«جام‌جم» دلایل کاهش سن انجام عمل‌جراحی و افزایش تمایل آقایان برای این کار را بررسی می‌کند

افزایش تمایل مردان به جراحی زیبایی / جراحی زیبایی چقدر خرج بر می دارد ؟! (+جدول قیمت)

سن انجام عمل‌های زیبایی پایین آمده‌است، به اضافه این که تمایل آقایان به انجام عمل‌های زیبایی افزایش پیدا کرده و حالا آمار انجام عمل‌های زیبایی مردان و بانوان دوشادوش هم است.
کد خبر: ۱۳۷۰۳۵۶
نویسنده لیلی تهرانی - گروه جامعه

به گزارش جام جم آنلاین، حالا بسیاری از نوجوانان قبل از این که پا به دوران جوانی بگذارند و ۱۸ ساله‌شان تمام شود، زیر تیغ جراحی می‌روند و بسیاری از مردان هم در صورت و بدنشان عمل‌جراحی زیبایی انجام داده‌اند. نکته مهم، اما این است که مردان این روز‌ها عمل‌های عجیب و غریبی انجام می‌دهند. حالا بسیاری از آن‌ها چانه خود را شکل می‌دهند یا پروتز گونه و سیکس پک می‌گذارند تا جذاب‌تر باشند. این‌ها نه حرف ما که حرف متخصصان این حوزه است. از نظر کارشناسان رفتارشناس، اما معنای زیبایی در جامعه امروز تغییر کرده‌است. حالا توجه به مسائل معنوی فراموش شده و نه زیبایی درونی که زیبایی ظاهری ملاک است و بنابراین بسیاری از نوجوانان و مردان انجام عمل‌جراحی زیبایی را ملاکی برای بهتر دیده‌شدن در جامعه می‌بینند.

رویای آفت‌زدههمین چند روز پیش بود که ابراهیم رزم‌پا، نایب رئیس و عضو هیات‌مدیره انجمن راینولوژی ایران و متخصص گوش و حلق و بینی درباره کاهش سن عمل‌جراحی در ایران خبر داد. او به ایسنا گفت که سن درخواست انجام عمل‌جراحی بینی که رتبه نخست عمل‌زیبایی را در ایران دارد، به شدت پایین آمده‌است. تا پیش از این در صورتی که افراد به ۱۸ سال می‌رسیدند، اجازه انجام عمل‌زیبایی پیدا می‌کردند، اما حالا بعد از دوران بلوغ دختر‌ها در ۱۴سالگی و پسر‌ها در ۱۶سالگی تمایل پیدا می‌کنند تا عمل‌جراحی زیبایی بینی انجام دهند. این سخن رزم‌پا درست است؛ چراکه این روز‌ها در مطب‌های زیبایی تعداد زیادی نوجوان دیده می‌شود که با رویای زیباتر شدن زیر تیغ جراحی می‌روند.

این عمل‌های عجیب و غریب مردانه

ماجرا به سن پایین درخواست‌کنندگان عمل‌جراحی زیبایی خلاصه نمی‌شود. حالا دیگر جنسیت برای انجام یک عمل‌جراحی ملاک نیست. هر کسی با هر جنسیت و هر سنی می‌تواند دست به جیب شود و خود را شبیه عکس سلبریتی‌هایی کند که طرفدار آنهاست. موضوع، اما این است که این روز‌ها تمایل آقایان برای انجام عمل‌های جراحی افزایش پیدا کرده‌است. رزم‌پا، متخصص گوش و حلق و بینی اخیرا گفته‌است که حدود ۴۰ سال قبل میزان جراحی‌های بینی در بانوان با اختلاف زیاد، بالاتر از مردان بود؛ امروز، اما انجام جراحی بینی در مردان هم زیادتر و اختلاف بین آن‌ها کمتر شده‌است. مردان، اما تنها به جراحی بینی بسنده نمی‌کنند، حالا در مطب‌هایی که عمل‌جراحی انجام می‌دهند پر از مردانی است که یا می‌خواهند موی سر و ریش بکارند یا قصد دارند ابرو بالا بکشند یا در صف تزریق بوتاکس و گونه‌اند یا این که می‌خواهند چانه‌شان را توپرتر کنند یا به صورت، زاویه دهند. انجام عمل‌های زیبایی، اما به صورت، خلاصه نمی‌شود. عمل‌های زیبایی عجیب‌تری هم وجود دارد؛ لاغر کردن گردن و تزریق چربی برای ایجاد سیکس پک ورزشی از کار‌های دیگری است که این روز‌ها در بین آقایان طرفداران زیادی دارد. زمانی که از انجام عمل‌زیبایی می‌گوییم، بحث هزینه‌ها هم ناخودآگاه مطرح می‌شود. هر پزشکی از مراجعه‌کننده خود هزینه‌ای دریافت می‌کند، تقریبا هیچ تعرفه مشخص و مصوبی برای انجام عمل‌های زیبایی وجود ندارد. یک نفر برای انجام جراحی بینی هشت میلیون تومان و فرد دیگری نیز ۱۵ میلیون تومان دریافت می‌کند. انجام لیفت‌های صورت از ۳۰ میلیون تومان تا ۴۰ میلیون تومان هزینه دارد. کاشت مو، حدود پنج میلیون تومان، کاشت ابرو سه تا پنج میلیون تومان و کاشت ریش نیز پنج تا هفت میلیون تومان هزینه دارد. پروتز چانه، گونه و زاویه‌سازی فک به ترتیب حدود ۱۰ تا ۱۹ میلیون، ۱۰تا ۲۰ میلیون و شش تا ۹ میلیون تومان هزینه دارد.

ملاک زیبایی، تغییر کرده‌است

سوال مهم این است که چه بر سر جامعه ایرانی آمده که فکر و ذکر مردان و بانوان آن انجام عمل‌های زیبایی است؟ از نظر مصطفی اقلیما، مددکار اجتماعی و رفتارشناس جواب روشن است. او به جام‌جم می‌گوید حالا تعریف زیبایی در کشور تغییر کرده‌است. این روز‌ها بسیاری از مردم نه رفتار پسندیده و ذات زیبا که ظاهر زیبا را ملاک زیبا بودن می‌دانند. درصورتی که از نظر او شخصیت اجتماعی داشتن، یعنی این که هر فرد به عنوان یک شهروند در جامعه رفتار هنجارگونه و خارج از عرفی انجام ندهد. درصورتی که مهربان باشد و دست نیازمندان را بگیرد، زیبایی است. این رفتارشناس معتقد است چشم و هم‌چشمی باعث شده جوان ایرانی به سمت تغییر ظاهری خود برود. رفتار جامعه هم مزید بر علت شده‌است. به این شکل که ملاک استخدام یک فرد، اندام و زیبایی ظاهری اوست و نه مهارت‌های کاری که او دارد.

نگرانی از انحطاط

جامعه را ارزش‌ها و رفتار‌های شهروندان آن می‌سازند. به همین دلیل است که تغییر ارزش‌های جامعه می‌تواند مساله مهمی باشد؛ مساله‌ای که البته اگر در سطح باشد و به عمق توجه نکند، مانند آفتی به جان جامعه می‌افتد و او را نابود می‌کند. جامعه‌ای که مسائل معنوی و عمیق در آن جریان نداشته و ملاک ظاهر افراد باشد، جامعه‌ای گمراه شده‌است. از نظر اقلیما، این مساله از این جنبه مهم است که تفکرات فردی افراد می‌تواند سبک زندگی هر فرد و جامعه را بسازد و اگر سبک زندگی جامعه ما به معنویات بی‌توجه باشد، باید نگران این انحطاط بود. مهم‌ترین مساله برای جلوگیری از این مهم، قهرمان‌پروری در حوزه معنویات و رشد تفکرات است.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها