به گزارش جام جم آنلاین ، دکتر فریبا کوهدانی مختصص تغذیه و رژیم درمانی در آستانه شب یلدا در گفت و گو با جام جم آنلاین عنوان کرد: در آجیل ها ماده خطرناکی به نام آفلاتوکسین وجود دارد که در واقع یک نوع سم است. این سم به دلیل شرایط نامناسب نگهداری آجیل ها به وجود می آید، در واقع دانه هایی در آجیل به وجود می آید که ما معمولا آن را به شکل کپک مشاهده می کنیم.
کوهدانی گفت: این کپک ها در بسیاری از موارد قابل رویت با چشم نیستند. آفلاتوکسین عوارض بسیار خطرناکی به همراه دارد؛ از جمله افزایش خطر سرطان کبد.
این متخصص تغذیه افزود: مسئله نحوه نگهداری از دانه های روغنی بسیار اهمیت دارد. درباره آجیل هایی که کیفیت نامطلوبی دارند با محموله هایی از آجیل صادراتی روبرو هستیم که شرایط نگهداری خوبی نداشته اند.
وی اذعان داشت: بسیاری از کشورها وقتی می خواهند محصولی را وارد کشور خود کنند کنترل دقیقی بر روی آن دارند. باید حتما در رابطه با نگهداری از این محصولات دقت زیادی وجود داشته باشد، یعنی از زمانی که این محصولات از باغ برداشت می شوند تا به دست مصرف کننده برسند. باید همه چیز در نظر گرفته شود تا مشکلات مربوط به آجیل کاهش پیدا کند.
کوهدانی یادآور شد: معمولا وقتی آجیل به صورت طولانی مدت بماند مزه تندی می دهد. به عبارت دیگر روغن موجود در آن اکسیده شده و این خیلی خطرناک است.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: وقتی که روغن در معرض شرایط نامطلوب قرار گرفته باشد مشکلاتی را برای سلامت مصرف کننده به وجود می آورد.
وی تاکید کرد: آجیل را از مکان های معتبر خریداری کنید. توصیه دیگر من این است که آجیل ها را به صورت خام مصرف کنید. نمک اضافه ای که به آجیل زده می شود برای سلامتی ضرر دارد و باعث دریافت بالاتر نمک برای بدن می شود.
کوهدانی ادامه داد: این نمک اضافی به خصوص برای افرادی که سالمند هستند و فشار خون و بیماری قلبی دارند مضر است.
این متخصص رژیم درمانی اظهار داشت: نکته دیگر درباره آجیل های مانده این است که اگر به آن نمک بزنند آن حالت ماندگی آجیل «گم» می شود. به همین دلیل اگر ما آجیل خامی که طعم خوبی هم دارد مصرف کنیم می توانیم اطمینان بیشتری داشته باشیم که مشکلات آجیل مانده را ندارد.
کوهدانی گفت: یادمان باشد آجیل ها علیرغم اینکه منابع بسیار با ارزش غذایی هستند در تامین چربی و پروتئین بدن ما نقش دارند ولی مصرف بی رویه آنها باعث افزایش وزن می شود. تعدیل در مصرف آجیل توصیه می شود.
کوهدانی بیان داشت: آجیل در دراز مدت باعث چاقی می شود. اما در موقعیت های خاصی مثل شب یلدا مصرف کنندگان آجیل در کشور افزایش پیدا می کنند و همان یک شب هم ممکن است مصرف زیاد آن باعث مشکلات گوارشی در فرد بشود.
وی تصریح کرد: یکی از میوه هایی که در شب یلدا مصرف می شود انار است که میوه بسیار خوب و ارزشمندی به شمار می رود. این میوه که رنگدانه های قرمز مفیدی دارد اثرات بسیار خوبی هم بر بدن میگذارد.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: اما نباید فراموش کرد که مصرف بی رویه میوه مفیدی مثل انار هم مضر است. به عنوان مثال انار در بیماران دیابتی ممکن است افزایش قند خون را رقم بزند.
وی گفت: در طولانی مدت نیز افرادی که این میوه های خوب را زیاد مصرف می کنند مشکلاتی مثل کبد چرب پیدا می کند.
وی در پایان گفت: سعی کنیم خوراکی های شب یلدای ما از مغزها، آجیل ها و میوه ها باشد و شیرینی ها را به اندازه متعادل مصرف کنیم. از پرخوری هم باید اجتناب شود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد