بررسی جدید آزمایشهای بالینی وتحقیقات آزمایشگاهی نشان میدهد افراد مبتلا به آسم یا آلرژی ممکن است بیشتر درمعرض ابتلا به بیماری قلبی باشند وبرخی داروها ممکن است این خطررا افزایش یا کاهش دهند.
به گزارش جام جم آنلاین، «گوآ پینگ شیء»، سرپرست تیم تحقیق از بیمارستان بریگهام و زنان در بوستون، گفت: «بسیاری از مردم آسم را یک بیماری ریوی میدانند، اما ارتباط مهمی بین آسم و بیماری های قلبی عروقی، مانند بیماریهای عروق کرونر قلب، فشار خون بالا و موارد دیگر وجود دارد.»
این بررسی، مطالعات بالینی را توصیف میکند که ارتباط بین آسم و تهدیدات سلامتی مانند بیماریهای قلبی عروق کرونر و آئورتی؛ شریانهای باریک شدهای که جریان خون را به اندامها کاهش میدهد؛ سکته؛ نارسایی قلبی؛ و سایر عوارض قلبی را نشان میدهد.
این گزارش خاطرنشان کرد تشکیل انواع خاصی از سلولهای التهابی در ریهها، قلب و عروق خونی ممکن است ارتباط بین آسم و بیماری قلبی عروقی را توضیح دهد.
این مطالعه، همچنین ارتباط بین بیماری قلبی و آلرژیهای فصلی، اگزمای آلرژیک و آلرژیهای شدید غذایی و دارویی را بررسی کرد.
شیء افزود: «مشاهدات این مطالعات نشان میدهد که واکنشهای آلرژیک علاوه بر آسم نیز از عوامل خطر مهم بیماریهای قلبی عروقی هستند.»
تیم او همچنین بررسی کرد که چگونه داروهای آسم ممکن است بر خطر بیماری قلبی تأثیر بگذارند.
بر اساس این مطالعه، آلبوترول استنشاقی (که اغلب برای درمان حملات حاد آسم استفاده میشود)، کورتیکواستروئیدهای استنشاقی (مانند فلوتیکاسون پروپیونات و بودزونید)، و اصلاحکنندههای لوکوترین (مانند مونتهلوکاست) خطر بیماری قلبی را کاهش میدهند.
اما به نظر میرسد کورتیکواستروئیدهای خوراکی و درون وریدی (مانند پردنیزون) خطر را افزایش میدهند. و نتایج متفاوتی برای آنتیبادیهای ضد آسم (مانند omalizumab) وجود داشت.
منبع: مهر
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد