در نکوداشت زنده‌یاد نادر طالب‌زاده در جشنواره سینماحقیقت عنوان شد

شهید «تاریخ مقدس»

شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های مستند (سینماحقیقت) با نمایش و رقابت فیلم‌های ایرانی و خارجی در بخش‌های مختلف کوتاه، نیمه‌بلند و بلند، جایزه شهید آوینی و برگزاری نشست‌های تخصصی و نکوداشت زنده‌یاد نادر طالب‌زاده، تنور این رویداد سینمایی را در پردیس سینمایی ملت گرم کرد.
کد خبر: ۱۳۹۰۷۵۰

قابل احترام برای همه فکر‌ها یکی از مهم‌ترین بخش‌های جشنواره نکوداشت زنده‌یاد نادر طالب‌زاده، کارگردان، تهیه‌کننده، مستندساز و فعال فرهنگی بود که با حضور محمد حمیدی‌مقدم، محمد طیب، محسن اسلام‌زاده، عماد حمدونی، مجید شاه‌حسینی، مریم طالب‌زاده و رضا گرجی، دوشنبه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.

دبیر شانزدهمین جشنواره سینماحقیقت، محمد حمیدی‌مقدم در این مراسم ضمن اشاره به این نکته که این نکوداشت کوچک‌ترین کاری بود که می‌توانستیم برای حاج‌نادر انجام دهیم، درباره آشنایی خود با زنده‌یاد طالب‌زاده گفت: اولین چیزی که درباره حاج‌نادر می‌گویند سیمای جذاب و چشم‌های بانفوذ ایشان است. در مرکز فیلمسازی باغ فردوس این چهره مرا به‌شدت جذب کرد، در سال‌های بعد متوجه شدم که این چهره چقدر مطلع و آگاه به سینمای جهان است، این ویژگی از وجوه جذاب برای همه اقشار مختلف در حوزه سینما بود. اولین پیوند و گفت‌وگوی ما درباره سه‌گانه کادسی بود، درواقع گادفری ریجو به دعوت حاج‌نادر به ایران آمد و شیفته شهید آوینی شد. حمیدی‌مقدم درباره خصوصیات دیگر طالب‌زاده هم گفت: صداقت ایشان در انعکاس تفکرشان بی‌نظیر بود، هیچ‌وقت ترسی از قضاوت شدن نداشتند. راستگویی، شجاعت و صداقت در لحظه‌ای که زیست می‌کرد، ایشان را قابل احترام برای همه فکر‌ها می‌کرد. یادم است در دوره درخشش برنامه «سینما یک» به سه‌گانه استون در حوزه جنگ ویتنام رسیدیم. وقتی آقای طالب‌زاده را انتخاب کردیم، او بسیار شاد شد. سال ۹۶ نیز وقتی که اولیور استون به ایران آمد، حاضر نبود با کسی جز نادر طالب‌زاده صحبت کند که این اوج اشراف سطح تفکر او را می‌رساند.

جای خالی حاج‌نادر

محسن اسلام‌زاده، مستندساز هم که امسال با فیلم پاییز پنجاه‌سالگی در جشنواره حضور دارد، ضمن اشاره به حمایت طالب‌زاده از او در فیلمسازی، درباره این فیلمساز فقید گفت: یادم است جلسه فیلمسازان با رهبری، وقتی حاج‌نادر صحبت می‌کرد، آقا مدام یادداشت می‌کردند. بعد از آن هم شبکه مستند راه افتاد. او یک‌بار هم برای من درددل کرد و گفت بسیاری از دوستان ما مدیر شده‌اند، نمی‌دانم چرا وقتی این طرف میز می‌نشینند، یک‌جور هستند و وقتی آن طرف میز می‌روند یک‌جور دیگر می‌شوند. حالا جای حاج‌نادر خالی است که برای ما پدری کند. ایشان وقتی فیلمسازی حرفه‌ای می‌شد، او را دیگر رها می‌کرد و سراغ تازه‌کار‌ها می‌رفت. یک روز هم ایشان با پدرم ملاقات کردند و من یک عکس با پدر واقعی و پدر معنوی فیلمسازی‌ام دارم.
عماد حمرونی، استاد دانشگاه و فعال فرهنگی از کشور فرانسه هم در این جلسه، زمان آشنایی‌اش با طالب‌زاده را زمان بیداری اسلامی دانست و گفت: ایشان توانست افراد تاثیرگذار و متفکرانی را از اروپا، آمریکای شمالی و روسیه گردهم آورد تا درباره حوزه‌ها و موضوعات مهم مقابله با تفکر صهیونیست، همچنین فعالیت و مقابله با تکبر و منفی‌گرایی سلطه رسانه‌ای جهان به گفتگو بنشینند.

شهروند مقدس انقلاب

مجید شاه‌حسینی، کارشناس سینما هم از سخنرانان حاضر در این مراسم، حاج نادر را شهروند تاریخ مقدس خواند و افزود: سال‌های دفاع‌مقدس یک بهار بود که ارزش‌های اخلاقی مفهوم پیدا می‌کرد. تاریخ مقدس، تاریخی است که خداوند آن را روایت می‌کند و این تاریخ به‌دور از تحریفات بشری است. راوی آن هم تا قیامت این تاریخ را روایت می‌کند و کسانی که تجربه سال‌های دفاع‌مقدس را داشتند با این تاریخ آشنا شده‌اند. کسی که چنین جایگاهی پیدا می‌کند دیگر زندگی‌اش برای خودش نیست. آینده‌ای دارد که تا ظهور و پس از آن ادامه‌دار می‌شود. کسی که چنین تاریخی دارد، رهرو می‌شود و آقای نادر طالب‌زاده از همین افراد بود. او حتی یک دقیقه از عمر خود را بعد از این‌که به فهم این تاریخ نائل شد برای خود نزیست بلکه برای هدف خود می‌جنگید. این مدیر فرهنگی گفت: حاج نادر در تمام زندگی‌اش همین‌گونه بود. او شهیدی بود که شهادتش به تاخیر افتاد. او تجربه زندگی پیش از انقلاب را داشت، در آمریکا تحصیل کرده بود و همه چیز داشت، همه آنچه برای برخی در این زمان رویاست برای او خاطره تلخی بود، اما آمد و به رود انقلاب پیوست. حاج نادر آنچه را باور داشت با شهامت می‌زیست و این همه تجربه ذره‌ای از تواضع اوست. او شاگردان خود را می‌نواخت و از معلمی یک روز هم غافل نشد. نادر طالب‌زاده درس‌های زیادی برای ما و شما دارد. نکند که او را فقط مستندساز بدانیم، اگر شهروند مقدس انقلاب بودن را از او بیاموزیم تا آخر عمر شهید زندگی می‌کند و تا آخر عمر امیدواریم و هرگز از معامله‌ای که با خدا کرده‌ایم، پشیمان نمی‌شویم. نادر طالب زاده این‌گونه بود.

خدا به طالب‌زاده عزت داد

مریم طالب زاده، فرزند این هنرمند فقید و رضا برجی، مستندساز هم از دیگر سخنرانان این برنامه بودند. مریم طالب‌زاده پس از دریافت نشان فیروزه جشنواره گفت: نادر طالب‌زاده، پدر و استاد شریفی بود. بیشتر اوقات به جای مدرسه رفتن، ترجیح می‌داد کنار خودش تاریخ، انگلیسی، دینی و... را طور دیگری با جان و استخوانم تجربه کنم. روی صحبتم به همشاگردی‌هایم است که از پدرم یاد گرفتیم. لطفا بذر‌هایی که او با دقت در قلب و روح‌مان کاشت، با دقت بیشتری آب و بها دهیم که مبادا علف‌های هرز اطرافش رشد کنند.

رضا برجی هم که در این مراسم از او تجلیل شد، درباره نادر طالب‌زاده گفت: اخلاص و ایمان نادر، او را از دیگران متمایز می‌کرد. هرجا می‌رفتیم، فرهنگ ایرانی را جست‌وجو می‌کرد. او را در همین کشور تکفیر کردند، اما خداوند به او عزت داد. خدا این عزت را به کسانی می‌دهد که در راه او جهاد کرده باشند.

میز‌های حقیقت

برگزاری نشست‌های میز حقیقت، نشست صمیمانه مستندسازان استانی با دبیر و آغاز به کار فروشگاه کتاب شانزدهمین جشنواره بین المللی سینماحقیقت هم از دیگر بخش‌های مهم و قابل اشاره این رویداد سینمایی در دو روز گذشته است.

در اولین نشست میز حقیقت که با حضور عماد حمرونی و لئونید ساوین با موضوع «مستندسازی و استراتژی‌های رسانه‌ای با نگاهی به نبرد هیبریدی» در پردیس ملت برگزار شد، ساوین پلتفرم‌های آمریکایی را ابزاری برای ترویج دروغ خواند و افزود: پلتفرم‌هایی مثل یاهو و گوگل ابزاری برای اشاعه دروغ شده‌اند. به عنوان مثال، اگر بخواهید درباره وضعیت ایران و روسیه اطلاعات کسب کنید، فقط اطلاعات منفی دریافت می‌کنید. آن‌ها اطلاعات را با تفسیر‌های منفعت‌طلبانه خود منتشر و دسترسی به اطلاعات درست را محدود می‌کنند.
محمدحمیدی مقدم، دبیر جشنواره هم در نشستی صمیمانه با مستندسازان استانی، ضمن شنیدن انتقاد و پیشنهاد‌های ارائه شده، بر حل مشکلات تاکید کرد و از اهمیت تخصیص عادلانه امکانات برای مستندسازی در تهران و شهرستان گفت.

فارغ از تماشای فیلم‌ها و حضور در نشست‌ها و برنامه ها، اگر به پردیس ملت می‌روید، سری هم به طبقه منفی دو و فروشگاه کتاب بزنید، یعنی محل عرضه و فروش کتاب‌های سینمایی و به‌ویژه حوزه مستند و آثاری از انتشارات مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی و نشر ساقی که می‌تواند پاسخگوی نیاز‌های مطالعاتی شما باشد.

روزنامه جام جم 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها