به گزارش جام جم آنلاین خراسان رضوی ،غلامحسین ساربان اضافه کرد: برای نخستین بار مجلس و دولت در خصوص قیمتگذاری زعفران هماهنگ شده و کار را به شورای قیمتگذاری و در واقع کشاورزان سپردند که باید این را به فال نیک گرفت.
وی با تاکید بر لزوم قیمت گذاری محصول زعفران در خراسان رضوی اظهار کرد: در عرف تجارت جهانی، اگر منطقه ای ۱۰ درصد تجارت جهانی یک محصول را داشته باشد حق خاصی در تعیین قیمت آن پیدا خواهد کرد و با توجه به اینکه اکنون ۳۰ درصد تجارت جهانی زعفران به منطقه تربت حیدریه اختصاص دارد، قیمتگذاری حق کشاورزان خراسان رضوی و به خصوص منطقه تربت حیدریه است.معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: میزان برداشت زعفران امسال در خراسان رضوی ۱۲۰ تن بوده است که ۲۰ تن از این رقم سهم تربت حیدریه بوده است.
ساربان افزود: دلیل کاهش میزان تولید زعفران در سال جاری، شرایط جوی و خشکسالی است و امسال متاسفانه با کاهش ۶۰ درصدی تولید این محصول مواجه شده ایم.
وی اظهار کرد: از مجموع ۱۲۰ هزار هکتار اراضی زعفران کشور، ۹۱ هزار هکتار در خراسان رضوی یعنی ۷۶ درصد، به این خطه اختصاص دارد و بر این اساس تربتحیدریه از حیث سطح زیرکشت در دنیا و کشور رتبه نخست را دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: زعفران به ازای هر هکتار برای ۲۱۸ نفر شغل ایجاد میکند و از سوی دیگر با شرایط اقلیم کمآبی و خشکسالی خراسان رضوی بسیار سازگار است و به ازای هر مترمکعب آب، درآمد سرشاری را نصیب کشاورز میکند.
ساربان افزود: در منطقه تربتحیدریه تا یک شعاع ۵۰ کیلومتری، یعنی تمام شهرستانیهایی که از این شهرستان جدا شدند در مجموع اکنون بالغ بر ۳۰ هزار هکتار مزارع زعفران دارند و به عبارت بهتر چیزی حدود ۳۴ درصد از سطح زیرکشت زعفران خراسان رضوی، به منطقه تربتحیدریه اختصاص دارد.
وی اظهار کرد: از سوی دیگر تجربه کشاورزان، بازار خوب و نیز وجود پژوهشکده زعفران که از ویژگیهای این خطه است، همگی دست به دست هم داده تا امسال اتفاق خوبی را برای زعفرانکاران این منطقه رقم بزند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.