طارمی بهترین مهاجمِ مدافعِ جام جهانی!
کمیته مطالعاتی فیفا منتشر کرد

طارمی بهترین مهاجمِ مدافعِ جام جهانی!

تحلیل جنجال‌های داوری جام‌جهانی در گفت‌وگو با رضا کرمانشاهی

حیف از علیرضا فغانی

اشتباهات داور بازی انگلیس و فرانسه. جنجال‌های قضاوت متئو لاهوز اسپانیایی در بازی آرژانتین و هلند. اعتراض پرتغالی‌ها به فاکوندو تیو آرژانتینی. همه و همه اینها باعث شد تا نگرانی‌ها درباره قضاوت‌های جام‌جهانی بیشتر شود. رضا کرمانشاهی داور سابق ایران در تحلیل این اشتباهات حرف‌های زیادی برای گفتن دارد...
کد خبر: ۱۳۹۰۴۲۹
نویسنده سعید اکبری - گروه ورزش

 چقدر این روزها بحث درباره داوران جام‌جهانی بالا گرفته...
شما به یکی دو بازی نگاه نکنید. سطح مسابقات خیلی بالاست. داوران از فرهنگ‌های فوتبالی مختلف می‌آیند. شما رفتار داوران آمریکای‌جنوبی را با اروپایی‌ها مقایسه نکنید. 

 مگر قوانین یکی نیست؟
بله اما فوتبال آمریکای‌جنوبی خشن است. شما به رفتار سامپایو، داور برزیلی دیدار فرانسه و انگلیس دقت کردید؟ وقتی سوت می‌زد با شتاب عجیبی به سمت بازیکنان حمله می‌کرد. این رفتار او باعث تنش می‌شد. چند بار تمرکز تیم‌ملی انگلیس را به هم زد. چنین رفتارهایی در آمریکای جنوبی مرسوم است ولی در فوتبال اروپا نه. این همان تفاوت فرهنگی است که می‌گویم. 

 به نظر شما داوران کدام بازی‌ها را بد قضاوت کردند؟ 
متئو لاهوز اسپانیایی قضاوت بسیار بدی در بازی آرژانتین و هلند داشت. او عامل درگیری و تنش بود. در یک صحنه به دو نیمکت‌نشین آرژانتین به دلیل اعتراض کارت داد. بعد در نیمه دوم در صحنه درگیری شدید بازیکنان هلند و آرژانتین کسی را اخراج نکرد در حالی که بازیکنان هلند علنا بازیکن حریف را زدند. همان صحنه‌ که بازیکن آرژانتین توپ را به سمت نیمکت هلند شوت کرد. در آن درگیری به نظرم باید دو نفر اخراج می‌شدند. این می‌شود رفتار دوگانه. به دلیل یک اعتراض کوچک، نیمه اول دو کارت زرد می‌دهی و در صحنه درگیری کسی را اخراج نمی‌‎کنی؟ وقتی بازی تمام شد دیدید سرمربی آرژانتین چطور به لاهوز حمله کرد؟ این حرکت او حداقل یک کارت زرد داشت. چرا نداد؟ چون مماشات می‌کرد. کلا بازی از دستش در رفته بود. جاگیری‌ها‌یش هم افتضاح بود.

 در این جام‌جهانی دیدیم که تصمیمات فیفا برای انتخاب داوران متفاوت بوده. مثلا داور انگلیسی برای بازی کرواسی و برزیل گذاشتند. 
بله. قبلا اینطور بود که داور اروپایی برای چنین مسابقاتی در مراحل بالا نمی‌گذاشتند ولی مایکل اولیور قضاوت فوق‌العاده‌ای داشت. به نظرم 120 دقیقه یکنواخت و عالی سوت زد. او کاندید قضاوت فینال است. 

 پرتغالی‌ها بعد از بازی با مراکش به شدت علیه فیفا موضع گرفتند و از قضاوت داوران انتقاد کردند. ادعای‌شان این بود که می‌خواهند آرژانتین را قهرمان جام کنند. 
من این حرف‌ را درست نمی‌دانم. به نظرم فاکوندو تیو قضاوت خوبی در این مسابقه داشت. او یکی از بهترین داوران جهان است. صحنه‌ای هم که ادعا می‌کنند در نیمه اول رخ داد و پنالتی روی برونو فرناندز بود، درست نیست. ظرفیت تیم‌ها متفاوت است. مثلا برزیلی‌ها می‌پذیرند داور بازی‌شان با کرواسی اروپایی باشد ولی پرتغالی‌ها نه. این بحث‌ها همیشه در فوتبال بوده. 

 انتقادات از داور بازی فرانسه و انگلیس هم بالا گرفته. 
بله. پنالتی واضح را تشخیص نداد و از VAR استفاده کرد و فهمید تصمیمش اشتباه بوده. بعد بازیکنان انگلیس به او می‌گفتند باید کارت زرد بدهی اول گفت نه، نه! بعد کارت داد. این خیلی بد است که داور درست تشخیص ندهد. سامپایو کلا استرس داشت. به نظر من بازی بزرگتر از او بود. 

 در نیمه اول خطای روی کین را بعضی‌ها اعتقاد داشتند پنالتی بود. 
نه بیرون از محوطه رخ داد. 

 پس چرا ضربه کاشته نگرفت؟ 
چون VAR برای اخراج، پنالتی و گل است نه خطاهایی این چنین. 

 حالا بیشتر حسرت نمی‌خورید که چرا فغانی در مراحل بالاتر نیست. 
نه من، بلکه با کل ورزش ایران حسرت می‌خوریم. حیف از فغانی. کاش آن اتفاق در بازی با اروگوئه نمی‌افتاد. شک نکنید در آن صورت فغانی گزینه اصلی قضاوت فینال بود. 

 ظاهرا داوران ایرانی از رفتار فدراسیون ناراحت هستند. 
این خیلی بد و زشت است که برای استقبال از آنها به فرودگاه نرفتند. مگر این داوران ایرانی نیستند؟ چطور پاداش برای همه هست ولی برای داوران نیست؟ آدم چیزهایی می‌شنود که ناراحت می‌شود. 

فغانی داور دربی؟!
رضا کرمانشاهی معتقد است فدراسیون فوتبال می‌تواند با یک تصمیم جواب بی‌مهری به فغانی و کمک‌هایش را بدهد. 
او می‌گوید: «فغانی ژانویه از فهرست داوران بین‌المللی ما خارج می‌شود. توصیه می‌کنم برای دربی از او و کمک‌هایش برای قضاوت مسابقه استفاده کنند. داوران ما یک ماهی است قضاوت نکرده‌اند ولی فغانی و تیمش فعال بوده‌اند. این بهترین زمان برای تقدیر و تشکر از آنهاست.»

منبع: ضمیمه جام22 روزنامه جام‌جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها