به گزارش جام جم آنلاین، این بانک در یادداشتی به تاریخ ۱۱ فوریه نوشت: کمبود عرضه تا پایان سال ۲۰۲۲ رشد می کند زیرا بعید است اوپک پلاس از افزایش سهمیه تولید هدف گذاری شده منحرف شود که باعث افزوده شدن نرخ ریسک بیش از ۳۰ دلار در هر بشکه به قیمت نفت می شود.
تولیدکنندگان اوپک پلاس به توافق تسهیل تدریجی محدودیت عرضه پایبند مانده و ماه جاری با افزایش تولید ماهانه به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز موافقت کردند اما مکررا از تحقق افزایش تولید هدف گذاری شده بازمانده است.
چندین عضو اوپک پلاس به دلیل سرمایه گذاری اندک در تولید جدید طی سالهای گذشته، موفق نشده اند تولیدشان را افزایش دهند.
آژانس بین المللی انرژی در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرد اختلاف بین تولید و هدف اوپک پلاس در ژانویه به ۹۰۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرده است.
طبق گزارش جی پی مورگان، این عملکرد ضعیف در مقطع حساسی روی می دهد و از نظر ما، ضعف سایر تولیدکنندگان جهانی و سرمایه گذاری اندک در داخل اوپک پلاس و رشد تقاضا برای نفت در دوران پساکرونا دست به دست هم داده و یک بحران انرژی ایجاد می کند. بعلاوه واکنش خاموش تولیدکنندگان غیراوپک به قیمتهای بالاتر می توانند ۱۰ دلار در هر بشکه به نرخ نفت خام اضافه کند.
بر اساس گزارش رویترز، قیمت های نفت روز دوشنبه تحت تاثیر نگرانی از حمله نظامی قریب الوقوع روسیه به اوکراین، به بالاترین حد در بیش از هفت سال گذشته صعود کردند.
بهای معاملات نفت برنت که تا مرز ۹۶ دلار و ۱۶ سنت صعود کرده بود، آخرین بار با ۵۵ سنت افزایش، ۹۴ دلار و ۹۹ سنت در هر بشکه بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۸۵ سنت افزایش، به ۹۳ دلار و ۹۵ سنت در هر بشکه رسید.
شاخص نفت آمریکا اواسط معاملات تا مرز ۹۴ دلار و ۹۴ سنت پیش رفته بود.
منبع: ایسنا
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد