رئیس اداره بهزیستی شهرستان خدابنده:

بیش از ۸ هزار خدابنده ای غربالگری پیشگیری از معلولیت شدند

رئیس اداره بهزیستی شهرستان خدابنده  از غربالگری پیشگیری از معلولیت ۸ هزار نفر خبر داد و گفت: بهزیستی در راستای پیشگیری از معلولیت ها و مشکلات روانشناختی چندین نوع غربالگری در سنین مختلف انجام می‌دهد که شامل تشخیص اختلالات شنوایی در نوزادان، غربالگری تنبلی چشم در کودکان ۳ تا ۶، غربالگری ژنتیکی و غربالگری اضطراب است .
رئیس اداره بهزیستی شهرستان خدابنده از غربالگری پیشگیری از معلولیت ۸ هزار نفر خبر داد و گفت: بهزیستی در راستای پیشگیری از معلولیت ها و مشکلات روانشناختی چندین نوع غربالگری در سنین مختلف انجام می‌دهد که شامل تشخیص اختلالات شنوایی در نوزادان، غربالگری تنبلی چشم در کودکان ۳ تا ۶، غربالگری ژنتیکی و غربالگری اضطراب است .
کد خبر: ۱۳۵۳۶۰۰

به گزارش جام جم آنلاین زنجان؛ عصمت نصیری با بیان اینکه آموزش و آگاه سازی در زمینه ی پیشگیری از معلولیت ها از بروز هزینه های ناخواسته و گاها جبران ناپذیر برای فرد و جامعه جلوگیری می‌کند، افزود: در سال جاری بیش از ۸ هزار غربالگری پیشگیری از معلولیت انجام شده است.

وی یاد آور شد: در طرح آمبلیوپی که از شهریورماه آغاز شده تا کنون ۶ هزار و ۶۴۶ کودک توسط ۶ پایگاه ثابت در مرکز مثبت زندگی ویک پایگاه سیار در این شهرستان غربالگری بینایی شده است و ۱۵۰ کودک مشکوک به سطح دوم غربالگری ارجاع شده اند.

این مقام مسئول با بیان اینکه با استقرار پایگاه ثابت شنوایی سنجی در بیمارستان امیر المومنین شهر قیدار درشش ماهه اول سالجاری شنوایی بیش از ۱ هزارو پانصد نوزاد سنجش شده است، گفت: ۳ نوزاد مشکوک به پزشک متخصص ارجاع داده شده است.

نصیری به غربالگری ژنتیک اشاره کرد و گفت: مشاوره پزشکی ژنتیک،   ساده‌ترین، در دسترس‌ترین، ارزان‌ترین و در عین حال مؤثرترین روش پیشگیری از معلولیت‌ها و ناهنجاری‌های مادرزادی است و از طرفی دیگر با مشاوره ژنتیک و تشخیص معلولیت مادرزادی با دلایل غیر ژنتیک، نگرانی پدر و مادر از داشتن دوباره فرزند معلول برطرف شده و به فرزندآوری آنان کمک می‌کند و در این راستا ۳۰ نفر در این شهرستان آزمایشات غربالگری رایگان را انجام دادند که نشان از اهمیت موضوع در زمینه پیشگیری است.

وی با اشاره به غربالگری اضطراب کودکان ۵ تا ۶ ساله عنوان کرد: طرح غربالگری اضطراب کودکان با هدف شناسایی زودهنگام کودکان در معرض خطر اضطراب، ارجاع زودهنگام برای مداخله تخصصی و افزایش اطلاعات والدین درباره پیشگیری از آن توسط بهزیستی اجرا می‌شود که با تشخیص به موقع و مداخله به هنگام می‌توان از طریق والدین و مربیان به کودکان کمک کرد که چگونه اضطراب خود را کنترل کنند و زندگی طبیعی داشته باشند و ۱۴۶ کودک مورد سنجش قرار گرفتند.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر پیشگیری از معلولیت ها، بهترین راه پیشگیری از آسیب های اجتماعی نیز فراهم کردن مطلوب و بهنجار عوامل فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، آموزشی و …، است، یادآور شد: استفاده از آموزش های هدفمند و مداخلات روانشناختی توسط مشاوران، روان شناسان و مددکاران اجتماعی بهزیستی انجام می شود.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان خدابنده یادآور شد: از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از ۵۰۰ مورد مشاوره در زمینه های تحصیلی، زندگی زناشویی و یادگیری با نیاز های خاص توسط یک مرکز دولتی و ۳ مرکز روانشناختی غیردولتی تحت نظارت بهزیستی در شهرستان خدابنده انجام شده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها