کسانی که مدارک مورد نیاز برای نهضت ملی مسکن را تکمیل نکرده اند از طرح نهضت ملی مسکن حذف خواهند شد. چه مقدار زمین برای ساخت واحدهای مسکونی نهضت ملی مسکن مورد نیاز است؟برخی از پروژههای نهضت ملی مسکن در بافتهای فرسوده ساخته می شود. آخرین خبرها در مورد نهضت ملی مسکن را در ادامه بخوانید.
به گزارش جام جم آنلاین از مهر، پروانه اصلانی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اظهار کرد: ۵ میلیون ۴۰۰ هزار ثبت نام در نهضت ملی مسکن داشتیم که از این تعداد ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر حائز شرایط اولیه بودند و برای آنها پیامک ادامه فرآیند نام نویسی و بارگذاری مدارک ارسال شد.
وی ادامه داد: از مجموع ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر کمتر از یک میلیون نفر وضعیتشان نامشخص است اما تا پایان تیر ماه این رقم به صفر میرسد و وضعیت همه متقاضیان مشخص خواهد شد.
اصلانی افزود: علت نامشخص بودن وضعیت این تعداد از متقاضیان، عدم مراجعه یا بارگذاری نکردن مدارک علی رغم ارسال پیامک برای آنها بوده است. اگر تا پایان تیر ماه این تعداد مراجعه یا مدارک خود را بارگذاری نکنند، حذف خواهند شد.
وی تصریح کرد: برخی از پروژههای نهضت ملی مسکن در بافتهای فرسوده و برای نوسازی واحدهای موجود در این بافت هاست، برخی دیگر در قالب تفاهم نامههای وزارت راه و شهرسازی با دستگاههای اجرایی است برخی هم توسط بخش خصوصی ساخته میشود؛ این ۳ دسته نیازی به مراجعه به بانک یا افتتاح حساب یا واریز آورده اولیه ندارند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: همچنین بخشی از متقاضیان هم در قالب گروههای ۳ تا ۶ نفره در شهرهایی که مشکل کمبود زمین نداشتیم، زمین دریافت و خودشان ساخت و ساز را آغاز کرده اند. این دسته هم نیازی به افتتاح حساب در بانک و واریز آورده ندارند.
وی تأکید کرد: بنابراین نمیشود از روی واریزی آورده متقاضیان پیش بینی کرد که چه تعداد از ادامه مسیر منصرف شده اند یا چه تعدادی در این طرح باقی میمانند.
در حال حاضر یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد مسکونی با تجمیع واحدهای نیمهکاره باقیمانده از طرح مسکن مهر و طرح اقدام ملی دولت قبل، در دست اجراست و تا شهریور امسال ۱۰۰ هزار واحد آن تحویل مردم خواهد شد.
به گزارش فارس، بررسیهای آماری از بخش حمل و نقل و همچنین نهضت ملی مسکن، حاکی از رشد آمارهای ترانزیت عبوری از کشور و برنامه دولت برای اجرای به موقع نهضت ملی مسکن است.
در سه ماه نخست امسال سه میلیون و ۶۷۴ هزار تن کالای خارجی از مسیر ایران عبور کرده که نسبت به بهار سال قبل، با رشد ۳۲ درصدی همراه بوده است.
میزان ترانزیت توسط بخش جادهای در ۲ ماهه سال جاری ۵۰ درصد افزایش داشته است.
در بخش ریلی و در زمینه جابهجایی مسافر شاهد ۶۳ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودهایم.
در حوزه هوایی نیز، تعداد نشست و برخاست در پروازهای داخلی و بینالمللی در ۲ ماهه سال جاری به ترتیب ۱ درصد و ۱۸۳ درصد افزایش داشته است.
به لحاظ میزان اعزام و پذیرش مسافر در پروازهای داخلی و بین المللی هم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۵۱ درصد و ۳۷۸ درصد رشد را داشتهایم.
تعداد پروازهای عبوری از فراز کشور هم در ۲ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۸۱ درصد افزایش داشته است.
به لحاظ جابهجایی مسافر (ورودی- خروجی)، تعداد مسافر ورودی و خروجی از بنادر در ۲ ماهه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۵۳ درصد افزایش داشته است.
طبق برنامه دولت ساخت ۴ میلیون واحد در دو مرحله و طی ۴ سال انجام میشود که بهزودی آغاز ساخت ۲ میلیون واحد مرحله اول، تکمیل میشود.
تاکنون حدود ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن ثبتنام کردهاند که حدود یک میلیون نفر از آنها حائز شرایط نبودند اما مابقی قطعا کسانی هستند که دولت برای آنها مسکن میسازد.
امروز یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد مسکونی (با تجمیع واحدهای نیمهکاره باقیمانده از طرح مسکن مهر و طرح اقدام ملی دولت قبل) در دست اجرا است و تا شهریورماه امسال ۱۰۰ هزار واحد آن تحویل خواهد شد.
نزدیک به ۷۰ درصد زمین های مورد نیاز طرح نهضت ملی مسکن (از کل ۴ میلیون) در بانک زمین ثبت شده است و آماده بارگذاری است. بقیه زمینهای مورد نیاز هم در دست بررسی است. برنامه این است که زمین مورد نیاز برای ۴ میلیون مسکن بهزودی تعیین تکلیف شود.
بانک مسکن با اعلام اینکه بیش از ۲۹۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن برای دریافت تسهیلات به آن بانک معرفی شدند از انعقاد قرارداد ۹۱ هزار واحد به مبلغ ۳۱ هزار میلیارد تومان خبر داده است.
آخرین آمار نهضت ملی مسکن به شرح زیر است:
۱-پروژه های شروع شده طرح نهضت ملی مسکن - شهری: ۵۶۷ هزار واحد
۲-پروژه های شروع شده نهضت ملی مسکن - روستایی: ۱۵۸ هزار واحد
۳-پروژه های کلنگ زنی نهضت ملی مسکن - شهری: ۴۳۹ هزار واحد
۴-پروژه های شروع شده بخش خصوصی (خودمالکین): ۲۰۳ هزار واحد
مجموعا: ۱.۳۶۸.۰۰۰ واحد مسکونی در مرحله اخذ پروانه ساختمانی، تا فونداسیون، اسکلت و سقف، سفت کاری و نازککاری است.
بیتوجهی به نهضت ساخت مسکن در دولت قبل قیمت اجاره را هم بالا برد
بنابراین گزارش بدیهی است که در شرایط بروز تورم دو رقمی همه زیربخشهای اقتصاد کشور تحت تاثیر قرار گرفته و نمیتوان انتظار کاهش یا ثبات قیمت در یک بخش از اقتصاد مثل مسکن را داشت.
پس از هشت برابر شدن قیمت مسکن در دولت قبل و نهضت مسکننسازی در آن دولت، اثر افزایش قیمت مسکن بر اجارهبهای دریافتی، چون نسبتی از قیمت ملک مورد اجاره است، با وقفه ظاهر شده است.
با وجود همه این موارد وزارت راه و شهرسازی اقدامات متعددی در راستای کنترل بازار اجاره و کمک به مستاجران انجام داده است؛ از آن جمله میتوان به تدوین لایحه اجارهداری حرفهای با هدف ساماندهی بازار اجاره و حمایت از مستأجران که جهت تصویب و ابلاغ به دولت ارسال شده، اشاره کرد.
همچنین تسهیلات کمک ودیعه مسکن با نرخ سود پایین (5 درصد از 18 درصد را دولت یارانه میدهد) به مستاجران پرداخت میشود.
همچنین محدودیت افزایش سقف اجارهبها اجرایی شده که برابر گزارشات واصله تاثیر قابل ملاحظهای در جلوگیری از افزایش بیرویه رقم افزایش تمدید قراردادهای اجاره داشته شده است.
علاوه بر این تولید و عرضه مسکن در قالب طرحهای حمایتی و کمک به کسب و کار بخش خصوصی در قالب قانون جهش تولید مسکن با جدیت در حال انجام است، این اقدام منجر به افزایش موجودی مسکن در کشور و به دنبال آن کنترل بهای مسکن و کنترل نرخ رشد اجارهبهای مسکن خواهد شد.
اجرای همه این اقدامات مشروط به در اختیار بودن سامانه ملی املاک و اسکان است که در هشت سال گذشته تکمیل نشد.
با این حال، سامانه اسکان املاک در دیماه سال گذشته برای اولین بار توانست بیش از ۵۶۰ هزار واحد مسکونی خالی را شناسایی و به سازمان امور مالیاتی معرفی کند و اولین مالیاتهای خانه خالی بعد از ۴۰ که از اولین قانون میگذشت، در بهمن ماه سال گذشته به اجرا درآمد، اخیرا هم مجددا ۱۲۰ هزار واحد خالی جدید که شناسایی شده، به سازمان امور مالیاتی معرفی شد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد