سدهای بی‌جان | 80 درصد ظرفیت 17 سد ‌خالی است | خطر افزایش ریزگردها و حاشیه‌نشینی
جام جم آنلاین از ‌شرایط نامناسب سد‌های کشور گزارش می‌دهد

سدهای بی‌جان | 80 درصد ظرفیت 17 سد ‌خالی است | خطر افزایش ریزگردها و حاشیه‌نشینی

جام جم آنلاین از ‌ شرایط نامناسب ذخایر برفی کشور گزارش می‌دهد

برف‌هایی که نمی‌نشینند | افزایش بحران آب در بهار و تابستان  

ذخایر برفی کشور شرایط مناسبی ندارد. بررسی‌ها از این حکایت دارد که میزان سطح برف در حوضه‌های آبریز کشور به یک سوم میانگین 15 سال گذشته رسیده است، وضعیتی که تامین آب شرب و کشاورزی را در بهار و تابستان سال آینده با مشکلات بیشتری رو به رو می‌کند.
ذخایر برفی کشور شرایط مناسبی ندارد. بررسی‌ها از این حکایت دارد که میزان سطح برف در حوضه‌های آبریز کشور به یک سوم میانگین 15 سال گذشته رسیده است، وضعیتی که تامین آب شرب و کشاورزی را در بهار و تابستان سال آینده با مشکلات بیشتری رو به رو می‌کند.
کد خبر: ۱۳۹۲۰۲۶

به گزارش جام جم آنلاین، در چند روز اخیر شاهد بارش برف و باران در حدود 16 استان کشور بوده‌ایم و بسیاری از شهروندان این اتفاق را به فال نیک گرفته‌اند و امیدوارند چنین بارش‌هایی ادامه پیدا کند تا سایه بحران آب اندکی از روی کشور برداشته شود.

این درحالی است که کارشناسان نظر دیگری دارند و تاکید می‌کنند کشور به حدی گرفتار انباشت خشکسالی است که چنین بارش‌هایی نمی‌تواند کشور را از بحران آب نجات دهد و نیاز است شرایط مناسب بارش‌ها برای چندسال ادامه پیدا کند.

آنچه در این بین به نگرانی کارشناسان دامن می‌زند کاهش ذخایر برفی کشور است، ذخایری که در واقع حکم سد‌های طبیعی را دارند و تامین آب شرب و کشاورزی در بهار و تابستان در گرو شرایط مناسب آنهاست.

ذخایر برفی کشور آب رفت

برف‌هایی که نمی‌نشینند | افزایش بحران آب در بهار و تابستان  

‌استان‌های زیادی این روزها شاهد بارش برف هستند، برای نمونه دیروز در تهران نیز شهروندان بارش برف را تجربه کردند. اتفاقی که به نظر کارشناسان بعید است، ادامه داشته باشد. به همین دلیل نمی‌توان به بهبود شرایط ذخایر برفی کشور امیدوار بود.

براساس برآوردهایی که انجام شده است سطح یخچال‌های کشور کاهش قابل توجهی داشته است. برای نمونه اواخر سال گذشته وزارت نیرو گزارشی را منتشر کرد که براساس آن می‌توان گفت یخچال‌های طبیعی کشور به زودی به خاطره بدل می‌شوند.

آن طور که در این گزارش آمده سال 92 سطح یخچال‌های کشور حدود 42 کیلومتر مربع بود. اما در سال 1400 این میزان به 9 کیلومتر مربع کاهش پیدا کرده است‌.

این درحالی است که میزان بارش‌ها امسال نیز تاکنون امیدوار کننده نبوده است و کارشناسان از کاهش حدود 39درصد بارش‌ها خبر می‌دهند.

صادق ضیاییان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره آخرین برآوردهایی که درباره میزان ذخایر برفی کشور انجام شده است، به جام جم آنلاین می‌گوید: براساس اطلاعات به دست آمده می‌توان گفت میزان ذخایر برفی کشور نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است‌. اگرچه در عمق برف کاهش داشته‌ایم.

او در باره کاهش سطح برف نیز عنوان می‌کند: میزان سطح برف در حوضه‌های آبریز کشور تاکنون نسبت به میانگین 15 سال گذشته به حدود یک سوم کاهش پیدا کرده است‌.

این درحالی است که میزان بارش‌ها در چند روز اخیر نیز تغییر محسوسی در این ذخایر ایجاد نمی‌کند.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره تاثیر بارش‌های اخیر می‌گوید: بارش‌هایی که این روزها شاهد آن هستیم، آنقدر نیست که تغییری در این آمار ایجاد کند. فراموش نکنیم که برای بهبود شرایط‌ به ادامه بارش‌ها‌ در طول فصل نیاز است.

سخنگوی صنعت آب نیز  چند روز پیش درباره وضعیت پوشش برفی کشور گفته بود، تاکنون بارش برف مناسبی را شاهد نبوده ایم و‌ پوشش برفی کشور حدود ۷ درصد برآورد می‌شود.

ادامه بحران آب در بهار و تابستان

برف‌هایی که نمی‌نشینند | افزایش بحران آب در بهار و تابستان  

یخچال‌های طبیعی ارزش‌‌های قابل توجهی دارند، برای نمونه می‌توان به ذخیره آب و میراث اقلیمی اشاره کرد. علاوه بر این حیات بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری نیز به شرایط این ذخایر گره خورده است.‌

‌رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در این باره عنوان می‌کند: ذخایر برفی مانند سد‌ عمل می‌کنند‌. در واقع آب را به صورت طبیعی ‌ذخیره می‌کنند و این آب ذخیره شده  در فصل  بهار و تابستان به شکل روان آب آزاد ‌ و سبب تامین آب شرب و کشاورزی می‌شود.

بنابراین می‌توان گفت با کاهش حجم یخچال‌ها طبیعی ‌‌تامین آب شرب و کشاورزی در بهار و تابستان آینده با مشکل رو به رو خواهد شد. ‌

این درحالی است که این روزها شرایط بسیاری از سدهای کشور نامناسب است. به همین دلیل پیش بینی اینکه شرایط این سدها در سال آینده ناگوارتر می‌شود، کار سختی نیست.

برای نمونه دیروز حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد  از این گفت که فقط‌ ۱۷ درصد حجم ذخیره آب سدهای مشهد پر است.

آن طور که او توضیح داد میزان پرشدگی سد‌های مشهد در مدت مشابه سال گذشته‌ حدود ۳۵ درصد  برآورد شده بود.

به این ترتیب می‌توان گفت وضعیت تامین آب در مشهد بحرانی است. لازم به یادآوری است که این روزها حدود 20 درصد از  آب شرب مشهد از سد دوستی تامین می‌شود. این درحالی است که این سد مهمترین منبع تامین آب مشهد است که در سال‌های گذشته حدود 70 درصد از آب شرب مشهد را تامین می‌کرد.‌

ورود سامانه بارشی جدید از چهارشنبه

برف‌هایی که نمی‌نشینند | افزایش بحران آب در بهار و تابستان  

 برخی استان‌های کشور مانند تهران این روزها شاهد بارش باران و برف هستند. اما آن طور که از سازمان هواشناسی خبر می‌رسد از امروز حجم بارش‌ها در تهران کاهش پیدا می‌کند.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در این باره توضیح می‌دهد: عمده بارش‌ها در تهران دیروز اتفاق افتاد و از امروز حجم بارش‌ها کاهش می‌یابد.

او درباره شرایط بارش‌ها در در طول هفته نیز عنوان می‌کند: در این هفته بارش‌های پراکنده‌ را  استان‌های گلستان، گیلان،‌ مازندران، خراسان شمالی، سیستان و بلوچستان و هرمزگان شاهد خواهیم بود.

ضیاییان درباره ورود سامانه جدید بارشی به کشور نیز توضیح می‌دهد: چهارشنبه شاهد ورود‌ سامانه جدید بارشی به کشور خواهیم بود که ‌جنوب غرب کشور و استان‌های خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و فارس را درگیر خواهد کرد.

به گفته او قدرت این سامانه بارشی از سامانه‌ای که این روزها در کشور فعال است، کمتر خواهد بود.‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها