رئیس سازمان حج و زیارت:

۲۶ هزار نفر متقاضی عتبات نوروزی به‌صورت هوایی هستند

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه بیش از ۲۶ هزار نفر متقاضی عتبات نوروزی به صورت هوایی هستند، گفت: برای نیمی از این متقاضیان ظرفیت پروازی تأمین شده است.
کد خبر: ۱۳۵۶۶۴۶

به گزارش جام جم آنلاین، سید صادق حسینی در گفتگویی درباره استقبال متقاضیان از پیش ثبت نام عتبات نوروزی و برنامه‌ریزی برای اعزام‌ها، گفت: پیش ثبت نام عتبات نوروزی از ۳۰ بهمن ماه و به مدت یک هفته انجام گرفت که حدود ۴۱ هزار نفر در این بازه زمانی نام نویسی کرده‌اند که از این تعداد نیز ۲۶ هزار نفر درخواست تشرف به صورت هوایی و ۱۵ هزار نفر درخواست تشرف به صورت زمینی داشته‌اند.

وی در خصوص این پرسش که آیا سفر زمینی عتبات عالیات برای ایام نوروز انجام می‌گیرد یا خیر، گفت: طرف مذاکره با مسئولان عراقی در این رابطه سفیر کشورمان در عراق است؛ ضمن اینکه نماینده رسمی سازمان حج و زیارت نیز در این کشور حضور دارد؛ همچنین معاون عتبات عالیات سازمان حج و زیارت هم به عراق سفر کرده اما تاکنون نتیجه‌ای رسمی برای اعزام‌های زمینی به عتبات اعلام نشده است.

منتظر نظر نهایی کشور میزبان برای اعزام زمینی به عتبات عالیات هستیم

رئیس سازمان حج و زیارت تصریح کرد: تاکنون جز وعده شفاهی مبنی بر بازگشایی مرزهای زمینی از نیمه شعبان المعظم، هیچ اقدام عملی و مکاتبه رسمی در این رابطه صورت نگرفته است؛ البته احتمال بازگشایی را منتفی نمی‌دانیم اما تا زمانی که وزارت گردشگری عراق رسماً اعلام بازگشایی مرزهای زمینی را انجام ندهد ما هم نمی‌توانیم در این زمینه سازماندهی کنیم؛ بنابراین صبر کرده و منتظر طرف مقابل هستیم.

به گفته وی، یکی از دلایل عدم بازگشایی مرزهای زمینی موضوع شیوع ویروس کرونا و اهتمام به کاهش شرایط ایجاد شده است که تصور می‌کنیم طرف عراقی نیز منتظر بهبود شرایط کرونا برای بازگشایی مرزهای زمینی باشد.

رعایت الزامات بهداشتی و پروتکل‌ها از سوی زائران ایرانی

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص اهتمام زائران به موضوعات بهداشتی و رعایت دستورالعمل‌ها و تمهیدات اندیشیده شده برای سلامت زائران گفت: ما نیز تاکید ویژه‌ای بر مسائل بهداشتی و سلامت زائران داریم؛ بنابراین به موضوع تست کرونا و تزریق دو دوز واکسن برای زائران تاکید شده است.

حسینی ادامه داد: در حال حاضر تست کرونا قبل از سوار شدن به هواپیما در کشورمان از آزمایشگاه‌های معتبر دریافت می‌شود که به نوعی نشان‌دهنده سلامت زائران ما در اعزام‌ها است و در صورت مثبت شدن تست متقاضیان از اعزام آن‌ها ممانعت می‌شود.

تست کرونا زائران عتبات عالیات در ایران و آزمایشگاه‌های معتبر گرفته می‌شود

وی افزود: پیش‌تر تست کرونا در کشور عراق انجام می‌گرفت که در حال حاضر با روند ذکر شده، کاهش هزینه‌های تست کرونا انجام گرفته است؛ ضمن اینکه مراکز معتبر داخلی مبادرت به این کار می‌کنند و موجب آسودگی خیال از این حیث خواهد بود.

رئیس سازمان حج با بیان اینکه تمامی دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی زائران اعزامی کاروان‌های سازمان حج و زیارت انجام می‌گیرد، گفت: به غیر از الزامی بودن دو دوز واکسن و داشتن تست منفی کرونا، رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی دست اندرکاران اجرایی انجام گرفته است بگونه ای که طبخ وتوزیع غذا واسکان با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی صورت می‌گیرد.

به گفته حسینی، غذای زائران به صورت کاملاً بهداشتی و در آشپزخانه‌های متمرکز طبخ می‌شود و توزیع آن در درب اتاق زائران انجام می‌گیرد؛ یعنی در زمان سرو غذا نیز از تجمع افراد در سالن‌های غذاخوری جلوگیری شده است.

کاهش نیمی از هزینه‌های زائران عتبات با راه اندازی سفرهای زمینی

وی درباره برنامه‌ریزی برای سفرهای آسان و ارزان متقاضیان، گفت: یکی از اقداماتی که می‌تواند موجب سفرهای ارزان به عتبات عالیات باشد، سفرهای زمینی است؛ چرا که سفرهای زمینی به عراق موجب کاهش هزینه‌ها تا بیش از ۵۰ درصد می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برای سفرهای هوایی نیز تمام تلاش خود را انجام داده ایم که پروازهای لازم با ظرفیت و روند مناسب انجام گیرد، گفت: در دیداری که با رئیس سازمان هواپیمایی کشوری داشتیم در این زمینه رایزنی لازم صورت گرفت.

حسینی با اشاره به سفرهای عتبات نوروزی و پروازهای در نظر گرفته شده گفت: در اوج و پیک سفرها در همه پروازهای هوایی، هواپیما با مسافران به کشور مقصد عزیمت می‌کند و به صورت خالی باز می‌گردد که غالباً متضرر می‌شوند؛ بنابراین در چنین ایامی افزایش قیمت صورت می‌گیرد که سفرهای هوایی عتبات و سوریه از این حیث مستثنی نیست که ما نیز برای این منظور و رفع دغدغه‌ها و مشکلات تدابیری را اندیشیده‌ایم.

ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه به زائران عتبات نوروزی

وی به رایزنی صورت گرفته با بانک شهر برای ارائه تسهیلات قرض‌الحسنه به زائران عتبات عالیات خبر داد و گفت: این تسهیلات برای نخستین بار به زائران تقدیم می‌شود و متقاضیان عتبات نوروزی بعد از ثبت نام نهایی و مراجعه به دفاتر درخواست خود را مطرح می‌نمایند و ۵ میلیون تومان وام قرض الحسنه را دریافت می‌کنند. این تسهیلات کم بهره به صورت ۱۰ قسط از زائران دریافت می‌شود.

رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه سازمان از هیچ تلاشی برای خدمت رسانی مناسب به زائران دریغ نخواهد کرد گفت: تلاش می‌کنیم این تسهیلات برای سایر زائران عتبات عالیات در بازه زمانی غیر از نوروز هم تقدیم شود.

حسینی در خصوص بسته‌های سفر به عتبات عالیات نیز گفت: بنا داریم تا تنوع بسته‌های زیارتی شامل ۴ روزه، ۵ روزه و یک هفته‌ای را داشته باشیم. البته تاکنون بسته‌های یک هفته‌ای وجود داشته که بزودی تنوع بسته‌ها را شاهد خواهیم بود.

وی تصریح کرد: در خصوص اعزام‌های نوروزی عتبات نیز این اعزام‌ها در بازه زمانی ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۰ لغایت ۸ فروردین ماه ۱۴۰۱ انجام می‌گیرد.

علت تفاوت قیمت کاروان‌های مجاز و غیر مجاز

رئیس سازمان حج و زیارت درباره این پرسش که علت تفاوت قیمت کاروان‌های تحت نظارت سازمان حج و زیارت و کاروان‌های آزاد بر (غیرمجاز) چیست، گفت: طبق قانون باید برنامه اعزام‌های زیارتی به عتبات عالیات به صورت متمرکز در اختیار سازمان حج و زیارت باشد اما این قانون اعمال نشده و برخی کاروان‌های آزادبر نیز فعالیت دارند؛ علت اصلی تفاوت قیمت نیز به موضوعات بیمه زائران، خدمات تغذیه، خدمات بهداشتی و درمانی، امنیت و ارائه خدمات فرهنگی بازمی گردد.

وی افزود: زائران کاروان‌های حج و زیارت به صورت کامل تحت پوشش بیمه‌ای و درمانی قرار دارند. همچنین خدمات اسکان به صورت کاملاً بهداشتی ارائه می‌شود و تغذیه زائران نیز در آشپزخانه‌های متمرکز و به صورت کاملاً بهداشتی طبخ و توزیع می‌شود؛ ضمن اینکه ما با مسئولان کشور میزبان قرارداد مربوط به تأمین امنیت زائران را بسته‌ایم که تمامی این موضوعات نشانگر خدمات مطلوب و در خور شأن سازمان حج و زیارت در مقابل سایر کاروان‌های آزادبر است.

ایجاد ظرفیت پروازی برای ۱۳ هزار نفر متقاضیان عتبات نوروزی

رئیس سازمان حج و زیارت در خصوص اعزام‌های نوروزی و تأمین ظرفیت اعزام‌های هوایی طبق رایزنی‌های صورت گرفته گفت: برای نیمی از ثبت‌نام کنندگان سفر هوایی یعنی ظرفیت برای عزیمت ۱۳ هزار نفر در حال حاضر مهیا گردیده است؛ البته پیگیری برای تأمین پرواز مابقی متقاضیان هم در حال انجام است.

آخرین وضعیت ثبت نام سوریه

حسینی در خصوص سفرهای سوریه و بسته‌های در نظر گرفته شده برای زائران گفت: در پیش ثبت نام سوریه که چندی قبل انجام گرفت ۵ هزار و ۳۴۰ نفر نام نویسی کرده اند که برای اعزام ۲ هزار نفر از متقاضیان ظرفیت سازی شده است.

وی تاکید کرد: اعزام‌های سوریه نیز به صورت مناسب و در بسته‌های ۳، ۴ و ۷ روزه انجام می‌گیرد؛ اعزام‌های سوریه برای نوروز نیز در بازه زمانی ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۰ لغایت ۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۱ انجام می‌گیرد.

منتظر دعوتنامه حج تمتع ۱۴۰۱ هستیم

رئیس سازمان حج و زیارت درباره حج تمتع و عمره نیز اظهار کرد: در سنواتی که حج تمتع انجام می‌گرفت عربستان سعودی از مسئولان ذیربط در کشورهای اسلامی دعوت به عمل می‌آورد و تفاهم‌نامه‌ای میان طرفین به امضا می‌رسید که رئیس سازمان حج و زیارت نیز برای امضا تفاهم‌نامه به عربستان عزیمت می‌کرد اما امسال هنوز برای هیچ کشور اسلامی دعوت نامه ارسال نشده است که منتظر تصمیم کشور میزبان هستیم.

وی با اشاره به نام نویسی قطعی ۷۷ هزار و ۵۰۰ نفر از ودیعه گذاران تمتع در سال ۹۹ و ممانعت برای اعزام آن‌ها و سایر حجاج کشورهای اسلامی از سوی عربستان به دلیل شیوع کرونا گفت: اگر در حج آتی عربستان پذیرای حجاج کشورهای اسلامی باشد، برای هر تعداد سهمیه‌ای که در نظر گرفته شود برنامه‌ریزی خواهیم کرد و خود را برای همه سناریوهای قابل طرح در خصوص تعداد زائران آماده کرده‌ایم.

منبع: مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها