به گزارش جام جم آنلاین، پیر حسین کولیوند در گفتگو با ایرنا اظهارداشت: در دوره همهگیری کرونا، همه مهاجران شامل آنهایی که دارای مجوز کار در ایران هستند و حتی مهاجرانی که غیر قانونی وارد ایران شدند، واکسن زدند و از همه خدمات درمانی، آموزشی و رفاهی مانند دیگر شهروندان ایرانی بهره میبرند. مهاجران در ایران امکان سرمایهگذاری در طرح عمرانی و رفاهی ایران را پیدا کردهاند؛ در کدام کشور با مهاجران چنین رفتاری میشود؟ اینها اقدامات موفقی است که ایران انجام داده و الگویی برای دیگر کشورها شده است.
وی درباره تحریم های ایران که هلال احمر را نیز دربرگرفته است، گفت: هلال احمر ایران با وجود داشتن وظایف و تعهدهای بشردوستانه درگیر تحریمهای ظالمانه شده و بارها این موضوع را به روسای فدراسیون بین المللی صلیب سرخ اعلام کرده است.
کولیوند افزود: ایران به دلیل این تحریم ها در ارائه خدمات بشردوستانه دچار مشکل شده است؛ به عنوان مثال در خرید دارو و تجهیزات پزشکی از دیگر کشورها با محدودیتهای زیادی مواجه شدهایم چون امکان جابه جایی پول را نداریم و حسابهای بانکی هلال احمر ایران در خارج از کشور که برای واریز کمکها هنگام وقوع بحرانها بود به دلیل تحریمها مسدود شده است. از این ظلم بالاتر وجود دارد؟ ایران بارها این موضوع را پیگیری کرده و به اطلاع مسئولان فدراسیون بین المللی صلیب سرخ رساندهایم.
کولیوند با بیان اینکه این تحریم ظالمانه علیه هلال احمر ایران باید جایی ثبت شود تا افکار عمومی جهان از این موضوع آگاه شوند، گفت: مردم جهان قضاوت خواهند کرد که این تحریمها علیه هلال احمر ایران ظلم بزرگی است.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به مصوبه هیات دولت مبنی بر اختصاص ۷۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز انبارهای امدادی هلال احمر گفت: اقلام زیستی و تغذیهای از جمله نیازهای اصلی سازمان امداد و نجات هلال احمر در هنگام وقوع سوانح و بحرانها است؛ جدول خریدها مشخص شده است و اکنون ۳۰۰ میلیارد تومان اختصاص یافته و درصدد رایزنی برای ۴۰۰ میلیارد تومان دیگر هستیم.
کولیوند با اشاره به توفیق هلال احمر و واردات ۱۲۰ میلیون دز واکسن کرونا به کشور افزود: در ابتدای همهگیری کرونا حتی در تامین ماسک مشکل داشتیم اما اکنون با تمرکز بر داشتههایمان امکان صادرات واکسن کرونا و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای درمان کرونا را داخل کشور پیدا کردیم؛ تحریمها بیشترین ضرر را در تامین واکسن گذاشت؛ تا زمان تولید واکسن داخلی دیگر کشورها به ما واکسن نمیدادند اما با اعلام خبر تولید واکسن داخلی، امکان واردات واکسن برای ما مهیا شد. دولت همه تلاش خود را برای واردات واکسن انجام داد.
کولیوند درباره چالشهای هلال احمر در دوره مدیریت خود گفت: یکسری گره و اختلافات بین گروه اجرایی هلال احمر و دیگر ارکان هلال احمر وجود داشت که بسیاری از آنها برطرف شده و هم فکری و دوستی درون و بیرون جمعیت ایجاد شده است؛ با دیگر نهادها نیز رابطه خوبی داریم و این سبب افزایش سرمایه اجتماعی جمعیت هلال احمر شده است؛ شرایط کارکنان و امدادگران هلال احمر بهبود پیدا کرده و روحیه نشاط و شادابی و همدلی افزایش یافته است.
نقشه امدادرسانی با توجه به حوادث کنونی و نوپدید تدوین شده است و البته بهبود شرایط معیشتی امدادگران و نجاتگران از برنامه جدی برای سال ۱۴۰۱ است؛ اکنون امدادگرانی در جمعیت هلال احمر مشغول فعالیت هستند که ماهیانه ۲۴۰ ساعت کار می کنند اما دریافتی آنها فقط یک میلیون ۳۰۰ هزار تومان است و بیمه هم نیستند و این دغدغه هر روز من است که شرایط آنها از نظر بیمه و معیشت بهبود یابد و در این راستا با سازمان امور استخدامی کشور و برنامه بودجه و نمایندگان مجلس رایزنیهای لازم انجام شده است.
کولیوند خاطرنشان کرد: جمعیت هلال احمر نیازمند افزایش نیرو و پایگاههای امداد و نجات و خریداری تجهیزات به روز است همچنین افزایش توانمندی و مهارت نیروهای امدادی و از مهمتر، آموزش همگانی به مردم از جمله برنامههای جمعیت هلال احمر است.
وی درباره یکی دیگر از محورهای برنامه های جمعیت هلال احمر به عنوان بیانیه گام دوم انقلاب گفت: وجود معاونت جوانان و داوطلبان گام دوم انقلاب را در جمعیت هلال احمر اجرایی کرده؛ امیدواریم با اجرای آن، جوانانی انقلابی، مسئولیت پذیر، شاداب، امیدوار و موثر تربیت شود.
کولیوند جمعیت هلال احمر ایران را در مقایسه با دیگر جمعیت های هلال احمر و صلیب سرخ جهان شاخص و موثر ارزیابی کرد و افزود: این موضوع حرف و نظر ایران نیست بلکه عقیده و نظر رئیس فدراسیون بین المللی صلیب سرخ است و در جلسات شورای حکام صلیب سرخ، شاخص بودن جمعیت ایران واضح بود و هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان جمعیت موفق به دیگران معرفی و اعلام میشود.
وی برنامههای فساد ستیزی، معرفی منابع درآمدی پایدار در سطح جهانی را از جمله برنامه موفق هلال احمر ایران اعلام کرد و افزود: هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از جمله نخستین کشورهایی بود که در موضوع اوکراین و روسیه برای کمک و امدادرسانی اعلام آمادگی کرد و هیچ کدام از طرفها برای کمک رسانی برای هلال احمر ایران فرقی نداشت.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: قرار است جایگاه ارزشمندی به هلال احمر ایران در فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و منطقه منا بدهند؛ و این جزو برنامههای موفق هلال احمر بوده است همچنین ۱۲ آمبولانس به هلال احمر ایران اهدا شده و حتی فدراسیون صلیب سرخ قرار است در تجهیز شهرک امدادی هلال احمر به ایران کمک کند.
کولیوند درباره برنامه های هلال احمر برای تعیین منابع درآمدی پایدار به منظور استقلال از دولت گفت: تیمهایی برای این کار تعیین شده است و در حال بررسی هستند. موقوفات و منابع مولد و درآمد زای در اختیار هلال احمر از جمله این موارد است که تا 2 سال دیگر اجرایی میشوند.
وی چابک کردن تشکیلات هلال احمر را یکی از برنامههای در دست اقدام اعلام کرد و افزود: سیستم هلال احمر باید چابک و عملیاتی شود همچنین امین مردم باشد. وظایف اصلی هلال احمر پاسداری از اعتماد مردم است و برای چابک کردن هلال احمر در حال بررسی های مختلف هستیم؛ در این تغییرات نظرات همه افراد را در نظر می گیریم و تصمیمی پخته خواهد بود.
کولیوند در واکنش به پرونده شکایت سازمان تدارکات هلال احمر از یاسین رامین که در دادگاه بدوی به ۱۷ سال زندان و رد مال ۲ میلیون یورویی محکوم شده بود و در دادگاه تجدید نظر با تبرئه رامین خاتمه یافت، گفت: در این پرونده درخواست رسیدگی مجدد را کردهایم؛ البته اگر رأی نهایی دستگاه قضایی باشد میپذیریم و مطالبات بیشتر نداریم اما تا جایی که امکان دفاع باشد، پیگیری میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: نه تنها این پرونده، هر جا احساس کنیم حقوق هلال احمر پایمال شده ورود می کنیم زیرا منابع هلال احمر برای نیازمندان و در راه ماندگان است و نمیگذاریم کسی این حق را ضایع کند؛ هر کسی می خواهد باشد. ما به دنبال حقوق حقه هلال احمر هستیم.
کولیوند افزود: در پرونده یاسین رامین هیچ پولی به جمعیت هلال احمر برنگشته است؛ در خواست تجدید نظر در شعبه هم طراز ارائه و دلایل هلال احمر برای رسیدگی مجدد پذیرفته شده است.
در سال ۹۳ سازمان تدارکات پزشکی جمعیت هلال احمر از یاسین رامین فرزند محمدعلی رامین (معاون مطبوعاتی دولت دهم) به اتهام اختلاس شکایت کرد. پس از آن با صدور کیفرخواست و برگزاری جلسات متعدد دادگاه، قوه قضاییه از این پرونده تحت عنوان اختلاف حساب مالی یاد کرد. در ۲۵ اردیبهشت ماه سال ۹۸، رأی بدوی پرونده مبتنی بر حبس و رد مال توسط شعبه ۱۰۵۸ دادگاه کیفری دو - مجتمع رسیدگی به جرایم کارکنان دولت تهران- صادر شد. پس از آن با اعتراض به رای صادره و تجدیدنظر خواهی یاسین رامین، رای در دادگاه تجدید نظر باطل شد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد