به گزارش
جام جم آنلاین، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در چهل و هشتمین جلسه علنی این شورا در ادامه بررسی لایحه شهردار تهران در خصوص تعیین نرخ بلیت و کرایه وسایل حمل و نقل عمومی شهر تهران در سال ۱۴۰۱ تعیین نرخ کرایه متروی تهران-کرج را در دستور کار خود قرار دادند که در همین راستا تشکری هاشمی گفت: براساس پیمایش از صفر تا دو کیلومتر و پس از آن هر دو کیلومتری که اضافه میشود مبالغ تغییر خواهد کرد که حداقل مبلغ برای سال آینده ۲۰۰۰ تومان خواهد بود و حداکثر برای کسی که طولانیترین مسیر را با مترو برود ۲۵۰۰ تومان خواهد بود.
مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران نیز در قرائت جدول تعیین نرخ خطوط مختلف مترو گفت: برای خط داخل شهر ۲۵۰۰ تومان، برای بلیت تک سفره خط ۵، ۲۸۰۰ تومان، بلیت تک سفره هشتگرد ۷۵۰۰ تومان و برای بلیت تک سفره خط فرودگاه امام خمینی (ره) ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان پیشنهاد داده شده است.
تشکری هاشمی افزود: در صورتی که امکان استقلال خط کرج توسط شهرداری فراهم شود برای خط کرج مبلغ ۱۰۰۰ تومان محاسبه خواهد شد. یعنی اگر برای خط کرج-تهران کسی بخواهد تنها از این خط استفاده کند بلیت جداگانهای باید استفاده شود.
در ادامه این جلسه امانی با طرح پرسشی گفت: در ابتدا چطور میشود این تفکیک را انجام داد؟. تقریبا کاری نشدنی نیست و در صورت تحقق این موضوع نیز چرا باید برای ۴۰ کیلومتر تنها ۱۰۰۰ تومان پرداخت شود؟.
تشکری هاشمی در پاسخ به پرسش امانی اظهار کرد: طبق قانون برنامه پنج ساله ششم تکلیف شده که کلیه خطوط متروی حومه باید در نهایت به راه آهن جمهوری اسلامی تحویل داده شود. در این صورت نرخ گذاری کنترل و مدیریت در درازمدت بر عهده راه آهن جمهوری اسلامی خواهد بود.
وی افزود: در مورد نرخ باید به این نکته توجه کنیم که در حال حاضر تنها ۳۵۰ تومان برای تهران-کرج اخذ میشود. ما تأکید کردیم که اگر کسی فقط خواست مسیر کرج-تهران را برود چرا باید ۲۸۰۰ تومان بدهد. با استقلال این خط ۱۰۰۰ تومان پرداخت میکند که به عدالت نزدیکتر است. در مورد خط هشتگرد نیز در حال حاضر با توجه به اینکه این خط تازه تأسیس است تعداد بسیار کمی مسافر دارد به شکلی که برخی روزها قطار در این خط با یک مسافر و یا حتی بدون مسافر حرکت میکند.
صادقی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در جریان بررسی این لایحه گفت: کسی که از متروی حسن آباد به ایستگاه امام خمینی (ره) میرود باید ۱۸۰۰ تومان پرداخت کند. چطور میشود از کرج تا صادقیه ۱۰۰۰ تومان بدهد. در این میان تناسبی وجود ندارد؛ لذا باید دقت شود که به عدالت نزدیکتر شویم.
در ادامه این جلسه شایسته مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه نیز گفت: مترو به عنوان ستون فقرات حمل و نقل عمومی شهر تهران و حتی استان البرز در حال خدمت رسانی است. هم اکنون ارزانترین بلیت مترو در دنیا را داریم و از این حیث مقام نخست در جهان را داریم. بلیت ارزان به اضافه تخفیفاتی که شورا در نظر میگیرد باعث کاهش درآمدهای مترو میشود. به شکلی که در محاسباتی که داریم یک دهم قیمت بلیت از شهروندان دریافت میشود در حالی که جبران آن بر عهده شهرداری و دولت است.
وی تأکید کرد: در سال ۱۴۰۰،۷۷۰۰ میلیارد تومان بدهی دولت به مترو و شهرداری تهران است و در سال آینده نیز ۱۵۰۰ میلیارد تومان است که امیدواریم محقق شود. از سوی دیگر برخی دستورات مثلا از سوی ستاد ملی کرونا داده میشود در مورد تغییرات در فیلترها و هواسازهای مترو به شکلی که در نهایت آخرین فناوری روز دنیا از ما درخواست میشود که برای سلامت مسافران استفاده میکنیم تا هوای پاک و ضدعفونی شده را به شهروندان ارائه کنیم. همچنین در بحث خدمات اجتماعی و... نیز که وظیفه ماست اقدامات لازم را انجام میدهیم، ولی به لحاظ وظایف دولت، همچنان این بودجهها از طرف دولت تأمین نشده است.
شایسته ادامه داد: در مورد بلیت خط کرج بحثهای تخصصی انجام شد. در حال حاضر اگر افراد از تجریش به دورترین نقطه کرج بروند عملا همان بلیت ۲۰۰۰ تومانی را پرداخت میکنند. در خط ۵ مبلغ دریافتی ۳۵۰ تومان است و گاهی خطی مثل خط فرودگاه امام خمینی (ره) به لحاظ تعمیر و نگهداشت به صرفه و صلاح مترو نیست چراکه روزانه مسافران این خط ۱۰۰ نفر هستند. در مورد خط هشتگرد هم موضوع به همین شکل است و برخی موارد صفر و یا یک مسافر داشته ایم؛ لذا به لحاظ هزینهها به صرفه نیست. از سوی دیگر مسافران خط کرج به لحاظ قیمتی بسیار حساس هستند بر همین اساس پایه ۱۰۰۰ تومان که کف قیمت است و البته هزینههای ما را تأمین نمیکند در نظر گرفته ایم.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران نهایتا پس از بحث و بررسی با پیشنهاد چمران در خصوص تعیین قیمت ۱۵۰۰ تومان برای کرایه خط متروی تهران-کرج موافقت کردند. به این ترتیب اعضای شورای اسلامی شهر تهران در بررسی کلی این لایحه با اکثریت آرا با افزایش ۲۵ درصدی نرخ بلیت مترو در شهر تهران برای سال آینده موافقت کردند.