به گزارش جام جم آنلاین، یکی از ابتداییترین ابراز احساسات افراد گریه کردن است. گریه نه تنها احساسات را بیان میکند بلکه شدت آن را نیز نشان میدهد و افراد بعد از گریه احساس بهتری دارند زیرا اشک هورمون اندورفین و اکسی توسین (هورمون های تسکین دهنده درد) ترشح میکند و خلقوخو را بهبود میبخشد. همچنین گریه به افراد کمک میکند با دیگران ارتباط بهتری برقرار کنند.
محققان علت این اشک ریختن در مسابقات ورزشی را بررسی کردند. براساس این بررسی مشخص شد ۴۵۰ دارنده مدال طلا در بازیهای المپیکهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ اشک ریختهاند.
مطابق با بسیاری از مطالعات قبلی محققان دریافتند زنان بیش از مردان و افراد مسن بیشتر از هر ۲ جنس گریه میکنند.
علاوه بر این بین کسب مدال در زمان برگزاری مسابقه در کشور خود فرد و احتمال گریه نیز ارتباط وجود دارد زیرا ورزشکارانی که در کشور خود مسابقه میدهند، در معرض فشار بیشتری قرار دارند؛ بنابراین برنده شدن بعد از این فشار اضافی منجر به بروز احساسات فرد خواهد شد.
همچنین احتمال گریه با مذهب افراد در کشور مادری ورزشکار نیز اهمیت دارد زیرا جنگهای داخلی اثرات فیزیکی و روانی طولانیمدت بر افراد دارد. البته مردان در جوامعی که جنسیت کمتر مطرح است، بیشتر گریه میکنند.
به طور کلی نتایج نشان میدهد اشک های عاطفی نه تنها یک ویژگی بیولوژیکی است که به جنسیت یا سن مربوط میشود بلکه یک پدیده فرهنگی است و این نتایج شاید برای محققان روانشناسی، رفتارشناسی، انسانشناسی و بسیاری دیگر جالب باشد.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد