به گزارش جام جم آنلاین کرمانشاه؛ یک متخصص بیماریهای قلب و عروق گفت: شخصی که به مدت ۱۰ سال روزی ۱۰ نخ سیگار کشیده باشد، سه برابر افراد غیرسیگاری در معرض خطر سکته قلبی است.
وی با بیان اینکه سیگار از عوامل ایجاد کننده سرطان در افراد است، عنوان کرد: همچنین مصرف سیگار و قلیان تضعیف سیستم ایمنی بدن فرد و قلیوناستعداد ابتلا به انواع عفونت ها، فشار خون بالا، بیماریهای مزمن ریوی، افزایش استعداد لخته خون در بدن و عوارض بی شمار برای جنین زن باردار را در پی دارد.
وی با بیان اینکه متاسانه در سالهای اخیر مصرف قلیان به ویژه در بین جوانان و زنان در کشور ما افزایش یافته، افزود: همین امر می تواند یکی از عوامل افزایش بیماریهای قلبی و عروقی در بین جوانان و زنان باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: مصرف قلیان حتی به صورت تفریحی دارای مضرات زیادی برای افراد می باشد و میتواند باعث ایجاد سکته قلبی و مغزی و موجب تشدید عوارض بیماری های دیگر شود.
وی گفت: تحقیقات نشان داده که حتی پس از کشیدن ۳۰ دقیقه قلیان، ضربان قلب افراد ۱۶ بار در دقیقه افزایش یافته و همچنین فشارخون آنها نیز بالا می رود.
امیری پور با بیان اینکه عوارض و خطرات قلیان از سیگار کمتر نیست، عنوان کرد: وقتی نیکوتین قلیان از درون لوله مرطوب عبور میکند، به هنگام ترکیب شدن با آب ترکیبات جدیدی را تشکیل میدهد که باعث میشود زیان کشیدن قلیان به مراتب بیشتر از سیگار باشد.
وی گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص شده که مصرف نیم ساعت قلیان مساوی است با کشیدن ۶۰ عدد سیگار و همین امر به ما نشان میدهد که اثرات قلیان بسیار مخربتر از سیگار است.
به گفته این متخصص بیماریهای قلب و عروق، پنجاه درصد افزایش سرب، سه برابر افزایش نیکوتین و ۱۰ برابر افزایش مقدار منوکسید کربن در قلیان نسبت به سیگار وجود دارد.
وی با بیان اینکه استعمال دخانیات و قلیان می تواند حتی به دیگران نیز آسیب برساند، گفت: قلیان حاوی دود تنباکو و و دود ناشی از زغال است که می تواند سلامت افرادی که در معرض این دود قرار دارند را نیز به خطر بیاندازد که رد این زمینه کودکان بیشتر در خطر هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت