جام جم آنلاین؛ دکتر ابراهیم شکیبا، با اشاره به خطرات بیشتر بیماریهای غیرواگیر نسبت به بیماریهای واگیر گفت: ترس و نگرانی از بیماریهای واگیر منطقی است، اما متاسفانه این ترس و نگرانی در خصوص بیماریهای غیرواگیر در سطح جامعه وجود ندارد، درحالیکه این بیماریها عامل ۸۰ درصد مرگ و میرها در کشور هستند.
وی افزود: بیماری های قلبی که در زیرمجموعه بیماری های غیرواگیر هستند به تنهایی ۴۵ درصد علل مرگ و میر کشور را به خود اختصاص می دهند و باید از افزایش این بیماری ها در سطح جامعه نگران باشیم.
شکیبا گفت: بیماری خطرناک دیگر درزیرمجموعه بیماری های غیرواگیر بیماری دیابت است که شایعترین علت نابینایی و بیشترین علت قطع عضو و پنجمین علت مرگ و میر در جهان محسوب می شود و مردم باید از این بیماری احساس ترس و نگرانی و مراقبت بیشتری داشته باشند.
رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه با اشاره به افزایش بیماری های غیرواگیر با فروکش کردن موج کرونا گفت: در حال حاضر با موجب بیماری های غیرواگیر مواجه هستیم، چرا که بررسی ها نشان میدهد شیوع این بیماری ها در جامعه نسبت به دوران قبل از کرونا افزایش یافته است. بطور مثال شیوع بیماری دیابت پیش از کرونا حدود یازده تا ۱۲ درصد بود، در حال حاضر به حدود ۱۴ درصد رسیده که بسیار خطرناک است.
وی افزود: متاسفانه کم تحرکی دوران کرونا موجب شده که با افزایش بیماری های غیرواگیر مانند دیابت مواجه شویم و از طرفی در دوران کرونا افراد کمتر به انجام آزمایش و درمان سایر بیماری ها و مشکلات زمینه ای پرداختند.
رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه در ادامه با اشاره به تشدید برنامه های مرکز بهداشت در خصوص شناسایی و پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر گفت: یکی از این برنامهها “ایراپِن” است که نسبت به قبل از کرونا با شدت بیشتری در حال پیگیری است.
وی افزود: در این برنامه بحث پیشگیری از سکته های قلبی و مغزی از طریق شناسایی بیماران دیابتی و فشار خون، شناسایی بیماران سرطان کلون، سرطان دهانه رحم و سرطان پستان در دستورکار قرار دارد.
وی افزود: برای شناسایی بیماران دیابتی در این برنامه از تمام افراد بالای ۳۰ سال و نیز تمام افراد در هر سنی که BMI (نسبت قد به وزن) بالای ۲۵ داشته باشند، سابقه دیابت بارداری داشته و یا بی تحرکی شدید داشته باشند با مراجعه به مراکز بهداشت تست دیابت گرفته می شود.
رییس مرکز بهداشت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: تست فشار خون هم در تمام مراکز بهداشت برای تمام افراد رایگان انجام می شود.
شکیبا گفت: همچنین در این برنامه تست “فیت” برای شناسایی مبتلایان سرطان کلون صورت گرفته و این تست هم بصورت رایگان برای تمام افراد بالای ۵۰ سال انجام می شود.
این مسئول گفت: معاینه سرطان پستان هم برای تمام زنان بالای ۳۰ سال در مراکز بهداشت بصورت رایگان انجام شده و درصورت شناسایی موارد مشکوک، فرد برای انجام ماموگرافی به مراکز مربوطه ارجاع می شود.
شکیبا خاطرنشان کرد: آزمایش سرطان دهانه رحم هم برای زنان بالای ۳۰ سال انجام می شود.
وی افزود: علاوه بر این ها، چندین کمپین در خصوص شناسایی مبتلایان بیماریهای غیرواگیر مانند فشار خون برگزار کرده ایم تا بتوانیم با شناسایی این افراد آنها را به سمت درمان هرچه سریعتر سوق داده و از پیشرفت و بروز عوارض بیماری در آنها جلوگیری کنیم.
شکیبا گفت: همه باید بدانند که بیماریهای غیرواگیر به مراتب خطرناک تر و کشنده تر از بسیاری بیماریهای واگیر هستند و خطر اصلی این بیماری های این است که بصورت تدریجی و خاموش در افراد ایجاد شده و پیشرفت می کند، بنابراین تمام افراد باید از قبل ریسک فاکتورهای خطر این بیماری ها را شناسایی کرده و آنها را رفع کنند.
وی تصریح کرد: در این زمینه تغذیه نقش بسیار مهمی دارد و افراد اگر بتوانند تغذیه را اصلاح کرده و ورزش بیشتری انجام دهند و استرس را از خود دور کنند، تا حد زیادی می توانند از بروز بیماری های غیرواگیر پیشگیری کنند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت