نظامیان صهیونیستی صد‌ها فلسطینی را در صحن مسجد الاقصی زخمی و بازداشت کردند

بازی تل‌آویو با آتش

مسجد الاقصی بار دیگر به صحنه سرکوب و بازداشت فلسطینیان روزه داری تبدیل شده که تنها جرم آنها، صیانت از قبله‌گاه اول مسلمانان جهان است. در سایه سکوت توأم با خیانت اعراب و چراغ سبز وقیحانه سازمان ملل متحد و همدستی پشت پرده تشکیلات خودگردان با تل آویو، صهیونیست‌ها دور تازه‌ای از جنایات خود را در مسجد الاقصی آغاز کردند.
کد خبر: ۱۳۶۲۲۱۰
به گزارش جام جم آنلاین، این جنایات، انگیزه فلسطینیان را برای آغاز انتفاضه‌ای جدید و پایدار علیه رژیم اشغالگر قدس دوچندان کرده است. نظامیان رژیم صهیونیستی با ورود غیرقانونی به مسجد الاقصی به سمت فلسطینی‌هایی که سعی در مقابله با آن‌ها داشتند، گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی شلیک کردند. شبکه الجزیره در گزارشی از حمله نظامیان صهیونیستی به مسجد الاقصی خبر داده و به نقل از هلال احمر فلسطین اعلام کرده، تعداد زخمی‌های حملات علیه نمازگزاران در مسجدالاقصی به حدود ۱۲۰ نفر رسیده است.

گزارش‌ها حاکی است در پی شلیک گاز اشک‌آور به نمازگزاران فلسطینی در مسجدالاقصی، همچنان برخی فلسطینیان در آنجا محاصره شده و نظامیان صهیونیست به بستن در‌های خروجی مسجد اقدام کرده‌اند. تولیت مسجدالاقصی در گفتگو با شبکه الجزیره خبر داد درگیری‌ها بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها در صحن این مسجد همچنان ادامه دارد. حتی نظامیان اشغالگر به کلینیک پزشکی مجاور مصلای قِبَلی در مسجدالاقصی یورش برده و مانع رسیدگی کادر درمان به فلسطینی‌های مجروح شده‌اند. صهیونیست‌ها همچنین عکاس اوقاف و پنج نگهبان مسجدالاقصی را نیز مورد ضرب و شتم قرار دادند.

فراخوان گسترده حماس

حازم قاسم، سخنگوی حماس به رخداد‌های اخیر در قدس واکنش نشان داد و تأکید کرد: «حمله‌ای که علیه مسجد الاقصی رخ داد، یک جنایت صهیونیستی است. ملت ما آماده جانفشانی در راه [مسجد الاقصی]است. ده‌ها هزار نمازگزار به مسجد الاقصی می‌روند تا پیامی قوی مبنی بر آمادگی برای فداکاری و حفظ هویت مخابره کنند.»

همچنین کانال۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد هشت نیروی پلیس این رژیم طی درگیری‌های امروز با جوانان فلسطینی در مسجد الاقصی مجروح شده‌اند. طبق این گزارش، سه نفر از این نیرو‌ها به بیمارستان منتقل شده‌اند. پلیس رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای فلسطینیانی را که برای ادای نماز به مسجد الاقصی آمده بودند، اغتشاشگر خواند و اعلام کرد حدود ۳۰۰ نفر آن‌ها را دستگیر کرده است.

نفتالی بنت، نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس نیز در سخنانی که نشان از سردرگمی وی در قبال آثار و تبعات حملات این رژیم به مسلمانان روزه دار در مسجد الاقصی دارد، از آمادگی تل آویو برای مواجهه برای همه سناریو‌های ممکن خبر داد. این در حالی بود که سال گذشته و در جریان تعرض صهیونیست‌ها به مسجد الاقصی، مقامات این رژیم از همین آمادگی خبر داده بودند. با این حال در عملیات سیف القدس توسط مقاومت فلسطین، هزاران موشک قسام به تل آویو و حیفا شلیک شد و سخت‌ترین شوک امنیتی و نظامی ممکن را به اراضی اشغالی وارد کرد.

فتوایی که پابرجاست

شیخ عکرمه صبری در واکنش به ورود غیرقانونی نظامیان صهیونیست به این مکان مقدس، فتوای مقابله با آن‌ها را تکرار کرد. خطیب مسجدالاقصی، فتوای لزوم مقابله با صهیونیست‌ها را در صورت به خطر انداختن این مکان مقدس یادآوری کرد.

شیخ صبری در واکنش به این حملات گفته است: «متأسفانه صبح جمعه شاهد بودیم نظامیان صهیونیست طی حمله خود به مسجدالاقصی، نمازگزاران را با گلوله‌های جنگی مورد هدف قرار داده‌اند؛ حملاتی که از سوی این رژیم ادامه دارد. صهیونیست‌ها به دنبال آن هستند مسجدالاقصی را به طور کامل از فلسطینیان خالی کنند.»

طبق گزارش پایگاه خبری النشره، خطیب مسجد الاقصی ضمن هشدار درخصوص ادامه حملات صهیونیست‌ها گفت: «آن فتوای شرعی را یادآور می‌شویم که در مواقع خطر باید به سوی مسجد الاقصی رفت، حتی اگر نیرو‌های اشغالگر رژیم صهیونیستی کسی را از نمازخواندن [در آنجا]منع کنند در آن صورت نیز او ثواب نماز و نشستن در مسجد [الاقصی]را کسب خواهد کرد.»

فتوای شیخ عکرمه صبری نشان می‌دهد فلسطینیان باکی از ایستادگی در برابر جنایات دشمن صهیونیستی در مسجد‌الاقصی نداشته و این بار نیز آماده‌اند با مقاومتی گسترده، اشغالگران را از حریم مقدس مسجد الاقصی بیرون برانند. این اتفاق سال گذشته نیز رخ داد و به مقدمه‌ای برای شکست نهایی تل آویو در عملیات سیف‌القدس تبدیل شد.

رمزگشایی از جنایت جدید صهیونیست‌ها

به نظر می‌رسد رژیم اشغالگر قدس در مواجهه با نمازگزاران فلسطینی در مسجد الاقصی، دچار خطای محاسباتی و راهبردی دیگری شده است. دلایل اصلی چنین اقدامی را از سوی رژیم صهیونیستی می‌توان به شرح زیر برشمرد:
نخست این‌که نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس و شریک ائتلافی وی یائیر لاپید، اکثریت لازم را برای حمایت کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) از دست داده‌اند. در چنین شرایطی، اعضای کابینه ائتلافی رژیم صهیونیستی در صدد خلق یک بحران تازه با هدف لاپوشانی ضعف داخلی خود در اراضی اشغالی هستند.

دوم این‌که برخی ژنرال‌ها و استراتژیست‌های رژیم صهیونیستی تصور می‌کنند با گذشت یک‌سال از شکست سال گذشته (عملیات سیف القدس مقاومت در جنگ ۱۲روزه)، اکنون از آمادگی لازم برای مواجهه با مقاومت برخوردارند. با این حال بسیاری از تحلیلگران مسائل امنیتی ـــ نظامی در اراضی اشغالی و آمریکا چنین تصوری را خطرناک و مولد بحرانی تازه برای تل آویو قلمداد کرده‌اند.

سوم این‌که پس از سلسله عملیات موفقیت آمیز مقاومت فلسطین به حیفا و تل‌آویو و دیگر نقاط اراضی اشغالی که مجموعا به هلاکت و زخمی شدن ده‌ها صهیونیست منجر شده است، دستگاه اطلاعاتی و کابینه رژیم صهیونیستی متهم به انفعال و سردرگمی از سوی ساکنان اراضی اشغالی شده‌اند. در چنین شرایطی اقدام اخیر صهیونیست‌ها نوعی واکنش کور نسبت به این اعتراض‌ها محسوب می‌شود.

چهارم این‌که متعاقب خیانت‌های مکرر کشور‌هایی مانند ترکیه، عربستان سعودی و امارات به آرمان‌های فلسطین و سکوت آن‌ها در برابر هتک حرکت مسجد الاقصی، صهیونیست‌ها انگیزه بیشتری در مواجهه با فلسطینی‌ها پیدا کرده‌اند. اما گروه‌های مقاومت آماده‌اند این بار نیز درس بزرگ و جبران ناپذیری را به رژیم اشغالگر قدس، حامیان غربی و مهره‌های منطقه‌ای آن بدهند.
 
منبع: روزنامه جام جم 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها