خبر خوش بانک مرکزی برای مستاجران:

وام کمک ودیعه مسکن افزایش یافت

جزئیات پرداخت تسهیلات فرزندآوری و ودیعه مسکن

دو مورد از تسهیلات حمایت از خانواده در قانون برنامه و بودجه ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرده که ابلاغیه‌های لازم در این زمینه تا اردیبهشت ارسال می‌شود.
کد خبر: ۱۳۶۲۷۷۰

به گزارش جام جم آنلاین، صحابی، رئیس گروه بانک‌های تخصصی اداره اعتبارات بانک مرکزی در گفتگو با خبر ۱۴ به سوالات زیر پاسخ داد:

از اول اردیبهشت آیین نامه مرتبط با تسهیلات فرزندآوری و تسهیلات ودیعه مسکن برای خانوار بدون مسکن را که صاحب فرزند سوم شدند، ابلاغ می کنید؟

دو مورد از تسهیلات قرض الحسنه در قانون برنامه و بودجه ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرده که یکی از آن‌ها تسهیلات قرض الحسنه فرزند آوری تا سقف ۵۰ میلیون است که دوبرابر شد. طبق این قانون بانک مرکزی تا اردیبهشت ۱۴۰۱ مهلت دارد تا ابلاغیه‌های لازم در این زمینه را به بانک‌ها ارسال کند.

تسهیلات دوم مربوط به وام ودیعه، خرید و ساخت مسکن است که سقف آن ۱۵۰ میلیون تومان برای خانواده‌هایی است که فاقد مسکن بودند و از سال ۹۹ به بعد صاحب فرزند سوم و بیشتر شدند که این موضوع در قانون و بودجه سال ۱۴۰۱ به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده که این هم در نهایت تا پایان هفته کار‌های اجرایی آن انجام می‌شود؛ به هرحال این موضوع باید در کمیسیون‌های مربوط بانک مرکزی مصوب شود.

با توجه به اینکه فردا آخرین مهلت بانک مرکزی برای ابلاغ آیین نامه این تسهیلات است، والدین از چه تاریخی می توانند این تسهیلات را دریافت کنند؟ آیا سامانه ای که قانون برای دریافت تسهیلات تصریح کرده که بانک مرکزی باید ایجاد کند، آماده شده است؟

سامانه مربوطه در حال تکمیل است و کار‌های نهایی آن در حال انجام است. با توجه به عملکردی که می‌خواهیم از سیستم بانکی بگیریم این سامانه‌ها نیاز است، زیرا، این تسهیلات در سرفصل‌های مختلفی پرداخت می‌شوند. هر دوی این تسهیلات نام برده شده قرض الحسنه هستند و بازپرداخت ۲۰ ساله دارند. سقف تسهیلات ودیعه، خرید و ساخت که می‌توانند خانواده‌ها انتخاب کنند به دوقلو‌ها به دو فرزند حساب می‌شوند که خانواده ها بابت فرزند اول یک تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی دریافت خواهند کرد و بابت فرزند دوم، هم تسهیلات فرزند دوم را دریافت می‌کنند.

با توجه به قانون، بانک ها حاضر می شوند این تسهیلات را با دریافت یک سفته یا ضامن پرداخت کنند؟

در ابلاغیه ای که به دست بانک ها خواهد رسید، این موضوع هم ابلاغ خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها