به گزارش جام جم آنلاین، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد امروز (جمعه) ۱۷ تیر ماه به ادعای منتشر شده در تارنمای رسمی دولت انگلیس مبنی بر توقیف محموله تسلیحات ایرانی به مقصد یمن در ژانویه ۲۰۲۲ واکنش نشان داد.
وی در این خصوص در واکنش به ادعای بی پایه و تاریخ مصرف گذشته منتشر شده در تارنمای رسمی دولت انگلیس مبنی بر توقیف محموله تسلیحات ایرانی به مقصد یمن در ژانویه ٢٠٢٢، ضمن مردود دانستن این ادعا گفت: انگلیس با فروش بی وقفه تسلیحات پیشرفته به ائتلاف نظامی خودخوانده علیه مردم بی دفاع یمن، شریک جنگ و تجاوز علیه یمن بوده و در مقامی نیست که چنین اتهامات بی اساسی را در خصوص جمهوری اسلامی ایران مطرح کند و چهره انساندوستانه به خود بگیرد.
گفتنی است انگلیس روز پنجشنبه ۱۶ تیرماه در ادعایی که در تارنمای رسمی دولت این کشور منتشر شد مدعی شد که نیروی دریایی سلطنتی این کشور محموله حامل موشکهای پیشرفته ساخت ایران را در ژانویه ۲۰۲۲ توقیف کرده است.
از سوی دیگر، سفارت انگلیس در امارات عربی متحده روز پنشنبه اعلام کرد که ناو جنگی نیروی دریایی سلطنتی این کشور برای نخستین بار شناورهای حامل موشکهای زمین به هوا و موتورهای موشکهای کروز را در مسیر ایران به یمن، توقیف کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره یادآور شد: تنها بر اساس اخبار و آمار منتشر شده در رسانههای انگلیس، این کشور حدود ۸ میلیارد پوند تسلیحات پیشرفته شامل بمب، موشک هوا به زمین و هدایت شونده و جتهای جنگنده را از آغاز تهاجم نظامی به یمن، به ائتلاف ضد یمن فروخته است.
وی ادامه داد: این رقم با احتساب مجوزهای اختصاصی که دولت این کشور در اختیار تولیدکنندگان سلاح قرار داده است، افزایش چند برابری می یابد. در واقع انگلیس با علم به وقوع جنایات جنگی توسط ائتلاف متجاوز نسبت به مردم بی دفاع یمن و حملات نظامی آنها علیه مدارس، بیمارستانها، جشنهای عروسی و انبارهای مواد غذایی، این سلاحها را در اختیار متجاوزان قرار داده است.
کنعانی تصریح کرد: بی تردید رویکرد دولت انگلیس در استمرار صادرات تسلیحات به نیروهای ائتلاف، از جمله دلایل تداوم جنگ ضد بشری در یمن بوده است، فلذا این کشور صلاحیت اخلاقی برای طرح ادعا علیه جمهوری اسلامی ایران را ندارد.
به گزارش فارس، این ادعای بی اساس از سوی دولت انگلیس در حالی مطرح شده است که جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران یمن ضمن ارائه طرح چهار مادهای، همه تلاش خود را معطوف به حل سیاسی این بحران، پایان محاصره، برقراری آتشبس و انجام گفتوگوهای یمنی - یمنی کرد و همچنان به این تلاشها ادامه میدهد.
گفتنی است، یمن در ششم فروردین ماه ۱۳۹۴ مورد تهاجم و محاصره زمینی، هوایی و دریایی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان سعودی و با حمایت آمریکا برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن قرار گرفت.
جمهوری اسلامی ایران در هفت سالی که گذشت بارها اعلام کرد که طرح چهار مادهای برای حل سیاسی بحران یمن همچنان روی میز قرار دارد.
از زمان شروع این تهاجم علیه مردم یمن، تاکنون دهها هزار یمنی کشته و زخمی و میلیونها نفر آواره شده و ضمن تخریب زیرساختهای این کشور، قحطی و بیماریهای واگیر دامنگیر مردم این کشور شده که در پی شیوع کرونا نیز وضعیت به مراتب وخیم تر شد.
اوایل فروردین ماه امسال و در آستانه ورود به هشتمین سالگرد این تهاجم نیز وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیهای اعلام کرد که از هر تلاش و ابتکار عادلانه و عملی برای رفع محاصره، برقراری آتش بس و آغاز مذاکرات یمنی- یمنی بدون دخالت خارجی حمایت کرده و تنها راه حل بحران یمن را حل و فصل سیاسی با هدایت یمنیها میداند.
در همین خصوص نیز حسین امیرعبداللهیان روز سهشنبه ۲۴ خرداد ماه نیز در نشست خبری مشترک با «بلاول بوتو زرداری» وزیر خارجه پاکستان به موضوع یمن اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران از ادامه برقراری آتش بس در یمن حمایت کرد و ما بر لغو کامل محاصره انسانی در یمن تأکید داریم و گفتوگوهای یمنی - یمنی را تشویق میکنیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد