به گزارش جام جم آنلاین، عرضه دو باشگاه استقلال و پرسپولیس طبق مدل افزایش سرمایه از محل صرف سهام با سلب حق تقدم تا پایان بهمن ماه سال جاری، مساله ای است که طی چند ماه اخیر بارها از سوی مسئولان و به ویژه رییس سازمان خصوصی سازی بر انجام آن تاکید شده است و طبق وعده داده شده نماد دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مطابق وعده سازمان خصوصی سازی تا پایان بهمن در بازار پایه فرابورس درج خواهد شد.
حسین قربانزاده، رییس سازمان خصوصی سازی به تازگی در چند وعده تاکید کرد که واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تا پایان بهمن ماه سال جاری در فرابورس کلید میخورد؛ وعدهای که طی چند سال اخیر بارها و بارها از سوی مسئولان وزارت ورزش و جوانان، وزارت امور اقتصادی و سازمان خصوصیسازی تکرار شده و بیسرانجام مانده است.
وی همچنین بیان کرد در نامه ای که به ای اف سی نوشتیم اعلام کردیم عرضه در فرویه ۲۰۲۲ صورت میگیرد که حدودا بهمن ماه می شود اما روز دقیق آن مشخص نشده است.
طبق گفته رییس سازمان خصوصی سازی، فروردین ماه سال جاری ارزش باشگاه پرسپولیس معادل ۱۸۰۰ میلیارد تومان و ارزش باشگاه استقلال نیز معادل ۱۶۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شد که بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد تومان نیز برند این دو باشگاه بود. (قبلتر اعلام شده بود که ۱۱۰۰ میلیارد تومان از ۱۸۰۰ میلیارد پرسپولیس و ۱۰۰۰ میلیارد تومان از ۱۶۰۰ میلیارد استقلال مربوط به برند است) اما در نهایت ۲۳ بهمن این دو باشگاه مجددا قیمت گذاری شدند که پرسپولیس ۳۲۰۰ میلیارد تومان و استقلال ۲۸۰۰ میلیارد تومان ارزشگذاری شدند.
رییس سازمان خصوصی سازی اعلام کرده بود: «در مدل عرضه اولیه پول به حساب خزانه دولت واریز میشود اما در مدل افزایش سرمایه از محل صرف سهام، پول مردم به باشگاه میرسد؛ هرچند دومین مدل هم خیلی متفاوت نیست و شبیه عرضه اولیه و با مشارکت مردم است. در مدل افزایش سرمایه از محل صرف سهام، شرکت بورسی میشود و در ابتدای واگذاری مشارکت مردم این گونه است که بخشی از سهام را در اختیار میگیرند و پول پرداخت شده تنفسی را به باشگاه میدهد.
ابتدا باید مجمع تشکیل تا صورتهای مالی تصویب شود و پس از آن ارزشگذاری در هیات واگذاری تصویب میشود و در نهایت این اتفاق با درج نماد در بازار پایه فرابورس همراه و به امکانی برای خرید سهام دو باشگاه از سوی مردم تبدیل میشود. واگذاری ۱۰ تا ۲۰ درصد این دو باشگاه از طریق مشارکت در افزایش سرمایه اتفاق خواهد افتاد و ترکیب سهامداری دو باشگاه نیز تغییر می کند و وزارت ورزش و جوانان، وزارت امور اقتصادی و داریی به همراه مجموعه دو باشگاه در یک تعامل فرایند را پیش می برند. تردیدی در رابطه با واگذاری حداقل ۱۰ تا ۲۰ درصد سهام این دو باشگاه به مردم وجود ندارد و تا اواخر بهمن ماه نهایی میشود و در رابطه با بقیه ترکیب سهامداری نیز اگر سهامدار عمدهای مانند شرکتهای بورسی مشارکت کنند میتوانند یک یا دو «سیت» از باشگاه را در اختیار گیرند و در کنار آن افراد مختلف نظیر پیشکسوتان، بازیکنان، کارمندان وزارت ورزش و جوانان و سایر افراد میتوانند در مالکیت این دو باشگاه مشارکت کنند.»
به گزارش ایسنا، با وجود وعده و وعیدهای پرشمار در دولت دوازدهم مبنی بر واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی، در نهایت اما چنین اتفاقی رخ نداد و کامل نشدن فرایند واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی در دولت دوازدهم، توپ تصمیمگیری نهایی در رابطه با خصوصیسازی سرخابی های پایتخت را به زمین دولت سیزدهم انداخت و آخرین وضعیت پرونده خصوصی سازی این دو باشگاه حاکی از آن بود که مصوبه هیات عالی خصوصی سازی و در عین حال مصوبه شورای عالی بورس گرفته شده است و بر اساس اعلام مسئولان سازمان خصوصی سازی؛ پرونده دو باشگاه در اختیار هیأت پذیرش فرابورس قرار گرفته و عرضه اولیه بر اساس اعلام فرابورس صورت خواهد گرفت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت