به گزارش جام جم آنلاین کرمان؛رئیس مرکز جهادکشاورزی راین اظهار داشت:کرم خراط یکی از مهمترین آفات است که متاسفانه جمعیت آفت در روستای دودران افزایش یافته است.
حسنخانی،هدف از برگزاری مانور را آگاهی بخشی به کشاورزان و بهره برداران در خصوص اهمیت مبارزه اصولی و گروهی در منطقه دانست و افزود:آفت کرم خراط یا پروانه فری به 74 گونه گیاهی از جمله درختان مثمر و غیر مثمر مانند گردو،زیتون،انار،انگور،سیب،به، گلابی،مرکبات،بیدمشک،نارون وبلوط حمله و از سرشاخه ها،تنه و میوه تغذیه می کند.
وی با اشاره به اینکه کرم خراط در ایران هر یک یا دو سال یک نسل دارد،ابراز داشت:مهمترین دلایل افزایش این آفت خشکی و افزایش دما و نداشتن زمستانهای سردو یخبندان،تنش تغذیه و آبیاری،کاهش فعالیت دشمنان طبیعی،نقل وانتقال نهال آلوده وعدم رعایت بهداشت باغ و هرس درختان است.
وی اذعان داشت:همچنین در این مانور مقرر شد با هماهنگی واحد حفظ نباتات مدیریت شهرستان کرمان و با همکاری نیروهای بسیج و اهالی دودران و نظارت کارشناسان مرکز جهاد کشاورزی مانوری در جهت شناسایی درختان آلوده و کنترل آفت صورت گیرد.
لازم به ذکر است در حاشیه این مراسم کارگاه آموزشی ترویجی آشنایی با کرم خراط و روشهای اصولی پیشگیری و مبارزه با آفت تشکیل شد و ضمن آموزش درخصوص بیولوژی،دامنه میزبانی،علائم خسارت و روش مبارزه با آفت،مدعوین به صورت عملی با آماده سازی ترکیب سم و نحوه استعمال آن بر روی درختان آشنا شدند و در پایان به سوالات مطرح شده پاسخ داده شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت