قاضی صلواتی، رئیس دادگاه در ابتدای جلسه دیروز با اشاره به اینکه این جلسه از دادگاه با حضور مستشار، نماینده دادستان، شکات، متهم و وکیل وی برگزار میشود، از نماینده دادستان خواست با حضور در جایگاه کیفرخواست متهم حبیباللهی، تبعه کشور افغانستان را قرائت کند.
نماینده دادستان با تشریح اتهامات متهم اظهار کرد: محاربه از طریق کشیدن سلاحسرد برای بردن اموال مردم و ناامنکردن جامعه، مباشرت در چند فقره سرقت مقرونبهآزار، مشارکت در چند فقره سرقت تلفنهمراه در بزرگراههای آیتا... هاشمی (نیایش)، رسالت، شهید چمران، شیخفضلا... نوری، شهید همت، شهید باقری و محلههای هلالاحمر، یوسفآباد، پاسداران، میدان کاج، تهرانپارس، شوش، خیابانهای خیامجنوبی، حافظ، جانبازان، فلکه اول و دوم تهرانپارس و همچنین جنب چند ایستگاه مترو و بیآرتی، از اتهامات متهم پرونده است.
وی با بیان اینکه متهم به همراه همدست خود اقدام به سرقت تلفنهمراه شهروندان میکرده است، گفت: اقدامات متهم به نحوی بوده که علاوهبر ایجاد رعب و وحشت، با استفاده از سلاح قمه و چاقو علیه اموال مردم اقدام و با ایجاد ناامنی تلفنهای همراه شهروندان را سرقت کرده است.
وی با بیان اینکه ۵۶ نفر از شکات، متهم پرونده را شناسایی کردهاند، گفت: متهم در اقاریر خود به ۱۰۰ فقره سرقت اعتراف کرده است.
روایت شاکیان از سرقت
پس از قرائت کیفرخواست، نوبت به طرح شکایت شاکیان پرونده رسید. یکی از شاکیان پرونده در توضیحات خود بیان کرد: در حال تردد در بزرگراه آیتا... هاشمی (ره) بودم، شیشه خودرو کمی پایین بود، در ترافیک گیر کرده بودم که لحظهای دیدم یک نفر با قمه به در خودرویم ضربه میزند. متهم از من تلفنهمراهم را طلب کرد، از آنجا که در شوک بودم هیچ کاری نمیتوانستم انجام دهم و دیدم که متهم دست برد به سمت محفظهای که تلفنهمراهم را در آن گذاشته بودم و آن را برداشت. در ادامه متهم چند ضربه به خودرویم وارد کرد که بعدها زمانی که از شوک خارج شده بودم فهمیدم جاکلیدی خودرویم شکسته و نصف کلید خودرو در داخل جایش باقی مانده است.
شاکی دیگری درخصوص نحوه سرقت تلفنهمراهش گفت: ساعت ۲۲ و ۳۰ دقیقه در حال بازگشت از محل کار به خانه بودم که دیدم دو نفر موتورسوار من را تعقیب میکنند. ترسیدم و تلفنهمراهم را داخل کیف گذاشته و کیفم را محکم گرفته بودم. وارد ایستگاه اتوبوس سرسبزشدم.
موتورسوارها من را رد کردند و رفتند که همان لحظه تلفنم زنگ خورد، همین که خواستم جواب دهم، دیدم همان موتورسوارها که پشت ایستگاه پنهان شده بودند، تلفن همراهم را سرقت کردند.
در ادامه جلسه دادگاه چند نفر دیگر از شکات نیز با حضور در جایگاه بیان کردند با تهدید قمه، تلفنهایهمراهشان توسط متهم به سرقت رفته و از قضات دادگاه، اشد مجازات علیه متهم را تقاضا کردند.
دفاعیات متهم
سپس متهم به جایگاه فراخوانده شد و قاضی صلواتی خطاب به او گفت: اتهام شما محاربه از طریق کشیدن سلاحسرد به قصد بردن اموال مردم و ایجاد ناامنی و همچنین سرقت مقرونبهآزار است، از اتهامات خود چه دفاعی دارید؟
متهم نیز با معرفی خود مدعی شد شکات را نمیشناسد که قاضی خطاب به وی گفت: تمام شکات در مواجهه حضوری در دادسرا جنابعالی را شناسایی کردهاند، همچنین فیلمهای ارتکاب سرقتهای شما موجود است.
در ادامه جلسه دادگاه، قاضی سوالاتی را از متهم و انجام سرقتها پرسید و وی نحوه انجام سرقتهای خود و فروش اموال مسروقه با مشارکت همدستش را تشریح کرد.
پس از اخذ دفاعیات متهم، با اعلام قاضی صلواتی، وکیل متهم با حضور در جایگاه از موکلش دفاع و اظهارات خود را مطرح کرد.
در پایان جلسه نیز متهم دوباره با دستور قاضی در جایگاه قرار گرفت و گفت: از اقدام و اعمال مجرمانهای که مرتکب شدهام پشیمان هستم و تقاضای بخشش دارم.
قاضی صلواتی در این جلسه دادگاه به کسانی که اقدام به جرایم خشن و سرقتهای مقرونبهآزار میکنند و امنیت روانی جامعه را برهممیزنند هشدار داد: براساس ماده ۲۷۹ قانون مجازات اسلامی، مجازات کشیدن سلاح به قصد جان، مال و ناموس مردم یا ارعاب آنها به نحوی که موجب ناامنی در محیط شود، محاربه خواهد بود و حکم محاربه نیز اعدام است.
قاضی صلواتی در پایان با اعلام ختم جلسه دادگاه بیان کرد حکم پرونده ظرف یک هفته آینده صادر و اعلام خواهد شد.
روزنامه جام جم