شرکت‌های خلاق سدی دربرابر خام‌ فروشی فرهنگ و ادبیات

رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق در دهمین اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، بر نقش شرکت‌های خلاق در اصلاح روند خام‌فروشی فرهنگ و ادبیات و ثروت‌آفرینی از این حوزه تاکید کرد.
کد خبر: ۱۳۷۴۲۸۲

پرویز کرمی در این رویداد با بیان این‌که عمده تمرکز حمایت‌ها در سال‌های اخیر بر شرکت‌های دانش‌بنیان بوده است، گفت: «در دو سال اخیر با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از توسعه زیست‌بوم شرکت‌های خلاق، مسیری تازه برای اشتغال و خلق ارزش‌افزوده در حوزه صنایع فرهنگی و خلاق هموار شده است.»

کرمی با بیان این‌که خام‌فروشی فرهنگ و ادبیات به یاری شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان جای خود را به خلق ثروت و اشتغال می‌دهد، افزود: «مهم‌ترین هدف و اولویت برنامه توسعه زیست‌بوم صنایع خلاق، حمایت از خلاقیت و نوآوری‌های نیروی انسانی جوان و دانش‌آموخته‌ای است که در حوزه فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فعالیت دارند.»

وی با اشاره به این‌که صنایع‌دستی ایران در دنیا جایگاه سوم را دارد اما متأسفانه در فروش و ارائه سهم کمتری دارد، گفت: «سهم ایران از بازار جهانی ۲۷۰۰میلیارد دلاری صنایع خلاق و فرهنگی، با شبکه‌سازی شرکت‌های خلاق و دانش‌بنیان و به یاری رسوخ فناوری و نوآوری در محصولات ایران‌ساخت به بازارهای بین‌المللی و توسط رایزنان فرهنگی ایران در خارج از کشور به دست می‌آید.»

لزوم توسعه زیست‌ بوم شرکت‌ های خلاق

کرمی با بیان این‌که ۲۰ شاخه در صنایع فرهنگی و خلاق وجود دارد که تاکنون شرکت‌های خلاق به‌واسطه حمایت‌های معاونت علمی و فناوری فعالیت‌های مؤثری در کشور داشته‌اند، افزود: «ازجمله شاخه‌ها می‌توان به اسباب‌بازی و بازی اشاره کرد. این حوزه بازاری معادل ۱۰۰میلیارد دلار را در اختیار دارد. انیمیشن نیز شاخه دیگری است که بازار آن ۲۷۰میلیارد دلار برآورد می‌شود.»

دبیر ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق ادامه داد: «صنایع خلاق و فرهنگی ظرفیت‌های منحصربه‌فردی از قبیل هزینه پایین ایجاد شغل، اثربخشی فرهنگی و اقتصادی به‌طور توأمان، حراست از هویت‌ملی دربرابر فرآیند جهانی‌شدن، توسعه سبک زندگی ایرانی و اسلامی و متناسب با ویژگی‌های اقلیمی و بومی دارند.»

کرمی با اشاره به این‌که زیست‌ بوم دانش‌بنیان و خلاق نه‌تنها هزینه‌بر نبوده بلکه ارزش‌افزوده و اشتغال ایجاد کرده است افزود: «وقتی می‌گوییم خام‌فروشی منظور فقط در حوزه معادن و نفت‌وگاز نیست. ادبیات ما، اسطوره‌های ما، فرهنگ و هنر و گردشگری و میراث تمدنی ما هم در حال خام‌فروشی است. چرا باید کشورهای همسایه از اسطوره‌های کهن و ادبیات ما کاراکتر و شخصیت را بردارند و با اسامی دیگر و به زبان خودشان سریال و فیلم و انیمیشن تولید و به کشور ما و سایر کشورها صادر کنند؟ باید جلوی خام‌فروشی در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی را گرفت و شرکت‌های خلاق و دانش بنیان در حال انجام این کار هستند.»

به گفته وی، بیش از ۳۰۰هزار نیروی انسانی به مدد این زیست‌بوم اشتغال یافته‌اند و بیش از ۳۵۰هزار میلیارد تومان گردش مالی به ارمغان آورده‌اند.

گروه دانش روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها