به گزارش جام جم آنلاین، از گرمای سوزان تابستان فرار کرده و به باغ شهری کوچکی که چند وقتی است ساختمانش را مجهز کرده بودند پناه بردند.
به امید تمدد اعصاب و استراحت دو روزه در آخر هفته ی آرام و به دور از شلوغی های شهر و کار و بار. وقتی رسیدند غروب بود. وسایل ها را پیاده کردند.
پدر خانواده برای آماده کردن بساط جوجه کباب از ساختمان بیرون آمد و همین که پا در دمپایی گوشه تراس برد، فریاد بلندی کشید.
حس گزش و سوزش و درد وحشتناکی تمام وجودش را فرا گرفت. چشم ها به دمپایی پرت شده گوشه باغ افتاد که یک عقرب سیاه بد قواره از آن به سرعت بیرون آمد و لابه لای بوته ها ناپدید شد و آرامش تعطیلات آخر هفته شان را به کابوس و ترس از مسمومیت با نیش عقرب سیاه بدل کرد.
بله، یکی از حادثه های پرتکرار در مناطق گرمسیر، عقرب گزیدگی است. نیش عقرب بسته به نوع آن می تواند بی خطر یا حتی کشنده باشد.
بسیاری از گونه های عقرب کم خطر هستند و نیش آنها صرفا باعث بروز درد شدید، حساسیت و سوزش در محل گزش می شود که اغلب بدون هیچ عارضه جدی به صورت تدریجی از بین می رود.
در مورد زهر عقرب های سمی و خطرناک علائمی مانند تنفس سریع، عرق کردن زیاد، افزاِیش ترشحات بزاق، تهوع، استفراغ و تشنج دیده می شود.
تشخیص عقرب گزیدگی در فرد آسیبدیده بر مبنای محل زندگی فرد آسیبدیده ازنظر وجود عقرب، فصل سال، پیدا کردن عقرب در محل زندگی آسیبدیده، علائم و عوارض موضعی و عمومی میباشد.
از آنجا که احتمال دارد در لحظه گزش عقرب، خود جانور مشاهده نشود یا حتی در صورت مشاهده عقرب امکان تشخیص سمی بودن زهر آن برای افراد عادی ممکن نیست، در نتیجه بهتر است تمام عقرب گزیدگی ها جدی گرفته شده و اقدامات درمانی لازم انجام شود.
در صورت بروز عقرب گزیدگی تا رسیدن فرد به بیمارستان باید فرد آسیبدیده را آرام کرد؛ آرامش فرد باعث میشود که جذب زهر کند شود.
همچنین عضو نیشزده را در صورت امکان باید پایینتر از سطح بدن قرار داد (مثلاً با آویزان کردن دست یا پا) و آن را بهوسیله یکتخته چوب یا آتل بیحرکت نگهداشت. محل نیشزده را می توان با کیسه آب سرد یا یخ سرد خنک نگهدشت.
اگر محل عقرب گزیدگی در دست یا پا باشد باید کمی بالاتر از محل نیش، حدود سه تا پنج سانتی متر با یک تکه پارچه پهن بهآرامی بست به گونه ای که فشار نوار بستهشده زیاد نباشد.
دقت شود که در موارد عقرب گزیدگی، شکافتن و مکیدن محل گزش توصیه نمی شود، زیرا ممکن است ضایعات موضعی را تشدید کند.
برای پیشگیری از عقرب گزیدگی توصیه می شود از انباشتن سنگ، چوب، علوفه و موارد مشابه در اطراف محیط مسکونی به مدت طولانی خودداری شود.
سوراخ ها و حفره های اطراف ساختمان مسدود شود، از فرو بردن دست زیر سنگ ها، حفره ها و سوراخ های فاقد دید کافی خودداری شود. برای خوابیدن در محیط باز از تخت مناسب استفاده شود.
قبل از پوشیدن لباس و یا کفش از نبود حشرات اطمینان حاصل شود و از پا برهنه راه رفتن در محیط باز، به ویژه در شب خودداری شود. همچنین در صورت سفر به مناطق آلوده کیف کمک های اولیه همراه باشد.
منبع: بهداشت نیوز
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد