سیاره‌ای که آتشفشان‌ های یخی فعال دارد

فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا رشته‌ای از آتشفشان‌ های یخی را در سیاره پلوتو مشاهده کرده که اخیراً فعال بودند.
کد خبر: ۱۳۶۰۱۸۸

به گزارش جام جم آنلاین، فضاپیمای نیوهورایزنز ناسا رشته‌ای از آتشفشان‌ های یخی را در سیاره پلوتو مشاهده کرده که اخیراً فعال بودند.

نیوهورایزنز که در محافل علمی ایران افق‌های نو نیز نامیده می‌شود، فضاپیمای روباتیک ناسا و بخشی از برنامه‌های فضایی مرزهای نو است که در ۱۹ فوریه ۲۰۰۶ میلادی به‌سوی کمربند کویپر حرکت کرد.

این کاوشگر فضایی که آن را کاوشگر بین‌ سیاره‌ای یا «سیاره‌ پیما» هم خوانده‌اند، نخستین فضاپیمایی است که به‌سوی پلوتو پرواز کرد و به مطالعه درباره این سیاره کوتوله پرداخت.

محققان معتقدند، منطقه‌ای که در سیاره پلوتو از فوران آتشفشان‌ های یخی (یخ‌ فشان) تشکیل شده، در منظومه شمسی منحصر به فرد قلمداد می‌شود.

بزرگترین آتشفشان یخی، معروف به رایت مونس، تقریباً به اندازه آتشفشان «Mauna Loa» هاوایی است که یکی از بزرگترین آتشفشان‌های زمین به شمار می‌آید.

این احتمال وجود دارد که به دلیل فعالیت آتشفشان‌های یخی و به دنبال آن فوران آنها، آب یا چیزی شبیه به آن روی سطح این سیاره کوچک جاری شود.

همچنین دمای پلوتو بیشتر از آن چیزی است که تصور می‌شد و در حال حاضر دانشمندان احتمال می‌دهند که حیات روی این سیاره وجود داشته باشد.

آتشفشان‌ های یخی قبلاً در چندین مکان دیگر در منظومه شمسی، از جمله در قمر تیتان زحل یافت شده‌اند.

با این حال، کشف آنها در پلوتو به دلیل تنقاض یافته‌ها نسبت به مطالعات قبلی موضوعی غافلگیرکننده است.

منبع: فارس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها