به گزارش جام جم آنلاین، زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل در واکنش به همدستی آمریکا و کانادا و رژیم صهیونیستی در صدور قطعنامه حقوق بشری علیه ایران گفت: این قطعنامه مغرضانه و غیرسازنده و یک حرکت سیاسیِ غیرصادقانه و غیرقابل دفاع است.
ارشادی افزود: این قطعنامه مملو از خطاهای موضوعی بوده، نشاندهنده تحریف گزینشی و سیاسیِ واقعیتهای موجود میباشد و نمایانگر سیاست خصمانه و تعمدی تحریک دیگران به ایران هراسی است.
وی ادامه داد: بررسی فهرست حامیان اصلی پیشنویس قطعنامه از قبیل کانادا، ایالات متحده آمریکا، رژیم کودککش اسرائیل و برخی کشورهای غربی، بیانگر این واقعیت است که حامیان اصلی نژادپرستی، اشغالگری و آنانی که مرتکب قتلهای فجیع بومیان هستند، گرد هم آمده تا دیگران را به رعایت حقوق بشر موعظه نمایند.
خانم ارشادی گفت: ممکن است غرب در مقابل جنایات هولناک کانادا سکوت اختیار نماید، اما تاریخ هرگز فراموش نخواهد کرد که در سرزمین به اصطلاح آزادگان، هزاران کودک بومی مورد آزار جنسی قرار گرفتهاند، به قتل رسیدهاند و اجساد آنان در گورهای دسته جمعی ریخته شده است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: ایالات متحده آمریکا نیز با اقدامات خود، جایگاه و تصویر منفیاش را در کتب تاریخی بیش از پیش تثبیت نموده است. حملات نظاممند علیه آفریقایی تبارها، مسلمانان و آمریکاییهایِ آسیاییتبار بدون هیچ پایانی همچنان در جریان است. پلیس آمریکا حتی یک گام به جلو برداشته و سیاهپوستان را در روز روشن و مقابل دید همگان خفه میکند و به قتل میرساند.
وی خاطرنشان کرد: چگونه میتوان این پیشنویس قطعنامه را جدی گرفت، وقتی رژیم کودککش اسرائیل بهصورت مکرر و مستمر مرتکب کلیه جنایات بینالمللی میشود؟ جامعه بینالملل میبایست رژیم اسرائیل را بهخاطر ریختن خون تعداد بیشماری از مردم فلسطین مورد بازخواست قرار دهد.
خانم زهرا ارشادی گفت: کانادا در ادامه تلاشهای خود برای سرپوش گذاشتن بر کارزار شریر نسل کشیِ بومیان، با گزارشگر ویژه وضعیت [به اصطلاح] حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران تبانی نموده و وی را برای حمایت از ادعاهای بیاساس و لابی علیه ایران، به جلسهای در محل نمایندگی دائم این کشور در سازمان ملل متحد در نیویورک دعوت کرده است.
سفیر کشورمان افزود: اقدام کانادا ما را به یاد ضربالمثل معروف ایرانی در مورد نیرنگ روباه میاندازد که میگوید: از روباه پرسیدند شاهدت کیست؟ گفت دمم. این ضربالمثل در مورد کسی است که از افراد وابسته خود بهعنوان مدرکی برای شهادت به نفع خود استفاده نماید. در واقع، مجرم نمیتواند از همدست خود بخواهد تا بهعنوان شاهد در دادگاه حضور یابد.
وی گفت: اکثر کشورهای عضو بارها استفاده ابزاری از حقوق بشر به منظور رسیدن به اهداف سیاسی را مردود شمرده و بر ضرورت ارتقاء و حمایت از حقوق بشر در همه کشورها از طریق گفتگو، تعامل و همکاری سازنده تأکید داشتهاند. متأسفانه این اصول در بسیاری از موارد رعایت نمیشوند و چنین سازوکارهای مهمی عمدتاً نتوانستهاند به وظایف خود عمل نمایند.
ارشادی ادامه داد: ایران همواره خواستار مشارکت در گفتگوی محترمانه و عادلانه برای درک حقایق موجود و اجتنابناپذیر بوده است. متأسفانه تلاشهای ما از آنجایی که بهنظر میرسد حامیان این قطعنامه بیشتر علاقهمند به کسب امتیاز سیاسی از طریق استفادة ابزاری از حقوق بشر هستند، نادیده انگاشته شده است. علاوه بر این، دولت ایران تمام تلاشها و اقدامات لازم را با هدف ارتقاء و حمایت بیشتر از حقوق بشر بهکار گرفته است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در پایان، گفت: دولت من همچنین به تعهدات خود در چارچوب مکانیسمهای حقوق بشری سازمان ملل متحد، از جمله بررسی دورهای و جهانی موسوم به یو. پی. آر عمل خواهد کرد. ایران همواره عزم و اراده خود را برای کمک به ارتقاء و حمایت از حقوق بشر نشان داده و متعهد به همکاری با کشورهای عضو و همچنین سازوکارهای حقوق بشری سازمان ملل متحد میباشد. جمهوری اسلامی ایران بهرغم تمام بدخواهیها به تعهدات و تلاشهای خود ادامه خواهد داد. با عنایت به موارد فوق، نیاز به تکرار این واقعیت نیست که این قطعنامه هیچ ارتباطی با حقوق بشر ندارد.
منبع: خبرگزاری صداوسیما
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد