به گزارش جام جم آنلاین، اداره پلیس در ایالت «یوتا» آمریکا فیلمی را منتشر کرده که شلیک یک پسر بچه ۴ ساله به سمت مأموران پلیس در هنگام دستگیری پدرش را نشان میدهد.
طبق گزارش رسانههای آمریکایی این حادثه در روز ۱۲ فوریه رخ داده اما پلیس یوتا به تازگی فیلم آن را منتشر کرده است.
پلیس میگوید در آن روز تماسهایی دریافت کرده که مردی در شهر «میدویل» تفنگی در دست دارد و آن را به سمت کارکنان یک رستوران نشانه گرفته است. این مرد میگفته که کارکنان رستوران سفارش او را اشتباه تحویل دادهاند.
چند افسر پلیس به این مرد ۲۷ ساله که «سادات جانسون» نام داشت و داخل خودرویش نشسته بود نزدیک شده و از او خواستند که پیاده شود. جانسون توجهی به درخواست پلیس نکرد.
در بیانیه پلیس آمده است: «بعد از چند اخطار کلامی به او برای خروج از خودرو او همکاری نکرد. افسران پلیس در واکنش درب خودرو را باز کرده و او را از ماشین بیرون کشیدند. هنگام دستگیری این مرد یکی از افسران به سمت عقب برگشت و دید که از پنجره عقب یک سلاح به سمت آنها نشانه رفته است.»
افسری که سلاح را مشاهده کرده خطاب به سایر مأموران فریاد زد که یک فرد مسلح داخل خودرو است. در همان لحظه یک گلوله شلیک شد. افسر مورد نظر متوجه شد که سلاح در دست یک کودک است.
پلیس گفته است: «کودکی که شلیک کرد ۴ سال سن داشت و به همراه خواهر ۳ سالهاش در صندلی عقب نشسته بود. اطلاعات جمعآوری شده در مراحل تحقیقات حاکی است که پدر این کودک به او گفته که به پلیس شلیک کند.»
گلوله به هیچیک از افسران پلیس اصابت نکرد. جانسون به سوءاستفاده از کودکان، حمله خشونتآمیز و اخلال در مأموریت پلیس در هنگام انجام وظیفه متهم شده است.
این حادثه از جمله رویدادهایی است که تصویری از بحرانهای اجتماعی مرتبط با اسلحه در آمریکا به نمایش میگذارد. آمریکا از لحاظ آمارهای خشونت با سلاح، کشوری کاملاً استثنایی در میان کشورهای جهان است. در این کشور نرخ وقوع تیراندازیهای خشونتبار از هر کشور دیگر در دنیا بیشتر است؛ با آنکه آمریکا حدود پنج درصد از جمعیت دنیا را تشکیل میدهد نزدیک به ۳۱ درصد از کسانی که مرتکب کشتارهای جمعی با سلاح میشوند در آمریکا هستند.
درباره دلایل این موضوع تا کنون تحلیلهای مختلفی ارائه شده اما آزادی حمل سلاح توسط شهروندان اغلب مهمترین و اصلیترین عامل ایجادکننده این مشکل دانسته میشود.
دادههایی که «سیانان» بر اساس گزارش مرکز تحقیقات کنگره آمریکا ارائه کرده نشان میدهد آمریکاییها صاحب حدود نیمی از (۴۸٪) از کل ۶۵۰ میلیون قبضه سلاح غیرنظامی موجود در سراسر دنیا هستند.
بررسیهای بیشمار دیگری که با روشهای تحقیق دیگر به این موضوع نزدیک شدهاند نیز همواره آزادی مالکیت سلاح و سهولت دسترسی به آن را مهمترین متغیر پیشبینیکننده تیراندازیهای مرگبار در آمریکا معرفی کردهاند.
اما جدا از مسأله آزادی حمل سلاح تحلیلگران برخی دلایل اجتماعی-فرهنگی را نیز در تیراندازی های مرگبار در آمریکا دخیل میدانند. آنطور که در خود آمریکا هم میان بعضی از منتقدان مسائل اجتماعی معروف است سلاحها تنها «ابزار» کشتن هستند، و تحقیق درباره این پدیده که چرا شمار روزافزونی از آدمها در آمریکا برای کشتن همنوعانشان به این ابزار متوسل میشوند را نباید تنها به عاملی چون سهولت دسترسی به آنها فرو کاست.
منبع: فارس
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت