به گزارش جام جم آنلاین، وزارت دفاع روسیه روز پنج شنبه از آزمایش یک موشک فراصوت خبر داد.
بر اساس این گزارش، وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای اعلام کرد که موشک فراصوت زیرکان از ناوچه «ادمیرال گورشکوف» در دریای سفید شلیک شد و به هدفی در استان ارخانگلسک در شمال روسیه اصابت کرد.
این بیانیه می افزاید که شلیک این موشک فراصوت طبق معیارهای مشخص انجام شده و با موفقیت به هدف اصابت کرد.
این در حالی است که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه هم پیش از این اعلام کرده بود که مسکو پرچمدار جهان در زمینه موشک های فراصوت است و تا زمانی که سایر کشورها خود را برسانند، احتمالاً به فناوری مقابله با این سلاح های جدید نیز دست یافته است.
وی در اظهاراتی که در بخشی از یک فیلم مستند به نام «روسیه. تاریخ جدید» پخش شد، گفت که این کشور و آمریکا در مورد تعداد کلاهک ها و موشک های حمل کننده این کلاهک ها تقریباً با هم برابرند.
رئیس جمهور روسیه ادامه داد: اما در زمینه تحقیق و توسعه های پیشرفته مان، قطعاً ما پرچمدار هستیم. وی همچنین افزود که روسیه از نظر مقیاس ارتقاء سلاح های سنتی خود نیز در رتبه اول جهان قرار دارد.
پوتین با اشاره به اینکه دیگر قدرت های جهانی در آینده به فناوری تسلیحاتی فراصوت مشابهی دست خواهند یافت، گفت: وقتی آنها به این تسلیحات دست یابند، ما به احتمال زیاد وسیله ای برای مبارزه با این تسلیحات خواهیم داشت.
روسیه تاکنون پرتاب های آزمایشی متعددی از موشک فراصوت خود به نام «زیرکان» را از ناوشکن ها و زیردریایی های نیروی دریایی خود با موفقیت انجام داده است.
همچنین چندی قبل نیز منابع مطلع در وزارت دفاع روسیه در گفتگو با خبرگزاری تاس اعلام کردند که آزمایش های توسعه پرواز موشک فراصوت «زیرکان» از زیردریایی های روسی در سال ۲۰۲۴ از سر گرفته خواهد شد.
این در حالی است که پیشتر ژنرال «دیوید تامپسون» معاون بخش عملیات های فضایی ارتش آمریکا طی سخنانی در همایش بین المللی امنیت در شهر «هالیفکس» در کانادا اعلام کرد که ایالات متحده در زمینه فناوری فراصوت، بسیار از چین و روسیه عقب تر است.
چندی قبل تر از آن نیز وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده بود که موشک فراصوت ارتش این کشور به درستی کار نکرده و آزمایش آن با شکست مواجه شده بود.
موشک های فراصوت با سرعتی حداقل پنج برابر سرعت صوت پرواز می کنند اما توانایی آنها برای سر خوردن روی جو در حالی که با چنین سرعت بالایی تغییر جهت می دهند، ردیابی و انهدام آنها را با رادارهای موجود عملاً غیر ممکن می کند.
منبع: مهر
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگوی بیپرده با محمد سیانکی گزارشگر و مربی فوتبال پایه
گفتوگو با محسن بهرامی، گوینده کتاب «مسیح بازمصلوب»
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم