سند توسعه بخش کشاورزی تدوین و تصویب شود

نماینده مردم الیگودرز در مجلس گفت: با ایجاد پایگاه جامع داده ای در بخش کشاورزی برنامه ریزی های مناسب تری انجام می شود. نیاز است سند توسعه کشاورزی به زودی تدوین و تصویب شود و طراحی و اجرای الگوی کشت بهینه،افزایش بهره وری، حمایت از تولید کننده روستایی، کاهش وابستگی به خارج و تامین امنیت غذایی کشور در اولویت دولت باشد.
کد خبر: ۱۳۵۱۶۵۵
به گزارش جام جم انلاین لرستان: محمد خدابخشی افزود: در هر تقسیم بندی که از اقتصاد انجام می شود حتما یکی از بخش های آن کشاورزی است که این نشان دهنده اهمیت این موضوع در کشور است.
 
هدف گذاری ها در حوزه کشاورزی محقق نشده است
 
رئیس فراکسیون توسعه متوازن کشور با اشاره به موادی از قانون توسعه ششم کشور گفت 11 ماده در این برنامه به شکل مستقیم در خصوص بخش کشاورزی است که برخی از این هدف گذاری ها تحقق پیدا نکرده اند مانند خودکفایی 95 درصدی در تولید محصولات اساسی کشاورزی، تراز تجاری مثبت در کشاورزی، خرید تضمیمنی و به موقع محصولات کشاورزی ، افزایش سالانه 2 درصد سرمایه گذاری در این بخش و یا حدنگاری 20 میلیون از اراضی کشور که متاسفانه هیچکدام از موارد اعلامی محقق نشده است.
 
وی افزود: انتظار داریم منابعی که در بودجه به بخش کشاورزی اختصاص پیدا می کند به شکل منصافه بین مناطق مختلف کشور که مزیت کشاورزی دارند تقسیم شود زیرا مزیت کشاورزی مزیت نسبی بسیاری از استان های کشور می باشد.
 
بهره وری بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش ها کمتر است
 
رئیس فراکسیون توسعه متوازن مجلس با اشاره این مطلب که بایستی بودجه متناسب با احکام اختصاص داده شود ،افزود:باید در نظر داشت تمام مطلب بودجه نیست زیرا الان حجم وسیعی از نیروی انسانی کشور در بخش کشاورزی فعال هست و زمین ها و تجهیزات بسیاری در اختیار این فعالان کشاورزی است اما باید بررسی شود آیا بهره وری عوامل تولید در بخش کشاورزی نسبت به سایر بخش و متوسط جهانی چگونه است ؟باید مشخص شود چرا متوسط عملکرد در هکتار در کشور ما پایین تر از 50 درصد متوسط جهانی است؟ همین موارد نشان دهنده این است بهره وری کشاورزی در کشور ما پایین است.
 
خدابخشی با اعلام اینکه انتظار داریم مدیران جدید جلوی هدر رفت را بگیرند افزود:انتظار مجلس این است منابع اختصاص یافته به بخش کشاورزی به شکل منصفانه و مبتی بر آمایش سرزمینی بین استان ها تقسیم شود.
 
اعتبارات حوزه کشاورزی منصفانه تقسیم شود
 
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اینکه اگر اعتباری در مجلس به بخش قنوات اختصاص پیدا می کند باید برای کل کشور به شکل منصافه تقسیم شود افزود: طبق آمار رسمی منتشر شده در کل کشور به عنوان مثال در استان چهارمحال بختیاری بر اساس اعتبارات تعلق گرفته فقط 12 درصد از قنوات موجود در این استان احیا شده اند و رتبه 28 در کل کشور قرار گرفته است.
 
خدابخشی افزود: در شاخص های دیگر بخش کشاورزی مانند اراضی تحت پوشش سیستم آبیاری تحت فشار نیز وضعیت همین است و در برخی استان ها مانند خراسان رضوی وضعیت بسیار خوب است ولی متاسفانه در برخی استان های دیگر مانند اردبیل  وضعیت مناسب نبوده و این استان رتبه 31 را دارد لذا ما در مجلس انتظار داریم مسئولین وزارت کشاورزی در توزیع اعتبارات منصفانه عمل کنند.
 
وابستگی کشاورزی به خارج از کشور به حداقل برسید
 
نماینده مردم الیگودرز در خصوص چالش های بخش کشاورزی گفت: برخی چالش ها مانند وابستگی به خارج کشور باید با تلاش مسئولین وزارت جهاد کشاورزی به حداقل برسد چگونه است که ما هم اکنون بیش از 2 هزار هیئت علمی دانشگاهی داریم اما بذر و کود شیمیایی ما از خارج از کشور وارد می شود.
 
خدابخشی تاکید کرد: برخی هدف گذاری ها در برنامه ششم در خصوص محصولات استراتژیک می باشد مانند تولید 14 میلیون تن گندم در سال 1399 که با وجود اینکه یک محصول استراتژیک بوده و باید وزارت به شکل ویژه آن را دنبال میکرد  محقق نشده است و ضعف عملکرد داشتیم.
 
وی با اشاره به عدم تحقق خرید تضمینی گندم افزود:در 5 سال منتهی در سال 1400 درصد تحقق خرید تضمینی به پیش بینی ها تنها 57 درصد است این در حالی است که وقتی کود و دیگر موارد مورد نیاز کشاورزی افزایش قیمت داشته اند  و در مقابل هیچ تضمینی برای افزایش قیمت خرید محصولات وجود ندارد کشاورز با چه انگیزه ای محصول تولید کند.
وی با اشاره به اینکه سند توسعه بخش کشاورزی نداریم، افزود: با اینکه دولت مکلف به تدوین و تصویب این سند در هیئت وزیران بوده است این اتفاق رخ نداده و در غیاب این سند تضمینی برای تحقق هم جانیه برای مصوبات مجلس و هدف گذاری ها وجود ندارد.
 
خدابخشی تاکید کرد: با ایجاد پایگاه جامع داده ای در بخش کشاورزی برنامه ریزی های مناسب تری انجام می شود  و همچنین نیاز است سند توسعه کشاورزی به زودی تدوین و تصویب شود و طراحی و اجرای الگوی کشت بهینه،افزایش بهره وری ،حمایت از تولید کننده روستایی و کاهش وابستگی به خارج و تامین امنیت غذایی کشور در اولویت  دولت باشد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها