از آنجایی که آغاز واگذاری و ثبت نام جاماندگان سهام عدالت در سال 1401، در دستور کار دولت است، از تیر ماه، فراخوان واگذاری این سهام، به مشمولان، انجام می شود. جاماندگان سهام عدالت به کجا مراجعه کنند؟ جاماندگان سهام عدالت برای ثبت نام به چه مدارکی نیاز دارند؟ آدرس سامانه جاماندگان سهام عدالت چیست؟ آخرین خبر در خصوص جاماندگان سهام عدالت را در ادامه بخوانید.
به گزارش جام جم آنلاین از فارس، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در حاشیه افتتاح مدرسه تابستانه سیاستگذاری اقتصادی در محل این وزارتخانه در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس که سهام عدالت برای جاماندگان به کجا رسید، گفت: بر اساس تکلیف قانون بودجه 1401 طرحی با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اولویت افراد جامانده تحت پوشش کمیته امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی فراهم کردیم و پیشنویس این طرح را به دولت ارائه کردیم که هماکنون در کمیسیون اقتصادی دولت در دست بررسی قرار دارد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: در مورد جزئیات طرح اختصاص سهام عدالت به جاماندگان دو دهک پایین و محتوای آن چون طرح در مرحله تغییرات قرار دارد، فعلا جزئیات را اعلام نمیکنیم، اما اصل ماجرا وجود دارد و در دست بررسی است.
خاندوزی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد افت شاخص بورس و برنامه دولت گفت: برنامه دولت دارای چند جزء است که اختصاص به وزارت اقتصاد هم ندارد. مباحثی مانند حذف قیمتگذاری که در وزارت صنعت مطرح است، همچنین نرخ خوراک پتروشیمیها در قالب بستهای مطرح است و باید این موارد حل شود.
وی همچنین در مورد کنترل تورم گفت: از مباحث مهم کنترل تورم، کنترل کسری بودجه دولت است که به تورم منجر میشود، همچنین مهار رشد نقدینگی که البته در این زمینه دولت موفق عمل کرده است و تا حدی جلوی رشد نقدینگی را گرفته و همچنین مراقبت از اینکه بانکها در سقف ترازنامه خود برداشت کنند و بیش از ترازنامه نشود و اینها از اجزاء مهم کنترل تورم است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: رشد نقدینگی در خردادماه نسبت به اردیبهشت قدری بهتر شده است.
خاندوزی اضافه کرد: تورم دارای عواملی است که یک طرف هزینههای اقتصاد است که بنگاههای اقتصادی با افزایش هزینه مواجه میشوند و تورم کنونی عامل اصلی آن فشار هزینه بنگاهها است و ما هم اکنون شاهد کاهش فشار هزینهها نسبت به خردادماه هستیم.
وی افزود: بر اساس قانون بودجه امسال تکلیف شده است که 130 هزار میلیارد تومان از سهام دولتی بابت پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری و بنیاد شهید باید پرداخت شود. سال گذشته هم در قانون بودجه تکلیف شده بود که 90 هزار میلیارد تومان سهام دولت بابت رد دیون دولتی واگذار شود.
وزیر امور اقتصادی اظهار داشت: به لحاظ نظری مخالف هستیم که سهام دولت در شرکتهایی مانند صنعتی، معدنی، بیمه، پتروشیمی در اختیار برخی نهادهایی قرار گیرد که ممکن است در اداره خود تخصصی نداشته باشند، در حالی که این شرکتها به مجموعههایی تعلق دارد که هم سرمایه و هم توان مدیریت دارند. حال سوال این است که سیاستگذاری اقتصادی باید چگونه عمل کند که هم بدهی دولت به این مجموعهها پرداخت شود و هم اداره این شرکتها به بهترین نحو انجام شود.
خاندوزی در مورد راهاندازی مدرسه تابستانه سیاستگذاری در زیر مجموعه پژوهشکده امور اقتصادی گفت: بعد از بحران 2008 دنیا، مواردی وارد ادبیات اقتصادی دانشکدههای اقتصاد جهان شد که جدید است و ما به لحاظ تئوری برخی بایدها و نبایدهایی داریم، اما در صحنه عمل اجرای سیاستها با مشکل مواجه است، بنابراین سیاستگذاری اقتصادی باید به گونهای باشد که پلی بین پژوهش و اجرا برقرار شود.
وی اضافه کرد: پیاده کردن سیاستهایی که در شرایط کسری بودجه از یک طرف هزینههای جاری دولت افزایش پیدا میکند، بنابراین سیاستگذار باید به دولت بگوید که چگونه هم کسری بودجه را کنترل کند و هم به هزینههای جاری دولت را اجازه افزایش و رشد ندهد.
بنابر اعلام رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، محاسبات برای شناسایی افراد جامانده سهام عدالت انجام شده و قرار است طبق تکلیف قانون بودجه تا پایان تابستان امسال، سهام عدالت به جاماندگان اختصاص پیدا کند.
به گزارش فارس، یکی از اهداف واگذاری سهام عدالت در نیمه دهه 80، به ایجاد عدالت در اقشار مختلف مردم باز می گردد. اما در این سال ها سهامداران عدالت نتوانسته اند از این دارایی خود استفاده کرده و در سال 99 با بی تدبیری دولت دوازدهم ارزش این سهام به نصف کاهش یافت.
هدف سیاست گذار در سال ٨۵ که تصمیم به ارائه سهام عدالت گرفت، ارائه سود و منفعت به مردم بود. سهام عدالت جزو سهام ارزنده بازار است و مردم هر ساله می توانند از محل سود آن منتفع شوند.
در جلسه شورای عالی بورس، درباره نحوه مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر بورسی و غیر بورسی سهام عدالت تصمیماتی اتخاذ شد تا فرایند افزایش سرمایه این شرکتها تسهیل و تعیین تکلیف شود.
اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت های سهام عدالت، با اشاره به اینکه در 16 سال گذشته فصل ششم قانون اجرای سیاستهای اصل 44 اجرا نشده، گفت: باید سهام عدالت در قالب شرکتهای تعاونی شهرستانی اداره شود. از جمله افرادی که تحت پوشش کمیته امداد هستند، زمینه مشارکت آنها در اداره سهام عدالت فراهم شود.
سخنگوی کانون شرکتهای سهام عدالت ادامه داد: سود شرکتهای غیربورسی برای سال 98 به میزان 800 میلیارد تومان و برای سال 99 به میزان 2800 میلیارد تومان بوده است، البته این ارقامی است که سازمان خصوصیسازی اعلام کرده، بعد از این مرحله برخی شرکتها غیربورسی سهام عدالت افزایش سرمایه دادهاند، بنابراین میزان سود شرکتها باید تعیین تکلیف شود.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه طبق تکلیف قانون بودجه امسال، قرار است سهام عدالت به 4 میلیون نفر از بازماندگان دو دهک کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی اختصاص پیدا کند، تصریح کرد: محاسبات برای شناسایی افراد جامانده سهام عدالت انجام شده و قرار است طبق تکلیف قانون بودجه تا پایان تابستان امسال، سهام عدالت به جاماندگان اختصاص پیدا کند در مرحله بعدی هم باید کارگران فصلی، بازنشستگان، شناسایی شده و کسانی که از سهام عدالت جا ماندهاند، به آنها اختصاص یابد.
وی ادامه داد: نگاه ما به سهام عدالت این است که باید مدیریت و مالکیت به خود مردم واگذار شود و مردم حق رأی داشته باشند، اما اینکه سهام بدهیم و اجازه پرداخت سود سهام یا انتقال سهام و یا مدیریت آن در اختیار مردم نباشد، به ویژه در روش مستقیم این قابل پذیرش نیست و هنوز تکلیف بخش شرکتهای غیربورسی سهام عدالت مشخص نیست.
پیمان حدادی مشاور رئیس سازمان بورس درباره سود شرکتهای غیربورسی حاضر در پرتفوی سهام عدالت گفت: قرار است تا شهریور امسال سود شرکتهای غیربورسی برای سهامداران عدالت واریز شود، منتهی به شرطی که سهامداران عدالت در سامانه سجام ثبتنام کرده و شماره حساب خود را اعلام کرده باشند.
سبد سهام عدالت از تعدادی سهام ارزنده و نمادهای بزرگ بازار سرمایه تشکیل شده است که در هفتههای گذشته با نوسان در میزان ارزش همراه بوده است. این سهام در بهمن ماه با کاهش ارزش مواجه شد و در اسفندماه نیز روند نوسانی داشت.
ارزش این سهام در هفته اول فروردین ماه برخلاف رشد شاخصهای عملکردی بازار سرمایه، با کاهش ارزش مواجه شد، اما در هفته دوم فروردین ماه و با رشد شاخص کل، ارزش سهام عدالت نیز رشد قابل قبولی داشته است. البته ارزش این سهام در هفته سوم فروردین ماه با افت مواجه شد. ارزش این سهام در هفته چهارم فروردین ماه با رشد 4 درصدی که داشت افزایش قابل توجهی پیدا کرد.
سهام عدالت در تمام هفتههای اردیبهشت ماه با افزایش ارزش روبرو شد. ارزش سهام عدالت در هفته اول اردیبهشت ماه با رشد 0.85 درصدی مواجه شده است. ارزش این سهام در هفته دوم اردیبهشت ماه کاهش 0.42 درصدی یافت. ارزش این سبد دارایی در هفته سوم اردیبهشت ماه رشد 0.68 درصدی را تجربه کرد. ارزش سهام عدالت در هفته پایانی اردیبهشت ماه با رشد 1.7 درصدی روبرو شد.
ارزش برگه های سهام عدالت در هفته ابتدایی خردادماه با کاهش 1.29 درصدی روبرو شد. این روند نزولی در هفته دوم خرداد نیز ادامه پیدا کرد و ارزش سهام عدالت در هفته گذشته با کاهش 2.13 درصدی مواجه شد.
ارزش برگه های سهام عدالت در هفته سوم خردادماه باز هم با کاهش 1.55 درصدی روبرو شد که این مساله به دلیل افت در شاخصهای عملکردی بورس رخ داده است. سبد سهام عدالت در هفته چهارم خردادماه با رشد 2 درصدی مواجه شد. ارزش این سهام در هفته پایانی خردادماه نیز با افت 2.15 درصدی داشت.
البته سبد سهام عدالت به دلیل تشکیل شدن از سهام شرکت های بزرگ، بسیار متاثر از شاخص کل بورس است. سهام عدالت در هفته ابتدایی تیرماه با افت 2.86 درصد مواجه شده است. این سهام هفته گذشته را با کاهش 1.39 درصدی در ارزش پشت سر گذاشته است. این مساله در حالی رخ داده است که شاخص کل بورس با کاهش 0.7 درصدی و شاخص کل هموزن بورس نیز کاهش 0.7 درصدی داشتهاند.
برگههای سهام عدالت در قیمتهای اسمی 409 هزار تومانی، 492 هزار تومانی، 532 هزار تومانی و یک میلیون تومانی در هفته دوم تیرماه به ترتیب با کاهش 99 هزار تومانی، 119 هزار تومانی، 129 هزار تومانی و 243 هزار تومانی نسبت به هفته گذشته مواجه شدهاند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند، نمادهای حاضر در سبد سهام عدالت از ارزندهترین سهمهای بازار سرمایه هستند. با این حال، ارزش برگههای سهام عدالت در برگههای مختلف به ترتیب برابر است با 7 میلیون و 73 هزار تومان، 8 میلیون و 509 هزار تومان، 9 میلیون و 200 هزار تومان و 17 میلیون و 294 هزار تومان.
ارزش فعلی سهام عدالت نسبت به دوران اوج بازار در مرداد سال 99 با افت 55 درصدی مواجه شده است. از مهمترین دلایل ریزش قیمت سهام عدالت، ضعف مدیریت در شرکتهای سرمایهگذاری و عدم برگزاری مجامع این شرکتها و نیز نبود بازارگردان حرفه ای برای این شرکتها به شمار میرود
بنابراین گزارش، ارزش سهام عدالت نسبت به اول مرداد سال گذشته برای سه نوع سهام عدالت، به ترتیب با کاهش قیمت 8 میلیون و 506 هزار تومانی، 10 میلیون و 232 هزار تومانی، 11 میلیون و 64 هزار تومانی و 20 میلیون و 797 هزار تومانی روبرو شده است.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد