طلا سرقت می‌کردیم. سمیع گوشی‌ها را به افغانستان می‌برد و آنجا می‌فروخت.

از هر سرقت چقدر گیرتان می‌آمد؟
حدود سه تا پنج میلیون تومان.

هر چند وقت یک بار سرقت می‌کردید؟
دو هفته یک‌بار.

در تهران هم سرقت کردید؟
نه. فقط همین چهار سرقت بود.

اما ردپایتان در پرونده‌های آزار و اذیت زنان هم پیدا شده؟
نه این را قبول ندارم.

فکر می‌کردی دستگیر شوی؟
نه حرفه‌ای عمل می‌کردیم.

تا چه زمانی قرار بود به سرقت‌ها ادامه بدهید؟
وضعمان خوب می‌شد به افغانستان برمی‌گشتیم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۹ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها