به گزارش جام جم آنلاین، بازار دارو دچار بیماری افزایش قیمت و کمبود شده است و به نظر میرسد این سریال همچنان ادامه دارد.
براساس بررسیهای میدانی خبرنگار جام جم آنلاین شرایط در داروخانههای کشور مناسب نیست. این روزها شهروندان زیادی پس از مراجعه به داروخانه با پاسخ نداریم، مواجه میشوند.
برای نمونه دسترسی به سوسپانسیونهایی مانند فارمنتین، آزیترومایسین، کوآموکسی کلاو، آموکسی سیلین و سفیکسیم آسان نیست.
این درحالی است که این اقلام دارویی پس از اجرای طرح دارویار دچار افزایش قیمت نیز شدهاند. یعنی برخی شرکتهای داروساز که ادعا میکردند به دلیل افزایش هزینه بسته بندی تولید دارو برای آنها صرفه اقتصادی ندارد. این روزها نیز تولید گسترده خود را آغاز نکردهاند و این شرایط به بحران کمبود دارو دامن زده است.
لازم به یادآوری است که با کاهش دمای هوا و بازگشایی مدارس نیز شیوع برخی بیماریهای عفونی در کودکان افزایش یافته است و خانوادههای زیادی برای درمان کودکان خود نیاز به این اقلام دارویی دارند.
بررسیهای ما نشان میدهد قیمت سوسپانسیونهای آنتیبیوتیک پس از اجرای طرح دارویار رشد قابل توجهی داشته است، برای نمونه قیمت فارمنتین228 حدود دو برابر، فارمنتین 457 حدود 2.5 برابر، آزیترومایسین100 حدود 1.7 برابر و کوآموکسی کلاو156 حدود 2 برابر افزایش داشته است.
کمبود شربتهای آنتی بیوتیک از چند ماه پیش تاکنون مشکلاتی را برای بیماران و خانوادههایشان ایجاد کرده است. این درحالی است که به نظر میرسید با افزایش قیمت مشکل کمبود این اقلام دارویی در کشور برطرف شود. اما پس از اعلام قیمتهای جدید نیز هنوز تولید و توزیع گسترده این اقلام دارویی آغاز نشده است.
دکتر داروساز یکی از داروخانههای پایتخت در این باره جام جم آنلاین میگوید: شرکتهای توزیع دارو هنوز سوسپانسیونهای آنتیبیوتیک را در اختیار داروخانهها قرار ندادهاند و به نظر میرسد توزیع این اقلام دارویی به شکل محدود آغاز شده است.
کارمند یکی از داروخانههای شهرکرمانشاه نیز در گفتوگو با جام جم آنلاین تایید میکند که در این استان نیز شربتهای آنتیبیوتیک هنوز توزیع نشده است و خانوادهها برای تهیه چنین اقلام دارویی با مشکل رو به رو هستند.
نگران کنندهتر اینکه برخی دیگر از اقلام دارویی نیز این روزها دچار کمبود است. مسئول یکی از داروخانههای پایتخت در این باره به جام جم آنلاین میگوید: آنتی هیستامین ، دیفن هیدرامین و اکسپکتورانت و برخی اقلام مورد نیاز بیماران مبتلا به آسم نیز این روزها نایاب شده است.
سرنخ کمبود شربتهای آنتیبیوتیک را که دنبال کنید به این نتیجه میرسید که برخی شرکتهای دارو ساز برخلاف افزایش قیمتها هنوز تولید خود را سرعت نبخشیدهاند یا بعضا این داروها را در انبارهای خود نگهداری میکنند.
کمبود دارو تنها بحران بازار دارویی کشور نیست، این روزها اگر پای سخنان مسئولان داروخانههای کشور بنشینید، خواهید شنید که شرایط آنها نیز بحرانی است و برخی از آنها ورشکسته شده و بسیاری نیز در آستانه ورشکستگی هستند.
مسئول یکی از داروخانههای تهران دراین باره به جام جم آنلاین میگوید: برخی بیمهها مانند تامین اجتماعی بعد از اجرای طرح دارویار هنوز پول داروخانهها را پرداخت نکردهاند. این درحالی است که به دلیل افزایش قیمت دارو بدهی بیمهها افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
او ادامه میدهد: تا پیش از افزایش قیمت دارو جمع هزینه نسخههای ما در ماه حدود هشت میلیون تومان میشد. اما این روزها که قیمت دارو افزایش یافته است این عدد به حدود 70 میلیون تومان در ماه رسیده است.
آن طور که مسئول این داروخانه توضیح میدهد در این شرایط بد عهدی بیمهها فشار زیادی به داروخانهها تحمیل میکند، زیرا داروخانهها آنقدر سرمایه ندارند که سرمایهشان برای بیش از دو ماه پیش بیمه باقی بماند.
علی فاطمی، نایب رئیس انجمن داروسازان نیز در این باره به جام جم آنلاین میگوید: این روزها فشار زیادی روی داروخانهها وجود دارد و بسیاری از آنها در آستانه ورشکستگی قرار گرفتهاند.
آن طور که او توضیح میدهد افزایش قیمت دارو سبب شده شرایط برای داروخانهها ناگوارتر شود.
این درحالی است که تعداد داروخانهها نیز افزایش یافته و بسیاری از شرکتهای فروش دارو نیز فقط به شکل نقدی دارو در اختیار داروخانهها قرار میدهند.
نایب رئیس انجمن داروسازان ادامه میدهد: تاخیر در پرداخت پول داروخانهها سبب شده تعدادی از داروخانهداران نیز به دلیل پاس نشدن چکهایشان روانه زندان شوند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد