به منظور بررسی مذاکرات وین

رییس سازمان انرژی اتمی به مجلس می‌رود

هیچ بن‌بستی در مذاکرات نیست

مذاکرات جاری و دوره‌های مختلف آن فراز و نشیب‌های مختلفی داشته و در دور اخیر و به ویژه بعد از آن که دولت سیزدهم روی کار آمد و سکان هدایت جریان مذاکرات در دست وزیر خارجه و سرپرست تیم مذاکره‌کننده جدید قرار گرفت نمایندگان ایران با اختیارات تام و اراده این‌که کار را در زمانی بسیار کوتاه به نتیجه برسانند در مذاکرات حاضر شدند.
کد خبر: ۱۳۵۷۷۳۲

ما در مذاکرات همه نوع انعطافی که لازم بود نشان دادیم، البته هیچ کس نباید توقع داشته باشد که ایران از خطوط قرمز خود چشمپوشی کند. تامین منافع ملت ایران خط قرمزی است که هیچ کس نمی‌تواند از آن عبور کند کما این‌که هیچ سیاستمداری در هیچ کشوری از منافع ملتش نمی‌تواند عدول کند.

آنچه اکنون اتفاق افتاده این است که نرمش قهرمانانه در حدی که توان آن در مذاکرات وجود داشته نشان داده شده و طرف‌‌های مقابل به خوبی می‌دانند که ما تلاش کردیم بسیاری از مسائلی که می‌توانست مانعی در مذاکرات باشد رفع کنیم تا به نتایجی برسیم.

سفر اخیر گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران در راستای برخورد مثبت ایران در مواجهه با روند مذاکرات است و از این رو ما آماده همکاری با مجامع بین‌المللی هستیم اما در مقابل با مانع‌تراشی‌های آمریکا مواجهیم. آمریکایی‌ها بدون رعایت مقررات و حقوق بین‌المللی از برجام خارج شدند و این به منزله پیمان‌شکنی بدون منطق و بدون پشتوانه حقوق بین‌الملل است و اکنون آنها باید خسارت‌های وارد شده به ایران را بپردازند، نه این‌که مطالبه چشمپوشی جمهوری اسلامی از خطوط قرمزش باشد.

مذاکره‌کننده ارشد ما برای این هدف در مذاکرات وین حضور پیدا کرده است که اگر منافع ملت ایران مورد لحاظ قرار گیرد زمینه برای توافق مهیا شود اما اگر طرف‌های مقابل بخواهند خطوط قرمز ما را نادیده بگیرند هیچ مذاکره‌ای به نتیجه مطلوب نخواهد رسید. اکنون ایالات متحده باید جبران مافات کرده و تخلفات خود را در تعهد به منطق توافقات حقوقی مرتفع و نزاکت را در عرصه بین‌المللی رعایت کند. ما هیچ گونه پاسخگویی بر عهده نداریم بلکه این تصمیم سیاسی را غرب و به خصوص آمریکایی‌ها باید بگیرند که آیا می‌خواهند همچنان منافع ملت ایران را نادیده گرفته و سلطه‌طلبی کنند یا درس عبرت گرفتند و آماده‌اند که منافع ملت ایران را رعایت کنند.

درباره ترفند بن‌بست‌نمایی آمریکا در جریان مذاکرات وین هم معتقدم هیچ بن‌بستی وجود ندارد. ایران به لحاظ حقوقی و قانونی به تمام مقررات بین‌المللی احترام گذاشته و آنها را رعایت کرده است. در مقابل بسیاری از تکالیف و وظایف برجای مانده نسبت به توافقات وجود دارد که منتظر تصمیم سیاسی طرف‌های مقابل ایران است.

خطوط قرمز ایران کاملا مشخص بوده و این خطوط قرمز به هیچ وجه قابل بازگشت نیست. مجلس شورای اسلامی نظارت تام و تمامی بر اجرای قانون اقدام راهبردی دارد و پیام خود را در جلسات مشترک با دولت بیان کرده است. الان دولت و مجلس و همه نهادهای حکومتی می‌دانند که باید قانون مجلس رعایت شود و از این جهت هیچ تفاوتی میان مجلس و دولت نیست. نمایندگان مردم پشتیبان تیم مذاکره‌کننده ایران در گفت‌وگوهای وین هستند و تیم مذاکره‌کننده هم ملزم به رعایت خطوط قرمزی است که به طرف غربی کاملا تفهیم شده است.

عباس مقتدایی - نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس / روزنامه جام جم 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها