رئیس جمهور پنجشنبه میزبان 57اقتصاددان منتقدی خواهد بود که سیاست های اقتصادی دولت را به چالش کشیده و معتقدند اقدامات دولت راه حل مناسبی برای ترمیم چالشهای اقتصادی کشور نیست.
کد خبر: ۱۳۹۳۲۰
این دیدار در هنگامه ای که دیوار بی اعتمادی میان دولت و رسانه ها مانع از اطلاع رسانی صحیح و شفاف به افکارعمومی است ، می تواند فضای سالمی را برای ارتباط دوسویه دولت و ملت فراهم آورد.از زمانی که نامه منتسب به 57اقتصاددان منتقد دولت منتشر شد، روزنامه ها هر کدام به فراخور رویکرد سیاسی خود آن را به سمتی سوق داده و در جهت اهداف خود جریان سازی کردند، اما همان گونه که در نامه گروهی از امضائکنندگان نامه و در استقبال از اطلاعیه دفتر رئیس جمهور تصریح شده است تمامی هدف نویسندگان نامه در نقد سیاست های اقتصادی جاری کشور این بوده است که نکند سیاستمداران کشور با احساس استغنا نسبت به سایر دیدگاه ها و نادیده گرفتن انباشت های دانش و تجربه بشری ، دست به انتخاب ها و سیاست هایی بزنند یا در تداوم برخی سیاست های جاری به گونه ای پای بفشارند که تجارب پرهزینه دیگری بر دوش اقتصاد خسته و بیمار کشور تحمیل کنند و لاغیر.
نمی توان انکار کرد که در کشور ما مسائل اجتماعی ، اقتصادی ، فرهنگی و سیاسی چنان درهم تنیده و پیچیده می شوند که گاه همه این مسائل آنچنان صبغه سیاسی پیدا می کنند که اصل موضوع به محاق می رود.
این امر از دو علت اساسی ناشی می شود: اول اطلاع رسانی ناقص و ارتباط ضعیف مسوولان با رسانه ها و دوم ارائه اطلاعات و اخبار جهت دار از جانب برخی رسانه ها و با اهدافی خاص که گاه جایگاه اطلاع رسانی و نقد با تخریب و دشمنی عوض شده و رنگ و بوی دیگری به خود می گیرد.
اقدام اخیر دولت برای تعیین فرصتی هفتگی به منظور ارتباط نزدیک نمایندگان رسانه ها با دولتمردان و کسب اخبار از منابع دست اول و بدون واسطه می تواند تا حد زیادی مشکلات فعلی ارتباط دولت با رسانه ها را برطرف کند.
چنین اقدامی سالهاست که در مجلس شورای اسلامی تجربه شده و آثار مثبت آن نیز در مطبوعات براحتی قابل مشاهده است.
امکان ارتباط آسان و مستقیم خبرنگار با نمایندگان مجلس ، اعضای هیات رئیسه و حتی رئیس مجلس ، راه را برای هرگونه خبرسازی و سوئ استفاده برخی رسانه ها می بندد. چه خوب است اقدام تیم رسانه های رئیس جمهور نیز گسترش یابد و به جای این که برخی اخبار توسط نهاد ریاست جمهوری تهیه ، تنظیم و مخابره شود، این امکان برای همه رسانه ها فراهم شود که در تمامی جلسات رئیس جمهور یا نشستهای هیات دولت و جلسات مربوط به کابینه ، حضور داشته باشند.
در چنین فضای بازی افکارعمومی خود می تواند رسانه مغرض را از منتقد تمیز دهد و به جای این که حکومت از قوه قهریه برای برخورد با رسانه های هنجارشکن استفاده کند، مردم خود رسانه مغرض را طرد می کنند.