اگر به هر دلیلی این سه استخوان که به هم و به پرده وصل هستند تحرک خود را از دست بدهند و نتوانند با انرژی صوتی بلرزند دچار نوعی کاهش شنوایی میشویم.
در بیماری اتواسکلروزیس بهصورت غیرطبیعی استخوانسازی در گوش رخ میدهد. استخوان جدیدی که جایگزین استخوان قدیمی میشود ساختاری ناهنجار دارد و درنهایت بسیار سفت میشود.
اگر این استخوانسازی نابهجا به استخوانچه ظریف رکابی یا فراتر از آن برسد کمشنوایی و در مراحل پیشرفته حتی ناشنوایی رخ میدهد. علاوه بر کمشنوایی، وزوزگوش هم ممکن است بروز کند. این بیماری بیشتر در خانمهای ۲۰تا۴۰ساله دیده میشود و میتواند دوطرفه باشد.
بهعلاوه در نژاد سفید شایعتر و ارتباط آن با عفونت سرخک در کودکی مطرح است. جنبه ژنتیکی و وراثتی هم دارد و تغییرات هورمونی زمان حاملگی میتواند روند بیماری و کاهش شنوایی را تشدید کند.
از نظر درمانی دو گزینه برای اتواسکلروزیس قابل انتخاب است که بسته به تصمیم بیمار و شرایط بدنی وی انتخاب میشود. هم میتوان از سمعک استفاده کرد و هم در مواردی که کمشنوایی به ۳۰درصد یا بیشتر برسد میتوان جراحی را پیشنهاد کرد.
در انواع دوطرفه معمولا گوش با شنوایی بدتر ابتدا عمل میشود. افراد جوان تمایل بیشتری به عمل جراحی دارند. در این عمل استخوانچه رکابی برداشته شده و پروتز مصنوعی جایش گذاشته میشود.
جراحی با کمک میکروسکوپ یا اندوسکوپ انجام میشود و از ظریفترین جراحیهای بدن انسان است و حتما باید پزشک آموزشدیدهای که مدام این عمل را انجام میدهد آن را جراحی کند.
دکتر مهتاب ربانی اناری - متخصص گوش و حلق و بینی / روزنامه جام جم
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت